سرشناسترین مخالف پوتین به کما رفت
به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، کیرا یارمیش دبیر مطبوعاتی وی با اعلام این خبر افزود: وی به کما رفته است و در بخش مراقبت های ویژه بیمارستانی در شهر امسل منطقه سیبری بستری است.
(توئیت کیرا یارمیش سخنگوی ناوالنی)
به گفته وی، ناوالنی زمانی که سوار هواپیما شده بود تا از شهر تومسک به مسکو بازگردد دچار مسمومیت عمدی شد و به همین دلیل هواپیما فرود اضطراری داشت.
کیرا یارمیش در توئیتر خود نوشته است: حال او در حین پرواز بد شد بنابراین هواپیما در امسک فرود آمد، ناوالنی مسموم شده است و اکنون ما در یک آمبولانس به سمت بیمارستان در حرکت هستیم.
وی در گفت وگو با رسانه ها نیز گفت: پس از بلند شدن هواپیما، حال ناوالنی به سرعت بد شد و به سمت سرویس بهداشتی رفت در حالی که درد زیادی را تحمل می کرد.
خبرگزاری دولتی تاس روسیه نیز گزارش داده است که ناوالنی به بیمارستان شماره یک شهر امسک منتقل شده و به کما رفته است.
براساس گزارش ها، پلیس روسیه در بیمارستان مستقر شده است و این اقدام در پی درخواست اطرافیان ناوالنی صورت گرفته است.
(تصویری از حضور نیروهای پلیس در بیمارستانی که ناوالنی هم اکنون بستری است)
آناتولی کالینیچنکو معاون بیمارستانی که ناوالنی هم اکنون در آن بستری است به خبرگزاری اینترفاکس گفته که هنوز برای این بیمارستان قطعی نشده است که ناوالنی مسموم شده است اما تا فردا نتایج آزمایش های صورت گرفته مشخص می شود.
وی ادامه داد که بیمارستان تمامی امکانات لازم برای نجات جان این سیاستمدار روس را دارد و در حال حاضر پزشکان در حال نجات جان وی هستند و وضعیت بیمار پایدار شده است.
چای پیش از پرواز دردسر ساز شد
یارمیش سخنگوی ناوالنی در ادامه توئیت های خود ادعا کرد که آنها فکر می کنند ناوالنی به صورت عمدی مسموم شده است و این از طریق چایی که قبل از سوار شدن به هواپیما مصرف کرد به وقوع پیوسته است.
وی گفت: فرض ما این است که او با چایی که پیش از پرواز خورده است دچار این حمله شده است چرا که چای تنها چیزی بود که الکسی پیش از پرواز خورد از طرفی پزشکان می گویند که سم با مایع داغ زودتر جذب بدن می شود.
از طرف دیگر تحقیقات از کافی شاپی که ناوالنی پیش از پرواز در آنجا چای خورد نیز آغاز شده است و فیلم های دوربین های مدار بسته در حال بررسی است.
نماینده هواپیمایی که ناوالنی نیز در آن حضور داشت ادعا کرد که وی در مدت زمان حضور در هواپیما هیچ چیزی نخورد یا ننوشید.
طرفداران ناوالنی از هم اکنون به دنبال باز کردن پرونده ای در خصوص حمله به یک شخص سرشناس و محبوب جامعه در قانون کیفری روسیه هستند.
کامسامولسکایا پراودا رسانه نزدیک به دولت روسیه نیز اعلام کرده است که طبق تصاویری که از دوربین های مداربسته کافی شاپ بدست آمده است، ایلیا پاخوموف دستیار ناوالنی لیوانی که گفته می شود چای بوده را برای او می آورد بنابراین هیچ کس در پیشخوان کافی شاپ نمی دانست که این نوشیدنی به دست چه کسی خواهد رسید.
