کرونا ویروس آنفلوآنزا را از بین میبرد؟
بنابر اعلام نیوز، رابرت ردفیلد، مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالاتمتحده (CDC) و دکتر آنتونی فاوسی، سناریوی همزمانی آنفلوآنزا و کرونا که برخی از آن به عنوان "همهگیری دوقلو" یاد میکنند را توضیح دادند. برخی از سیستمهای پزشکی مجبور به مقابله با تعداد زیادی از موارد ابتلا به کروناویروس در فصول سردتر و همچنین تعداد فزایندهای از موارد آنفلوآنزا هستند. علائم این دو بیماری تقریبا یکسان است، بنابراین تشخیص این دو بیماری، فقط بر اساس علائم اغلب غیرممکن است.
ناگفته نماند که برخی از افراد ممکن است بهطور همزمان در معرض هر دو ویروس قرار بگیرند و مجبور شوند با "عفونت دوقلو" مقابله کنند. به همین دلیل ضروری است که با رعایت اقدامات ایمنی قبل از شروع فصل آنفلوآنزا، گسترش کووید-۱۹ را کاهش دهند. در مورد آنفلوآنزا، ممکن است واکسن در این فصل بیش از هر زمان دیگری مهم باشد.
نیمکره شمالی در حال مهار آنفلوآنزا کرونا، "بیماری دوقلو" است و ممکن است نیمکره جنوبی خبرهای خوبی در مورد آنفلوآنزا داشته باشد. به نظر میرسد ویروس کرونا میتواند درواقع به از بین بردن آنفلوآنزا کمک کند، اما هیچ تضمینی وجود ندارد که در ماههای آینده همین پدیده در ایالاتمتحده یا دیگر کشورهای شمالی رخ دهد.
البته ویروس کرونا نمیتواند با هیچیک از ویروسهای ایجادکننده آنفلوآنزا در ارتباط باشد تا آنها را از بین ببرد، اما برخی از کشورهای جنوب استوا دریافتند که اقدامات انجامشده برای محدود کردن شیوع کووید-۱۹ پیامد غیرمنتظره داشته است؛ فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک صورت و شستن مکرر دست، گسترش آنفلوآنزا را نیز کاهش داده است. این موارد نوعی عادت محسوب شده است که میتواند در برابر سایر عوامل بیماریزا ازجمله انواع آنفلوآنزا حفاظت ایجاد کنند.
یان بار، استاد میکروبشناسی و ایمونولوژی دانشگاه ملبورن به سی ان ان گفت: ماه گذشته استرالیا فقط ۱۰۷ مورد ابتلا به آنفلوآنزا داشت، درحالیکه در آگوست ۲۰۱۹ میزان ابتلا ۶۱ هزار نفر بود.
وی اظهار کرد: "قبلا چنین اعدادی را ندیدهایم. به همین ترتیب، آفریقای جنوبی و مخروط جنوبی (جنوب آمریکای لاتین)، به دلیل بیماری همهگیر کووید-۱۹، امسال آنفلوآنزا را تجربه نکردند. "
ماریا ون کرخوو، سرپرست فنی سازمان بهداشت جهانی در کووید-۱۹ گفت: بسیاری از اقدامات مربوط به فاصله فیزیکی و بهداشت عمومی که اعمالشده است، باعث شده افراد از هم جدا شوند و درواقع در کاهش گردش ویروس کرونا نقش داشتهاند. "
سازمان بهداشت جهانی تایید کرد که نیمکره جنوبی در مقایسه با سالهای گذشته فعالیت ویروس آنفلوآنزا کمسابقهای را تجربه کرده است و افزایش واکسنهای آنفلوآنزا نیز ممکن است به کنترل اپیدمی آنفلوآنزا در نیمکره جنوبی کمک کند.
هیچ تضمینی وجود ندارد که آنفلوآنزا در ایالاتمتحده و سایر کشورها در نیمکره شمالی همان روند را دنبال کند، بهویژه در مکانهایی که هنوز با شیوع شدید کووید-۱۹ مبارزه میکنند.
آنچه امسال تاکنون آموختیم این است که محدودیتها باعث کاهش گسترش سرعت ویروس میشوند و جوامعی که به دستورالعملهای ایمنی احترام نمیگذارند شیوع قابلتوجهی را تجربه کردهاند. اگر ویروس کرونا در جامعه بهراحتی در حال شیوع باشد، دیگر بیماریهای تنفسی نیز مانند ویروسهای آنفلوآنزا نیز بهراحتی منتشر میشوند.
سی ان ان خاطرنشان میکند: فصل آنفلوآنزای ۲۰۱۹-۲۰۲۰ منجر به بستری ۴۱۰ هزار تا ۷۴۰ هزار بیمار شد. از ماه مارس، بیش از ۳۷۲ هزار نفر به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان بستری شدند و مدلی از موسسه سنجش و ارزیابی سلامت در دانشگاه واشنگتن میگوید: به دلیل همزمانی آنفلوآنزا و ویروس کرونا تعداد بستریهای کووید-۱۹ از هماکنون تا اول ژانویه ۱۷۰ درصد افزایش مییابد، این خبر وحشتناک است.
واکسن آنفلوانزا میتواند به کاهش خطر ابتلا به آنفلوآنزا کمک کند و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالاتمتحده امسال ۱۰ میلیون دوز برای بزرگسالان بیمه نشده، تهیهکرده است. این میزان ۲۰ برابر میزان عادی است. برآوردهای این مرکز حاکی از آن است که واکسنهای آنفلوآنزا سال گذشته از ۴ میلیون مورد، ۲ میلیون ویزیت پزشک، ۵۸ هزار بستری در بیمارستان و ۳۵۰۰ مرگ جلوگیری کرده است. این آژانس همچنین خاطرنشان کرد که ۴۵ درصد بزرگسالان و ۶۳ درصد کودکان بهطورمعمول علیه آنفلوآنزا واکسینه میشوند.
فقط زمان مشخص خواهد کرد که آیا ویروس کرونا میتواند به کاهش خطر آنفلوآنزا در فصول سرد آتی در نیمکره شمالی کمک کند یا خیر. بعضی از کشورها و ایالاتمتحده ممکن است مانند استرالیا و آفریقای جنوبی، اپیدمیهای آنفلوآنزا را به میزان کمتری تجربه کنند. اما این مورد تنها در صورت مشاهده اقدامات پیشگیری از کووید-۱۹ و در صورت تزریق واکسنهای آنفلوآنزا در افراد رخ میدهد.
توجه داشته باشید، دو علامت وجود دارد که ممکن است به شما کمک کند آنفلوآنزا را از کووید-۱۹ در زمستان تشخیص دهید، اما هیچ تضمینی وجود ندارد که افراد آلوده همیشه آنها را تجربه کنند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.