سیدحسن خمینی نامزد انتخابات ریاست جمهوری می شود؟
درحالیکه این روزها فضای سیاسی کشور در رخوت به سر میبرد، گهگاه برخی گمانی زنیها در مورد شرکت برخی از چهرههای سیاسی در انتخابات ۱۴۰۰ مطرح میشود، در این بین سید حسن خمینی یکی از افرادی که در بحث نامزدی او در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری از طرف اصلاح طلبان مطرح شده است.
سیدحسن خمینی از منظر سیاسی کاملا در چارچوبهای اصلاحطلبی تعریف میشود و خود او نیز هیچگاه تمایل نداشته از این دایره دوری کند و شاید به چنین دلایلی باشد که او همیشه نامزد بالقوه اصلاحطلبان در عرصه هر انتخابات است؛ چه انتخابات مجلس خبرگان و چه حالا انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۰.
سیدحسن خمینی در عین حال که از منظر اصلاحطلبانهاش همیشه انتقادهای مهمی به روند موجود داشته، اما همواره بر ضرورت وحدت نیز تأکید کرده است. در حقیقت شاید بتوان گفت گفتمان او همافزایی ملی و تقویت وحدت داخلی است؛ چنانکه در جایی گفته بود اگر این دو با یکدیگر جمع شوند، دیگر نه تحریم کارگر میافتد و نه تهدید.
از سوی دیگر، دیدگاه سیدحسن خمینی نسبت به جایگاه مردم بسیار مترقی است. او همیشه بر این مهم تأکید میکند که اصل باید مردم باشند.
سیدحسن خمینی بر منش پدربزرگ خود نظام سیاسی اسلامی را بدون جایگاه مردم متصور نیست و در مکتب انقلاب اهمیت رأی مردم را به نیکی آموخته است.
سید حسن خمینی یکی از گزینههای بالقوه اصلاح طلبان است
علی تاجرنیا فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اینکه سید حسن خمینی با توجه به اینکه مسئله و ابهامی در پرونده کاری خود ندارد، میتواند یکی از نامزدهای بالقوه اصلاح طلبان باشد، گفت: در حال حاضر جناح اصلاح طلب برای حضور در عرصه انتخابات سال آینده با چند چالش روبرو است، اولین معضل برخورد شورای نگهبان با اصلاح طلبان شناخته شده است که همگی آن را را رد خواهد کرد، بنابراین حضور فردی همچون سید حسن خمینی که تاکنون وارد عرصه سیاسی نشده، میتوان تائید صلاحیت خود را بگیرد.
وی افزود: دومین مسئله اجماع تمامی گروهها و احزاب اصلاح طلب بر سر یک فرد است که سید حسن خمینی میتواند این چالش را برطرف کند، در حال حاضر نیاز است که یک چهره جدید وارد کار شود، زیرا که مردم در حال حاضر معتقدند چهرههایی که در این سه دهه در کشور مسئولیت داشتند، هر کدام به نوعی نتوانسته اند، آن طور که باید و شاید کاری را انجام دهند، بنابراین حضور فردی که سابقه قبلی ندارند، میتواند در این زمینه بیشتر توجه مردم را جلب کند.
تاجرنیا با اشاره به اینکه مسئله سوم نیز مربوط به این موضوع است که باید برای حضور در عرصه انتخابات کار به صورت تشکیلاتی باشد، اظهار داشت: همیشه طی دورههای مختلف وقتی که اوضاع بحرانی است همه به دنبال منجی میگردند و زمانیکه آن فرد بر مسند کار سوار شد، بعد از مدتی که اوضاع گذشت، آن همه امید و شوری که وجود داشته تبدیل به یاس و ناامیدی میشود، این چرخه تا به حال چند بار تکرار شده، برای رفع این مشکل نباید تنها به فردی که به عنوان نامزد ریاست جمهوری وارد کارزار میشود، توجه کرد، بلکه میبایست به کل تیم اجرایی و مشاورهای آن نگریست.
