روحانی: حقایق را به مردم بگوییم
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی عصر روز سه شنبه در جلسه برنامهریزی و تلاش برای تحقق شعار «جهش تولید» با حضور استانداران سراسر کشور گقت: هدف اصلی این است که در سال پایانی دولت دوازدهم بتوانیم امید و نشاط را در جامعه به حد اعلا برسانیم و شرایط را برای جهش تولید در سالی که در آن قرار داریم، آماده کنیم.
امید در سایه بیان حقایق برای مردم به وجود میآید
وی ادامه داد: امید در سایه بیان حقایق برای مردم به وجود میآید و همچنین مواردی که خود مردم در زندگی روزمره آن را برای خودشان ملموس خواهند کرد. برخی کارهای دولت خیلی نیاز به بیان چه در سطح ملی و چه در سطح استانی ندارد. مردم خودشان آن را حس میکنند.
بنا به روایت ایرنا، روحانی گفت: موضوع تحول سلامت، بیمه همگانی در کشور، این که مردم به راحتی دسترسی به پزشک و تخت، تخت ویژه، دارو و درمان دارند مردم خودشان آن را حس و لمس می کنند. اوایل سال ۹۲ کسی بیمارستان می رفت خودش باید می رفت دمپایی، ملحفه و دارو بخرد و تخت هم آنقدر گران بود که برای مردم امکانپذیر نبود، اگر کسی فوت می کرد جنازه آن به گروگان در بیمارستان میماند.
وی افزود: در این دولت مقدار تختی که می تواند در اختیار مردم قرار بگیرد یا تخت جدید یا تختی است که بازسازی کامل شده است و این تعداد تخت نسبت به کل تاریخ ایران در این دولت دو برابر شده است. شرایطی که امروز در کرونا می بینیم که ملت و دولت ما در برابر دنیا سرافرازی دارد به خاطر این است که زیربنای درمان آماده شده است. به دلیل این که تخت و آی سی یو وجود دارد.
رییس جمهوری گفت: هشت هزار تخت آی سی یو مجهز در اختیار است و ۱۰۰۰ تخت در همین چندماه دوران کرونا اضافه شده است که این کار بزرگ کاری است که مردم می بینند ما چه بگوییم و چه نگوییم برای مردم ملموس است.
روحانی ادامه داد: امروز قدرت ارتباطات کشور و زیربنا در مسایل ارتباطی و ارتباطات و فضای مجازی و سایبری ملموس است. بگوییم و یا نگوییم هرکسی یک موبایل هوشمند در اختیارش است و به راحتی میتواند بسیاری از خدمات را دریافت کند و این سامانه بود که در همین دوره کرونا توانستیم ۷۷ میلیون را غربالگری کنیم. همین سامانه بود که توانستیم به راحتی حدود ۲۲ میلیون نفر را وام در اختیار آنها بگذاریم. همین سامانه است که به راحتی است کمکی می خواهیم صدهزار میلیارد تومان به عنوان وام ارزان قیمت در اختیار آنها بگذاریم و کسی لازم نیست به جایی مراجعه کند که این را مردم لمس می کنند و چیزی نیست که ما بگوییم.
ریس دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: آثار شرکتهای دانش بنیان به تدریج برای مردم ملموس می شود. خدمات بسیاری از این شرکت های دانش بنیان در داخل فضای مجازی است که مردم می توانند آن را لمس کنند. این فضای مجازی بود که باعث شد در چند ماه پایان سال تحصیلی مدرسه را تعطیل کنیم و آموزش را نگه داریم.
فعالیت آموزشی سال آینده حضوری و مجازی خواهد بود
وی با بیان اینکه برای سال آینده هم طراحی ما این است، افزود: برای ما که ۱۵ شهریور میخواهیم فعالیتهای آموزشی دانشگاهی و مدارس را آغاز کنیم بخشی حضوری و بخشی مجازی است. اگر فضا و زیرساخت و سرعت اینترنت نبود چگونه می توانستیم این خدمات را بدهیم بنابراین این خدمات امروز برای مردم روشن است.
روحانی اظهارداشت: در ابتدای دولت ۵۰ شرکت دانش بنیان داشتیم در حالی که امروز ۵ هزار شرکت دانش بنیان در حال فعالیت است. من به استانداران توصیه کردم کارخانه نوآوری در تهران افتتاح شد و برخی استانها هم دارند تلاش می کنند هر استانی بتواند یک ساختمان مناسب را در اختیار بگذارد و بتوانیم کارخانه نوآوری را تاسیس کنیم. اینها خدماتی است که مردم می بینند.
نیازمند مستندسازی خدمات جمهوری اسلامی هستیم
رییس جمهوری افزود: اگر ۳۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی را در خوزستان و ایلام به کانالکشی و زهکشی تجهیز کردیم، و قیمت این زمینها و محصولات را چندین برابر کردیم، باید استاندارهای مربوطه برای مردم توضیح بدهند. البته مردم استان و آنهایی که خودشان زمین کشاوررزیشان آباد شده این مساله را میبینند اما سراسر کشور آن را لمس نمیکنند.
روحانی بیان داشت: اگر ما ۴۶ هزار هکتار زمین را در استان سیستان و بلوچستان که بخش بزرگ آن افتتاح شده، بخش دیگر آن در ماههای آینده افتتاح خواهد شد، به عنوان یک تحول بزرگ کشاورزی در سیستان ایجاد شده، مردم سیستان این را می بینند اما ممکن است بقیه مناطق این را نبینند.
