وزیر خارجه انگلیس همچنین تاکید کرد که انگلیس از مسئولیت‌های خود در قبال هنگ‌کنگ عقب‌نشینی نمی‌کند.

به گزارش رویترز، وی در مصاحبه با شبکه بی‌بی‌سی افزود: اگر چین قانون امنیت ملی هنگ کنگ را اجرا کند ما به افرادی که دارای گذرنامه BNO (افراد خارجی دارنده گذرنامه انگلیسی) اجازه می‌دهیم که به بریتانیا بیایند و آنها خواهند آمد. 

راب ادامه داد، ما چشمان خود را به روی این وضعیت نمی‌بندیم و به مسئولیتهایمان در قبال مردم هنگ کنگ عمل خواهیم کرد. 

پنجشنبه گذشته مجمع خلق چین قطعنامه امنیت ملی هنگ‌کنگ را با هدف تقویت امنیت این منطقه به تصویب درآورد که طبق آن، کمیته کنگره خلق ملی مسئولیت تدوین لایحه‌ای در خصوص امنیت هنگ‌کنگ را برعهده خواهد داشت. مقامات آمریکایی مدعی هستند که تصویب این قانون در چین باعث محدودیت آزادی و خودمختاری هنگ‌کنگ خواهد شد.

دولت چین اما می‌گوید که هدف این لایحه مقابله با براندازی، تروریسم و مقابله با مداخلات خارجی در امور هنگ‌کنگ است. دولت هنگ‌کنگ روز پنج شنبه اعلام کرد هر تحریمی یک شمشیر دو لبه است که نه تنها به منافع هنگ‌کنگ بلکه به اقتصاد آمریکا نیز ضربه بزرگی وارد خواهد کرد. 

کشورهای غربی به رهبری آمریکا به دنبال اعمال فشار به چین برای کاهش تسلط این کشور بر هنگ کنگ هستند. 

این درحالیست که سیاست «یک کشور، دو سیستم» یا سیاست «چین واحد» از سال ۱۹۷۹ تا به امروز موضع رسمی دولت‌های آمریکا و اروپا بوده و طبق آن واشنگتن هنگ‌کنگ و تایوان را بخشی از سرزمین اصلی چین می‌داند اما آمریکا در عمل طی سال‌های اخیر با اقداماتی از قبیل فروش تسلیحات پایبندی کامل به این سیاست نشان نداده است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.