کرونایی های بدون علامت چند روز قرنطینه بمانند؟
دکتر مینو محرز در گفت و گو با ایسنا، درباره بروز ناشنوایی به عنوان یکی از علائم کرونا، گفت: از آنجایی که کرونا می تواند اعصاب جمجمه ای را گرفتار می کند، می تواند چنین عوارضی داشته باشد. بر همین اساس می تواند چشایی و بویایی را هم مختل کند. اعصاب شنوایی، بینایی، چشایی، بویایی و... را می تواند گرفتار کند.
وی افزود: البته اختلال در بویایی و چشایی مبتلایان به کرونا شایع تر است و ایجاد عوارض در گوش کمتر گزارش شده است.
محرز در ادامه درباره زمان بازگشت به کار ایمن در مبتلایان علامت داری که در خانه قرنطینه هستند، ادامه داد: مبتلایان به کرونایی که علامت دار هستند حداکثر دو تا سه هفته بعد از شروع علائم می توانند از قرنطینه خارج شوند. پیش از این توصیه می شد که افراد مبتلا حتما شش هفته ماسک بزنند، اما اکنون که ماسک اجباری شده طبیعتا باید ماسک بزنند.
محرز با بیان اینکه افراد بدون علامت زودتر می توانند از قرنطینه خارج شوند، گفت: افراد مبتلا به بیماری کووید_۱۹ که علامتی ندارند، می توانند بعد از هفت تا ۱۰ روز از قرنطینه خارج شوند، اما به شرط اینکه از ماسک استفاده کنند.
محرز تاکید کرد: نیازی نیست که افراد مبتلا بعد از گذشت زمان قرنطینه، مجددا تست دهند؛ چرا که تست گاهی در برخی مبتلایان مدت زمان طولانی تری مثبت می ماند و ممکن است جواب کاذب دهد. بنابراین بعد از گذشت مدت قرنطینه نیازی به تست مجدد نیست؛ چرا که هم کمبود تست در دنیا وجود دارد و هم گران قیمت است.
محرز گفت: بعد از گذشت مدت زمان قرنطینه در افراد مبتلا انتی بادی در بدن ایجاد می شود، اما ثابت شده که مصونیت این انتی بادی بعد از گذشت شش ماه پایدار نبوده است. حال ممکن است در برخی مصونیت سلولی بیشتر تقویت شود، اما از نظر IGG مصونیت نداشته باشند. بنابراین روی اینموضوع هم بحث است و گفته می شود باید IGG مثبت باشد.
وی همچنین اظهار کرد: بر همین اساس ابتلای مجدد را هم داشته ایم و به خصوص بعد از موج جدید بیماری ابتلای مجدد را به ویژه در میان کادر درمان شاهد بوده ایم.
محرز تاکید کرد: هرچند که دوران سرایت و انتقال بیماری دو تا سه هفته است، اما تاکید می کنیم که افراد مبتلا بعد از گذشتن زمان قرنطینه هم ماسک بزنند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.