وی ادامه داد: ما در مناطق غرب ایران و مناطق معروف گرمسیری ۱۰ها هزار هکتار عمدتا تا پایان امسال یا اوایل سال آینده به افتتاح میرسانیم. اینکه ما تاکنون بیش از ۴۰ سد را افتتاح کردیم و تا پایان دولت، ۵۳ و ۵۴ سد افتتاح خواهد شد. این کار عظیم و بزرگی است که اگر خود استاندارها در استان خودشان سدی افتتاح میشود مردم مشاهده میکنند اما برای سراسر کشور باید بیان و تبیین بشود
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: همانطور که ما به مستندسازی خدمات جمهوری اسلامی نیاز داریم و فقط هم دولت یازدهم و دوازدهم نیست، ما در آستانه قرن جدید هستیم. سال آینده سال ۱۴۰۰ است. سال بعد شروع قرن پانزدهم است و ۱۴۰۱ قرن پانزدهم شروع میشود. سال ۱۴۰۰ ما باید ایران را قدرتمندانه برای ورود به قرن جدید آماده کنیم.
روحانی گفت: ما باید دستاوردها را نشان بدهیم که این قرنی که تمام میشود یک بخشی یعنی ۵۶ یا ۵۷ سال مربوط به رژیم گذشته است و یک بخشی هم حدود ۴۰ و چند سال مربوط به جمهوری اسلامی ایران است. باید همه دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران برای مردم و دنیا تبیین کنیم؛ خدماتی که دولت و مردم همه کارگران و کشاورزان دست به دست هم دادند بررسی کنیم که با پیش از انقلاب قابل مقایسه نیست.
رییس جمهوری افزود: باید افزایش تعداد سدها و تولید برق و فولاد و مدرسه سازی و بهداشت و درمان و میزان راه و راه آهن را با دوران قبل از انقلاب اسلامی مقایسه و برای مردم اعلام کنیم.
وی گفت: هر استان باید یک کتاب مستند برای جمهوری اسلامی ایران تدوین کند و اعلام کند که در ابتدای قرن در کجا قرار داشته است و اکنون در پایان قرن ۱۴ در کجا قرار دارد که یک بخش بزرگی از این قرن خدمات جمهوری اسلامی ایران و قسمت پایانی آن به دولت یازدهم و دوازدهم مربوط میشود که باید برای مردم تبیین و توضیح داده شود تا مردم روحیه پیدا کنند.
روحانی تصریح کرد: برخی از مردم نمیدانند روستاهای کشور تا چه اندازه آباد شده است و برخی هم نمی دانند کل روستاهایی که از ابتدای تاریخ تا آغاز دولت یازدهم، فقط ۱۴هزار روستا گازرسانی شده است اما اکنون بیش از ۳۰ هزار روستا گاز دارد که باید برای مردم تبیین شود.
آب رسانی به روستاها ۱۰ برابر کل تاریخ شده است
رییس جمهوری گفت: تمام تاریخ ایران آب پایدار سالم برای روستایی ۹۰۰هزار روستایی برخوردار بودند، اما آرام آرام به ۱۰ میلیون نفر روستایی خواهیم رسید که ۱۰ برابر کل تاریخ شده است که کار بزرگی است که باید بیان شود.
روحانی اظهار داشت: تقریبا همه روستاهای کشور در حال اتصال به اینترنت پرسرعت هستند، شرایط راه سازی و بهداشت و آموزش کشور تحول بزرگ پیدا کرده است و باید برای مردم گفته شود. این خدمات دولت نیست که فقط هیات وزیران و استانداران و کارمندان را بیان کنیم بلکه میلیون ها کارگر و کشاورز و مهندس در کشور کار و تلاش کردند و کار بزرگی در کشور رخ داده است.
برای ورود به قرن آینده امیدآفرینی شود
رییس جمهوری تاکید کرد: در بیان دستاوردها قصد نداریم اغراق و مبالغه هم کنیم یک مورد را هم زیاد بگوییم هر آن چه که واقعیت است را باید بیان کنیم و تا مردم واقعیت را لمس کنند و باید روحیه امید برای ورود به قرن جدید روحیه او امید ایجاد شود.
روحانی افزود: دشمنان در سال ۹۷ قصد داشتند این ملت را بشکنند و فکر میکردند در آن سال تحریم همه جانبه شدید و بینظیر بر ضد ایران وضع می کنند؛ سه چهار ماه صبر می کنیم و بعد میشکنیم و بعد از آن ناچار به التماس می شویم، اما این ملت با عظمت ایستادگی و مقاومت کرده حیثیت و توان خود را به رخ کشید.
رییس دولت تدبیر و امید تاب آوری ملت ایران را کم نظیر توصیف کرد و افزود: در ماجرای کرونا برخی از سران کشورهایی که در تماس هستیم میگفتند ما دچار حیرت هستیم که ایران در شرایط تحریم کامل چگونه بهتر از اکثر کشورهای دنیا با کرونا مقابله کرده و آن را مدیریت کردید.
وی افزود: در مقابله با کرونا همه وزیران و استانداران به خصوص مدافعان سلامت و نیروهای مسلح و مردم همه به میدان آمدند و روندی که از «فاصله گذاری» و «فاصله گذاری هوشمند» تا «بازگشایی هوشمند» قدم به قدم انجام شد و همه دنیا عملکرد ایران را نگاه می کرد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.