واکنش کرملین به این حادثه
دمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه با ابراز ناراحتی از حادثه پیش آمده برای ناوالنی گفته است :پوتین به طور جداگانه در جریان وضعیت سلامتی الکسی ناوالنی قرار دارد و ما می دانیم که او در شرایط ویژه ای قرار دارد اما باید بگویم که پزشکان ما هر آنچه لازم باشد برای او انجام می دهند، مطمئنا جان ناوالنی مانند هر شهروند روس دیگر برای ما مهم است و برای وی آرزوی بهبودی سریع داریم.
ناوالنی کیست؟
ناوالنی که 44 سال دارد رهبر حزب روسیه نوین است که در اکثر تجمعهای اعتراضی قانونی یا غیر قانونی در روسیه با موضوعات مختلف حضور مییابد یا مخالفان پوتین را دعوت به تجمع علیه سیاست های دولت می کند و از این جهت سرشناس ترین مخالف پوتین است که رسانه های غربی اخبار وی را به صورت ویژه پوشش می دهد اما به دلیل داشتن زندگی خوب و تحصیل فرزندانش در آمریکا چندان مورد پذیرش اکثریت جامعه روسیه نیست.
وی در سال 2011 بنیادی را برای مبارزه با فساد در دولت روسیه ایجاد کرد اما در سال 2013 به اتهام فساد مالی توسط دادگاهی در روسیه محکوم و از آن زمان به این طرف به مخالف سرسخت سیاستهای کرملین تبدیل شد.
ناوالنی به عنوان رهبر اپوزیسیون، برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال 2018 روسیه نیز نامزد شد اما به دلیل داشتن پرونده فساد، کمیسیون مرکزی انتخابات طبق قانون صلاحیت او را رد کرد.
وی پس از همه پرسی قانون اساسی روسیه نیز به مخالفت با آن پرداخت و خواهان اعتراض سراسری به تغییراتی شد که به پوتین امکان می داد دو بار دیگر در سال های 2024 و 2030 نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود.
ناوالنی تمام مدت جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه که نزدیک به یک ماه (تیر و مرداد ۹۶) ادامه داشت به دلیل صدور فراخوانهای اعتراضی برای تجمع روسها در طول جام جهانی در بازداشت بود، می توان گفت در یک دهه اخیر سالی نبوده که او حداقل یک ماه روانه بازداشتگاه نشود.
(بازداشت ناوالنی در یکی از تجمع های غیرقانونی در مسکو)
وی چندی پیش نیز پس از آنکه ولادیمیر پوتین دو مقام ارشد وزارت کشور را بخاطر بازداشت یک خبرنگار منتقد دولت به بهانه داشتن حجم زیادی ماده مخدر، از مقام خود برکنار کرد، خواستار برگزاری تجمع اعتراضی علیه دستگاه قضائی روسیه در حمایت از ایوان گولونوف خبرنگار آزاد شده به دستور پوتین شد اما این خبرنگار اعلام کرد که با وجودی که حق را به خود میدهد اما در فراخوان ناوالنی شرکت نخواهد کرد.
(تصویری از ایوان گولونوف خبرنگار تحقیقی پس از آزادی به دستور پوتین)
آبان پارسال هم «نیکیتا ایسایف» رهبر جنبش «نووایا روسیا» (روسیه جدید) که از مخالفان دولت روسیه محسوب میشود، در سن ۴۲ سالگی بر اثر ایست قلبی درگذشت.
خبر مرگ ایسایف را که ریاست انستیتو اقتصاد مبرم را برعهده داشت، «آلینا ژستوفسکایا» دستیار وی در فیسبوک اعلام کرد و نوشت: هنگامی که به همراه ایسایف در قطار از شهر تامبوف به مسکو باز میگشتیم، وی دچار ایست قلبی شد.
«الکساندر ماکارنکو» سخنگوی ایسایف نیز درباره علت مرگ این رهبر مخالفان به ریانووستی گفت: نیکیتا از سفر کاری در شهر تامبوف به مسکو باز میگشت که به یکباره حالش بد شد.
نیکیتا دانش آموخته آکادمی دولتی حقوق مسکو و دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته حقوق بود و در همین حال کارشناس اقتصادی خبره محسوب میشد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.