بلومبرگ گزارش داد، دور تازه تنش های بین دو اقتصاد نخست جهان بار دیگر باعث نگرانی معامله گران شده است. آمریکا از طرف چینی خواسته است تا کنسولگری خود در شهر هوستون را تعطیل کند و دونالد ترامپ از احتمال تعطیل شدن تعداد بیشتری از کنسولگری های چین خبر داده است. از طرف دیگر چین در اقدامی متقابل دستور تعطیلی کنسولگری آمریکا در شهر چنگدو را صادر کرد و دیپلمات های آمریکایی این مرکز را ترک کردند. 

کوین گدیس- استراتژیست ارشد درآمدی در موسسه ریموند جیمز گفت: اگر تنها یک مساله باشد که فکر و ذهن معامله گران را مشغول کند، آن مساله همین خواهد بود که قرار است دو اقتصاد نخست جهان تا کجا به این کش مکش ادامه دهند. از زمانی که این بحران ها شدت گرفته است معامله گران نگران آینده رشد اقتصادی جهان شده اند به ویژه حالا که ویروس کرونا، اقتصاد جهانی را در وضعیت بسیار شکننده ای قرار داده است. 

تنش ها بر سر مساله هنگ کنگ تنها محدود به چین و آمریکا نیست: دولت خودمختار هنگ کنگ اعلام کرده است به قرارداد استرداد مجرمان با استرالیا، انگلیس و کانادا خاتمه می دهد. کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز برای نخستین بار در سال جاری میلادی تحریمی علیه چین وضع  و صادرات تجهیزاتی که می تواند در سرکوب معترضان و اقلیت ها توسط دولت چین نقش داشته باشند را ممنوع اعلام کرد. 

از سوی دیگر هر چند که اخبار مثبتی در زمینه دارویی و کاهش سرعت شیوع کرونا در جهان به گوش می رسد اما به نظر می رسد هنوز تا تولید و عرضه انبوه واکسن موثر مقابله با کرونا مسیری طولانی در پیش است. سازمان بهداشت جهانی در پاسخ به سوالات ایجاد شده در خصوص پیشرفت های دارویی مقابله با کرونا گفته است تولید انبوه واکسن تا پیش از سال آینده میسر نخواهد بود و این بدان معناست که دست کم در کوتاه مدت، جهان کماکان با پیامدهای اقتصادی و بهداشتی ناشی از شیوع ویروس کرونا دست به گریبان خواهد بود. 

اندی مینارد- کارشناس بازار سرمایه در موسسه " چاینا رنسانس" گفت: چیزی که بازارها را می ترساند این است که تازه اول تنش های جدید بین چین و آمریکا باشد و دو طرف وارد دور تازه ای اقدامات متقابل علیه یکدیگر شوند که با توجه به شرایط کنونی اقتصاد جهانی، خبری بسیار بدخواهد بود. 

تاکنون بیش از ۱۶ میلیون و ۷۸۴ هزار و ۸۳۱ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۶۶۰ هزار و ۳۸۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۵۱ هزار و ۷۷۰ نفر، برزیل با ۸۸ هزار و ۱۷ نفر، انگلیس با ۴۵ هزار و ۸۷۸ نفر، مکزیک با ۴۴ هزار و ۲۲ نفر و ایتالیا با ۳۵ هزار و ۱۲۳ نفر بوده است.

مت میسکین- استراتژیست ارشد سرمایه گذاری در موسسه " جان هانوک اینوستمنت منیجمنت" گفت: یک نوع جنگ بین کسانی که با خوش بینی به آینده می خواهند مصارف خود را افزایش دهند و آن هایی که از ترس پیدا نشدن واکسن کرونا میل به پس انداز دارند در گرفته است و همین رفتار متناقض مصرف کنندگان، کار را برای پیش بینی وضعیت آینده دشوار ساخته است.

بورس آمریکا

هر چند که شیوع کرونا در بزرگ ترین اقتصاد جهان کماکان در سطح نگران کننده ای باقی مانده و شمار قربانیان کماکان به طرز محسوسی بالا می رود، مشاور اقتصادی ترامپ نسبت به تغییر شرایط اقتصادی امیدوار است. لری کودلو با بیان اینکه روند احیای رشد اقتصادی کماکان ادامه دارد گفت: البته نمی خواهم کتمان کنم که وضع در بسیاری از ایالت ها کماکان خوب نیست اما فکر می کنم در سه ماهه سوم و چهارم سال نسبت به نیمه نخست سال شاهد یک رشد اقتصادی ۲۰ درصدی خواهیم بود.

هم چنین استیون منوچین- وزیر خزانه داری آمریکا- با تمجید از حمایت نمایندگان مجلس سنا از بسته حمایتی جدید دولت گفته است که بسته حمایتی جدید برای مقابله با پیامدهای کرونا نهایی شده و یک تریلیون دلار اعتبار برای آن تخصیص داده شده است. 

به مانند بسته حمایتی قبلی، کمک هزینه نقدی بلاعوض ۱۲۰۰ دلاری به شهروندان آمریکایی پرداخت خواهد شد و تخفیفاتی برای پرداخت بیمه بیکاری شاغلین در نظر گرفته شده است.

در وال استریت، همه شاخص‌ها ریزشی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۷۷ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۶ هزار و ۳۷۹.۲۸ واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۶۵ درصد کاهش تا سطح ۳۲۱۸.۴۴ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۱.۲۸ درصد کاهش در سطح ۱۰ هزار و ۴۰۲.۰۹ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در حوزه مذاکرات برگزیت، پالس های مثبتی در حال مخابره شدن به بازار است. میشل بارنیه- مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا در امور برگزیت گفته است که از نظر وی رسیدن به یک توافق بر سر آینده روابط اتحادیه اروپا با انگلیس کاملا شدنی است.

با وجود گذشت چهار سال از رای اکثریت مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا، چگونگی آینده روابط دو طرف کماکان مشخص نیست و همین مساله باعث سردرگمی معامله گران بورسی در اروپا شده است. اتحادیه اروپا خواستار رسیدن به یک توافق مقدماتی تا ماه اکتبر است. 

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۴ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۶۱۲۹.۲۶  واحد بسته شد.  شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۰.۰۳ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۲ هزار و ۸۳۵.۲۸ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با افت ۰.۲۲ درصدی در سطح ۴۹۲۸.۹۴ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۰۶ درصد بالا رفت و به ۷۲۴۶.۴۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد مختلفی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۲۶ درصدی تا سطح ۲۲ هزار و ۶۵۷.۳۸ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۶۹ درصد بالا رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۷۷۲.۶۶  واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" صعود ۰.۸۸ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۵۶۸.۳۸ واحد بسته شد.

هلن کیایو- کارشناس ارشد مسایل اقتصادی چین در بنک آو امریکا- گفت: مشکل این است که حتی اگر اقتصاد چین نیز به تدریج بهبود یابد، شرایط برای بیشتر نقاط دیگر جهان هنوز وخیم است و این می تواند فشار زیادی به اقتصاد صادرات محور چین وارد کند و جلوی یک احیای سریع را بگیرد.  

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۳۹ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۶۰۲۰.۵۵ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۱۹ درصد کاهش به ۴۰.۹۴ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افت ۰.۲۶ درصدی به ازای ۴۳.۱۵ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با صعود ۰.۴۴ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۹۵۶.۴۲ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۰.۲۱ درصدی به ازای ۲۴.۴۵ دلار مبادله شد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.