دلیل لغو ناگهانی نشست سران قوا به میزبانی روحانی مشخص شد

 بازدید سرزده یا هر اقدام دیگر با هر انگیزه‌ای از سوی مقامات عالی رتبه کشور که پروتکل‌های بهداشتی ستاد مقابله با کرونا را نادیده گیرد و در پی ماجراجویی با این بیماری سخت باشد، نه تنها حمایت از کادر درمان نیست بلکه در صورت ابتلا و سرایت سران قوا، روند اداره کشور را متوقف کرده و جامعه را متضرر می‌کند.

پیچیده و البته ناشناخته بودن ویروس کرونا و در پی آن بیماری کووید ۱۹ هرگونه تصمیم گیری و اقدام را در همه سطوح زندگی مردم جهان با دشواری های بسیاری روبرو کرده است. در این میان ابتلای مقامات و مسوولان به این بیماری و تبعات حاصل از آن با توجه به میانگین سنی بالای آن ها، اما و اگرهای بسیاری را درباره شیوه های رعایت و مراقبت به وجود آورده است.

ابتلای «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا به این ویروس و پیامدهای سیاسی و اقتصادی آن هم در داخل آمریکا و هم در سطح بین الملل نشان می دهد که بیماری هریک از مقامات اول کشورها نتایجی بسیار متفاوت تری نسبت به دیگر افراد جامعه به دلیل نقش و مسوولیت آن ها در پی دارد.

دقت به چنین ملاحظاتی سبب شده است که رهبر معظم انقلاب از زمان شیوع بحران کرونا در ایران یعنی اسفندماه سال گذشته تاکنون در تمام مناسبت ها و دیدارها، تمام و کمال به آیین نامه ها و پروتکل های وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا عمل کرده اند. به گونه ای که نوع عزاداری ایشان در ماه محرم و میزان رعایت این دستورالعمل ها در بسیاری از رسانه های خارجی مورد توجه قرار گرفت و در داخل کشور هم بسیاری به تبعیت از ایشان در ایام محرم عزاداری ها را با دستورالعمل های ستاد مقابله با کرونا برگزار کردند.

این رفتار منطقی و عقلایی رهبر انقلاب از سوی دیگر مسوولان عالی رتبه هم کم و بیش مورد توجه قرار گرفت و رییس جمهوری هم با وجود تلاش خستگی ناپذیر و البته شبانه روزی برای بهبود شرایط کشور، تابع دستورالعمل ها و پروتکل های وزارت بهداشت بود؛ به گونه ای که حتی هجمه های بی امان برخی از منتقدان که وی را به دلیل غیبت در مجلس مورد انتقاد قرار می دادند هم سبب شکستن این رعایت نشد. این قرنطینه اما به دلیل تفاوت خاص میان رییس جمهوری و مردم نیست بلکه همانگونه که رییس دفتر رییس جمهوری تاکید کرده به دلیل تبعات بسیار ابتلای رییس جمهوری به این بیماری در شرایط کنونی برای کشور است. 

با وجود رعایت این پروتکل ها از سوی رهبر انقلاب، رییس جمهوری و حجت الاسلام «ابراهیم رییسی» رییس قوه قضاییه، بازدید سرزده «محمدباقر قالیباف» رییس مجلس از بیمارستان امام خمینی (ره) و تماس مستقیم با بیماران کرونایی در بخش آی سی یو این بیمارستان می تواند با توجه به ارتباط نزدیک وی با روسای قوای دیگر، تمام تلاش های هفت ماه گذشته در رعایت پروتکل ها را از بین برده و امکان ابتلا را افزایش دهد.

رییس مجلس در ادامه بازدیدهای موسوم به میدانی خود، ظهر امروز (دوشنبه) به بیمارستان امام خمینی رفت و به کادر درمان آن ها قول پیگیری مشکلات داد. تصاویر و فیلم های منتشر شده از این دیدار نشان می دهد که پروتکل های بهداشتی به طور کامل رعایت نشده و محیط آلوده به ویروس بوده است.

حضور مسوولان در بیمارستان های کرونایی و در بخش ای سی یو در حالی که حتی حضور خانواده های بیماران هم در آن ممنوع است، قطعا خلاف پروتکل های وزارت بهداشت و ستاد کرونا بوده و ممکن است در صورت ابتلا مسیر اجرای وظایف نمایندگی و ریاست مجلس را با دشواری هایی برای وی روبرو کند. شاید به همین دلیل است که خبرهایی از لغو جلسه سران سه قوه به دلیل این نوع سهل انگاری ها در برخی رسانه ها منتشر شده که به نظر می رسد این نشست بنا به توصیه کمیته درمان ستاد ملی کرونا و به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا لغو شده است. 

این نحوه برخورد با بیماری البته در مجلس شورای اسلامی هم بر اساس آنچه از تصاویر می توان مشاهده کرد، بسیار متداول است به طوریکه نه تنها فاصله گذاری اجتماعی چندانی رعایت نمی شود بلکه گاهی نماینده ها مصافحه های نزدیک به هم انجام می دهند. این رویکرد اما شاید برای شبکه های خبری و کانال ها و برخی هواداران نشانه شجاعت باشد و در فضای مجازی با رفتار دیگران مقایسه شود اما واقعیت این است که امکان ابتلا و بیماری را بالا برده و در حقیقت کار اداره امور را در کشور دشوارتر می کند.

رسیدگی به امور کادر درمان شاید بیش و پیش از آنکه نیازمند دیدارهای حضوری با این میزان ریسک ابتلا باشد، نیازمند تصویب و ابلاغ قوانینی برای بهبود شرایط آن ها باشد اقدامی که اساس و متن وظایف مجلس شورای اسلامی است و دیگر اقدامات و نظارت ها تنها حاشیه هایی بر آن است که بیشتر در چهارماه گذشته دیده شده است.

قالیباف در بیمارستان

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.