سناتور «کریس مورفی» نماینده ایالت کانتیکات در سنای آمریکا روز شنبه در پیامی توئیتری، ناکامی اخیر کشورش در به تصویب رساندن قطعنامه تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران در شورای امنیت را «تار و مار شدن» خواند و از دولت ترامپ به‌عنوان باعث و بانی این افتضاح ملی به‌شدت انتقاد کرد.

این سناتور دموکرات که یکی از اعضای کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا به شمار می‌رود، در حساب کاربری رسمی خود در توئیتر درباره ناکامی محض دولت آمریکا در جلب آرای اعضای شورای امنیت برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران نوشت: «این یک شکست نبود، تار و مار شدن بود. از میان 15 کشور عضو شورای امنیت، تنها جمهوری دومینیکن به نفع ما رأی داد.»

وی افزود: «این نشان می‌دهد که آمریکا تا چه حد ضعیف شده است و دیگر کشورهای جهان چگونه به راهبرد فاجعه‌بار ترامپ در قبال ایران نگاه می‌کنند.»

در نخستین ساعات بامداد روز شنبه 25 مردادماه به وقت تهران، با شمارش آرای اعضای شورای امنیت در مورد قطعنامه پیشنهادی دولت آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی بین‌المللی علیه ایران مشخص شد که این قطعنامه تنها دو رأی مثبت (از جانب خود آمریکا و جمهوری دومینیکن) کسب کرده و آمریکا در اقدام ضد ایرانی خود شکست شدیدی خورده است.

آمریکا هفته گذشته پس از آن‌که نتوانست حمایت دیگر اعضای شورای امنیت را برای افزایش شانس تصویب قطعنامه پیشنهادی خود علیه ایران جلب کند، تصمیم به اصلاح قطعنامه پیشنهادی و به تعویق انداختن رأی‌گیری بر سر این قطعنامه گرفت تا شاید بتواند این قطعنامه را با اصلاحات تازه به تصویب برساند.

 واشنگتن در پیش‌نویس اصلاح‌شده این قطعنامه ضدایرانی از خواسته‌های قبلی خود مبنی بر تمدید تحریم‌ها برای مدت نامحدود عقب‌نشینی کرده از اعضای شورای امنیت خواست که این تحریم‌ها را دست‌کم تا زمانی که تصمیم جدیدی اتخاذ شود، تمدید کنند.

علاوه بر این، آمریکا بندی را که در پیش‌نویس قبلی برای تحریم شخصیت‌های بلندپایه ایران از جمله مقامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گنجانده بود و همچنین بند دیگری را که به بازرسی اجباری از کشتی‌های حامل کالاهای مرتبط با ایران اختصاص داشت در پیش‌نویس جدید حذف کرد.

برای تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل متحد باید دست‌کم 9 کشور عضو شورای امنیت با آن موافقت کنند و در عین حال قطعنامه از سوی هیچ‌یک از اعضای دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس و فرانسه) وتو نشود.

اوایل تیرماه تعدادی از دیپلمات‌های غربی شاغل در سازمان ملل متحد در مصاحبه با نشریه آمریکایی فارن پالیسی اعلام کردند که قطعنامه پیشنهادی آمریکا به‌خلاف تبلیغات دولت ترامپ از حمایت کافی در شورای امنیت برخوردار نیست و احتمالاً این قطعنامه حتی بدون در نظر گرفتن وتوی آن از سوی روسیه و چین، به تصویب نخواهد رسید.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.