هواشناسی مازندران سطح هشدار را نارنجی تعیین کرد و خواستار آمادگی شهروندان اعم از مسافران و مجاوران در برابر تغییرات جوی و انجام اقدامات لازم از سوی کشاورزان ، باغداران و فعالان دریا شد.

بر اساس این گزارش ، فعالیت سامانه بارسی از روز پنجشنبه هفته جاری با بارش های رگباری ، رعد و برق و وزش باد شدید و گاهی نسبتا شدید آغاز می شود که نتیجه آن وقوع سیلاب در دره ها و مسیل های کوهستانی ، افزایش حجم آب رودخانه ها و آبگرفتگی خواهد بود.

هواشناسی مازندران با تاکید بر این که سامانه بارشی تا بامداد شنبه در استان فعال خواهد بود ، از شهروندان خواسته است تا از تردد و اسکان در حاشیه رودخانه ها ، مسیل ها خودداری و صعود به ارتفاعات را هم در این مدت متوقف کنند.

در این اطلاعیه همچنین از کشاورزان خواسته شده است تا برداشت شالی های رسیده را تا اواخر روز چهارشنبه انجام دهند.

برداشت شالی در مازندران از حدود ۱۰ روز پیش آغاز شد و در حال حاضر نیمی  از شالیکاران مازندران در حوزه آبریز هراز واقع در آمل ، بابل ، فریدونکنار ، بابلسر و محمودآباد سخت مشغول درو شالی هستند.

بر اساس گزارش جهاد کشاورزی مازندران ، امسال بیش از ۲۱۵ هزار هکتار از شالیزارهای استان زیر کشت رفت برنج رفت و پیش بینی شده است که میزان برداشت محصول هفت درصد بیشتر از سال گذشته باشد.

کاهش ۱۲ درجه ای دمای هوا

هواشناسی مازندران همچنین در اطلاعیه خود یکی از تبعات فعال شدن سامانه بارشی را کاهش محسوس دمای هوا اعلام کرد و هشدار داد که دما در مناطق ساحلی و جلگه ای بین ۴ تا ۸ درجه و در مناطق کوهستانی تا ۱۲ درجه کاهش می یابد.

شهروندان مازندرانی طی چند روز گذشته هوای نسبتا گرم و شرجی را تجربه کردند. دمای هوا در برخی مناطق استان طی روزهای گذشته به بالاتر از ۳۵ درجه سانتی گراد رسید.

هم اکنون نیز دمای هوا در ایستگاه قراخیل قائمشهر به ۳۶ درجه سانتی گراد بالای صفر رسیده که گرم ترین نقطه استان محسوب می شود. خنک ترین نقطه استان هم اکنون سیاه بیشه با ۲۸ درجه سانتی گراد بالای صفر است.

دمای هوای شهر ساری مرکز مازندران هم اکنون ۳۵ درجه سانتی گراد بالای صفر است.

در همین حال هواشناسی دریایی مازندران هم با انتشار اطلاعیه ای از توفانی شدن دریا از بامداد پنجشنبه تا بامداد شنبه هفته آینده خبر داد و از فعالان دریایی خواست تا در این مدت فعالیت هایشان را متوقف کنند.

بر اساس اعلام هواشناسی ، در این مدت سرعت وزش باد در نزدیکی ساحل بین ۷ تا ۱۲ متر بر ثانیه خواهد بود که نتیجه آن افزایش امواج دریا تا ۳ متر است.

همچنین سرعت وزش باد دور از ساحل نیز در این مدت تا ۱۷ متر بر ثانیه پیش بینی شده که نتیجه آن افزایش ارتفاع امواجه تا ۴ متر خواهد بود.

به طور معمول دریای خزر با ارتفاع امواج کمتر از یک متر در نزدیکی سال برای شنا مناسب است و امواج بیش از یک متر خطر غرق شدن را به همراه دارد. در نقاط دور از ساحل هم امواج بزرگتر از ۲ متر باعث خطرآفرینی برای هرگونه فعالیت دریایی می شود.

هواشناسی مازندران به تمامی فعالان دریا توصیه است در این مدت از هرگونه فعالیت صیادی و گردشگری در دریا اجتناب کنند ، با شناورهای سبک و نیمه سنگین در مناطق نزدیک ساحل تردد نکنند و هیچگونه فعالیتی در مناطق دور از ساحل نداشته باشند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.