آیا کودکان میتوانند ناقل بیماری کرونا باشند؟
صدیقه طباطبایی فوق تخصص بیماریهای عفونی کودکان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس در پاسخ به این پرسش که « آیا کودکان میتوانند ناقل بیماری کرونا باشند؟ »، گفت: اینکه دقیقا چه اتفاقی میافتد و نقش کودکان در انتقال بیماری خیلی مشخص نیست اما مدارکی وجود دارد که بیماری از سمت کودکان به بزرگسالان و بلعکس انتقال مییابد.
وی در پاسخ به این پرسش که « آیا همه کودکان باید از ماسک استفاده کنند؟ »، خاطرنشان کرد: بله موردی ندارد؛ به خصوص در کودکان بالای ۲ سال میتوانند از ماسک استفاده کنند؛ البته به کودکان زیر دو سال استفاده از ماسک توصیه نمیشود؛ ضمن اینکه کودکانی که بیماری زمینهای دارند اما در هنگامی که نیاز به برداشتن ماسک دارند، بدون کمک دیگران نمیتوانند ماسک خود را بردارند، نباید از ماسک استفاده کنند و باید مراقبت ویژهای از آنها داشته باشیم.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی اضافه کرد: برخی کودکان ممکن است همکاری لازم را در استفاده از ماسک نداشته باشند که والدین میتوانند در سنین کوچکتر از ماسک زدن بر روی عروسک فرزند خود یا نشان دادن استفاده از ماسک در آینه، کودکان را ترغیب به استفاده از ماسک کنند.
طباطبایی در پاسخ به این پرسش که « مهمترین راه جلوگیری از ابتلای کودکان به کرونا چیست؟ »، اضافه کرد: باید به کودکان رعایت فاصله گذاری ۱.۵ تا ۲ متر را آموزش دهیم و به آن عادت کنند؛ ضمن اینکه ماندن در خانه خیلی مهم است و فعلا مجبور هستیم برای حفظ سلامت آن را رعایت کنیم.
طباطبایی متذکر شد: باید شستن دست ها به مدت حداقل ۲۰ ثانیه را به کودکان یاد دهیم و کودکان باید از تماس دستها با چشم، بینی و دهان خود اجتناب کنند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.