ربیعی: آماده تبادل همه زندانیان با آمریکا هستیم/ اوضاع عادی نشده است
علی ربیعی، سخنگوی دولت، ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: بسیاری گمان میکردند و تحلیل میکردند که تحریم و کرونا موجب ضربه زدن به کشور و فروپاشی اقتصادی کشور میشود اما مردم با اقداماتی که انجام دادند، موجب شد کارنامه دیگری از این مسئله به وجود آید.
وی با بیان اینکه اقدامات پیشینی در نظام سلامت و تمرکز نظام درمان کشور در مواجهه با شوک اولیه از عوامل موفقیتآمیز ما بوده است، اظهار داشت: عوامل محدودکننده در اسفند و فروردین مانند ایجاد فاصلهگذاری اجتماعی موجب شد تا توامان سیاست حفظ جان در مقابل تنگناهای معیشتی و فقر را به پیش ببریم.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییسجمهور ادامه داد: ستاد ملی کرونا در آخرین جلسات خود با توجه به آنکه چشمانداز نزدیکی از پایان ویروس کرونا در پیش رو ندید. گزارشهای کارشناسی و مطالعات جهانی هم نشان میدهد چشمانداز نزدیک و قابل پیشبینی برای پایان بیماری کووید ۱۹ وجود ندارد.
اهم اظهارات وی را در ادامه به نقل از مهر و ایرنا بخوانید؛
* چرخ اقتصادی زندگی مردم باید بچرخد و خللی در زندگی روزمه مردم وارد نشود، با اعتقاد به این امر، موضوع استانداردسازی زندگی، کار و حرکت اجتماعی مبتنی بر بهداشت و سلامت و مقابله با کرونا استراتژی اساسی مرحله جدید مواجه ستاد کرونا با آثار و عواقب و همچنین بیماری کووید ۱۹ است.
* اعمال این سیاستها در دنیا با مشکلاتی روبهروست، اقتصادهای با رشد بالا هم در اعمال این سیاستها با مشکلات زیادی روبهرو هستند اما معتقدیم با گسترش آموزش و فرهنگسازی، همکاری مردم و سیاستگذاری به موقعی بر حفظ توامان جان و کار تاکید میشد، میتوان با کمترین آسیب جامعه، مردم و مجموعه کشور را از این مرحله عبور داد.
* تصمیمات ستاد ملی کرونا هم بر همین مبنا است. بازگشایی مراکز فرهنگی، سینماها، کنسرتها، مراکز تفریحی، کلاسهای آموزشی، آموزشگاههای تخصصی و خصوصی، مهدکودکها، مراکز گردشگری و... براساس همین استراتژی است اما آنچه مهم است پروتکلهای سختگیرانه لازمه این مرحله است و با پروتکلهای متعدد و نظارتهای سختگیرانه را اتخاذ کردهایم و آنها را دنبال خواهیم کرد.
* این تصمیم گیریها به مثابه عادی شدن اوضاع نیست، در مرحله جدیدی از مبارزه با کرونا، سیاستهای سخت گیرانه نظارتی و کنترلی را همراه با راه اندازی معیشت و زندگی اقتصادی در دستور کار داریم.
* هدف کلی ما در مبارزه با کرونا را حفظ جان مردم در مقابل بیماری، افزایش ظرفیت مراکز درمانی بر میزان شیوع و همینطور راه اندازی اقتصاد و مقابله با بیکاریهای ناشی از کرونا است. به همین منظور پنج وظیفه را همزمان دنبال کردیم که در تمام جلسات دولت و جلسات ستاد ملی مقابله با کرونا این وظایف در حال پیگیری است.
* تامین نیازهای بهداشت و درمان و افزایش آزمایشگاهها را نخستین اقدام بود. طبق برنامهریزیهای انجام شده تعداد آزمایشگاهها از ۱۲۰۰ به ۲۰۰۰ مورد افزایش خواهد یافت. گسترش امکانات زیرساختی مانند تختهای آی سی یو و سی تی اسکنها در همه استان ها در حال پیگیری است. علاوه بر این ۵۰ هزار متخصص و فوق تخصص و اعزام سه هزار متخصص در بخشهای مختلف در مناطق محروم و تقویت شبکه بهداشت از استراتژی های ما است که به جد دنبال خواهد شد.
* غربالگری و تست هوشمند برنامه مداوم نظام سلامت خواهد بود، این زیرساختها ما را نه تنها در برابر موجهای جدید کرونا بلکه در برابر بیماریهای ناشناخته مجهز خواهد کرد.
* استمرار و گسترش خدمات ضروری جامعه از جمله امنیت، آب، برق، گاز و حمل و نقل اقدام دوم بود. گسترش این خدمات از مسائلی است که در دستور کار دولت و ستاد مقابله با کرونا قرار دارد و خدمات اصلی جامعه نه تنها هرگز دچار کاستی نخواهد شد بلکه رو به تقویت میرود.
* تامین کالاهای ضروری سومین اقدام دستور کار دولت بود. با میزان ارز پیش بینی شده، حمایت غذایی را با تامین کالاهای اساسی از کل جامعه به ویژه اقشار نیازمند به کالاهای ارزان دنبال خواهیم کرد.
*{ با اشاره به آزادی چند دانشمند ایرانی از زندانهای آمریکا}: امیدواریم روند آزادی زندانیان ایرانی در آمریکا ادامه پیدا کند و دولت جمهوری اسلامی آمادگی کامل برای تبادل همه زندانیان ایرانی در آمریکا را دارد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.