مصطفی رجبی‌مشهدی گفت: روز گذشته (۲۴ خرداد) پیک مصرف برق به ۵۵ هزار و ۷۱ مگاوات رسید که نسبت به سال گذشته ۱۰۰۰ مگاوات افزایش نشان می‌دهد؛ این درحالی است که هفته پیش نیز پیک مصرف به عدد ۵۳ هزار و ۹۹۹ مگاوات رسیده بود و همان زمان نیز نسبت به افزایش نگران کننده مصرف برق هشدار داده شد.

وی با بیان اینکه تغییرات این چنین باعث بروز نگرانی‌هایی در میان دست اندرکاران شده است، تصریح کرد: در حالی که هنوز وارد تابستان نشده ایم، ۱۵ استان پیک مصرف برق سال گذشته را شکسته و ارقامی بالاتر را ثبت کرده‌اند.

سخنگوی صنعت برق از استان‌های اصفهان، خرسان رضوی، شمالی و جنوبی، فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری و آذربایجان‌های غربی و شرقی، اردبیل، کرمان، زنجان، قزوین، یزد و سیستان بلوچستان به عنوان استان‌هایی یاد کرد که پیک مصرف برق سال گذشته را پشت سرگذاشته و با افزایش مصرف برق نسبت به سال ۹۸ روبه رو شده‌اند.

به گفته این مقام مسؤول با توجه به ظرفیت‌های تولید برق و نیروگاه‌های در مدار، اگر مصرف به بیش از ۶۰ هزار مگاوات افزایش یابد، با مشکلاتی در تأمین برق مواجه خواهیم شد و حتی شاید ناچار به اعمال محدودیت شویم.

سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه همه پرسنل این صنعت به صورت مداوم در تلاشند تا محدودیتی اعمال نشود، خاطرنشان کرد: با این حال نیروگاه‌های کشور توان تولید ۶۰ هزار مگاوات برق را دارند و در صورتی که مصرف به بیش از این مقدار افزایش یابد، با محدودیت‌هایی مواجه خواهیم شد که در این شرایط برای تأمین برق پایدار، بخصوص در استان‌های گرمسیر کشور، بیش از هر زمان دیگر به مدیریت مصرف برق نیازمندیم.

وی مهمترین راهکار کاهش مصرف برق را استفاده از دور کند کولرهای آبی و یا تنظیم درجه کولرهای گازی روی عدد ۲۴ عنوان کرد و گفت: همچنین استفاده نکردن از وسایل پرمصرف برقی مانند اتو، لباسشویی، ظرف شویی و جاروبرقی به طور همزمان در ساعت‌های اوج مصرف نیز می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش مصرف برق داشته باشد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.