این فعال سیاسی اصلاح با تاکید بر اینکه نیاز به یک دولت کارآمد به شدت احساس میشود، بیان داشت: در این رابطه اگر اصلاح طلبان میخواهند مردم را ترغیب به حضور در انتخابات کنند، باید این مسئله را در نظر بگیرند که نامزد اصلاحات باید با برنامه حضور پیدا کند، تا مردم مشارکت کنند،منظور از برنامه یک موضوع ملموس و عینی است که قابلیت اجرایی داشته باشد، نه اینکه تنها یک سری شعارهای کلی سرداده شود، بنابراین چهارمین و مهمترین چالش اصلاح طلبان چگونگی حضور مردم در این انتخابات است و اینکه برای مردم جذابیت واقعی ایجاد کرد که دوباره رای بدهند، از سوی دیگر نامزدی که حضور پیدا میکند، با توجه به پیچیدگیهای ساختار قدرت در کشور، باید توانایی مواجه با تمامی ارکانهای قدرت را داشته باشد، تا بتواند به اهداف و برنامههایی که وعده میدهد، پایبند باشد، نه اینکه به مانند رئیس جمهور فعلی به وعدههای خود پشت کند.
باید بستر حضور سید حسن خمینی فراهم شود
جلال جلالی زاده عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت با اشاره به اینکه سید حسن خمینی گزینه خوبی برای حضور در انتخابات سال آینده است، اظهار داشت: به نظر میرسد اصلاح طلبان نیز با توجه به مشی او، از این شخصیت سیاسی در انتخابات پیش رو حمایت کنند، اما مسئلهای که وجود دارد این است که باید دید تا چه میزان بستر حضور سید حسن خمینی در انتخابات فراهم است.
وی افزود: از یک سو وی سابقه کار سیاسی ندارد و در عرصه کلان مدیریت نکرده، از سوی دیگر نیز مشخص نیست شورای نگهبان صلاحیت او ر ا تائید کند، در سال ۹۴ صلاحیت سید حسن را در انتخابات خبرگان شورای نگهبان رد کرد و این احتمال که در سال آینده نیز با همان دلایل مشابه او را رد صلاحیت کنند نیز وجود دارد.
جلالیزاده گفت: همچنین یادگار امام نیز خودش تمایلی به حضور در عرصه انتخابات ندارد، مگر اینکه اصلاح طلبان او را راضی به ورود به صحنه کنند، این در حالیست که مسئله مهم این است که آیا با حضور سید حسن خمینی قرار است اوضاع از زمان ریاست جمهوری حسن روحانی بهتر شود، یا اینکه همان اختیارات رئیس جمهو فعلی را حسن خمینی نیز خواهد داشت.
این فعال سیاسی اصلاح طلب بیان داشت: به طور قطع با ورود سید حسن خمینی به عرصه تخریبها از سوی طیف تندرو نسبت او افزایش خواهد یافت، به اعتقاد بنده اگر حسن خمینی قصد ورود به صحنه را دارد، باید از قبل تضمینهای لازم را به خصوص از شورای نگهبان بگیرد، تا اگر قرار شد، بیاید، دوباره وی را رد صلاحیت نکنند، چراکه هزینه انجام مجدد این کار برای او سنگین خواهد بود.
سید حسن خمینی از جنس خاتمی است
حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی اصول گرا با اشاره به اینکه از شواهد امر اینطور بر میآید که اصلاح طلبان قصد دارند، به طور جدی وارد فعالیتهای انتخاباتی شوند، اظهار داشت: سیدحسن خمینی برای اصلاح طلبان میتواند یک گزینه مناسب باشد، زیرا که وی از یک سو یک سابقه روشنی دارد و هیچگونه نقطه تاریک و ابهام آمیزی در پرونده سیاسی خود ندارد و از سوی دیگر نیز مورد اقبال اکثریت اصلاح طلبان قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه سید حسن خمینی از جنس سید محمد خاتمی است، گفت: اگر اصلاح طلبان بر سر سید حسن خمینی اجماع کنند، به نظر میرسد وی مشکلی از بابت تائید صلاحیت شورای نگهبان نیز ندارد، در چنین صورتی اصول گرایان نیز مجبور خواهند بود که نامزد هم تراز سید حسن خمینی را به میان آورند و به نوعی میتوان گفت، شاهد یک رقابت دو قطبی و با مشارکت بالا خواهیم بود.
کنعانی مقدم با اشاره به اینکه اصلاح طلبان از انتخابات گذشته درسهای فراوانی گرفته اند، افزود: در انتخابات گذشته درحالیکه اصلاح طلبان از حسن روحانی حمایت کردند، عملکرد وی طی این سالها بسیاری از طرفداران اصلاحات را ناامید کرده، این در حالیست که اصلاح طلبان جوابی برای بدنه اجتماعی خود ندارند که بر چه اساسی آنها از حسن روحانی حمایت کرده اند، بنابراین در این دوره این جریان سیاسی به دنبال کسی خواهد بود که از جنس اصلاحات باشد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.