به گزارش خبرگزاری رویترز عربی، سخنگوی کاخ سفید در بیانیه‌ای اظهار کرد: ترامپ در این گفتگو بر نگرانی خود از افزایش دخالت‌های خارجی در لیبی تاکید کرد و برقراری سریع آرامش در این کشور را ضروری دانست.

در شرایطی که ارتش "ملی" لیبی تعهد داده با یک حمله هوایی بزرگ پاسخ دهد، با حمایت طرف‌های خارجی حامی دو طرف و تجهیز طرف‌های لیبیایی به سلاح برخی دیپلمات‌ها نسبت به خطر وقوع دور جدیدی از تنش‌ها هشدار دادند.

ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در مصاحبه‌ای با تلویزیون ان‌تی‌وی اظهار کرد: ترکیه هرگز دربرابر تهدیدهای حفتر و یا غیر او تسلیم نخواهد شد.

کالین افزود: جامعه جهانی باید علیه حفتر موضع جدی بگیرد، ما نیاز داریم برای رسیدن به یک راه‌حل سیاسی در سریع‌ترین زمان ممکن، به میز مذاکرات بازگردیم.

پس از پیشروی های اخیر نیروهای "ارتش ملی لیبی" و نیروهای تحت حمایت ترکیه در لیبی، طرف مقابل نیز آنها را تهدید به پاسخ کرد.

آنکارا اعلام کرد، این دو کشور عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ترکیه و آمریکا) درباره ادامه تلاش‌ها برای برقراری آرامش در شرق دریای مدیترانه از جمله سوریه توافق کردند.

سخنگوی اردوغان نیز تاکید کرد، جامعه جهانی باید در جنگ لیبی از ترکیه حمایت کند.

ترکیه از دولت وفاق ملی لیبی که در جامعه جهانی به رسمیت شناخته می‌شود و طی هفته‌های اخیر دستاوردهای نظامی بزرگی در نبرد با نیروهای شرق لیبی (موسوم به ارتش "ملی" لیبی) به فرماندهی خلیفه حفتر داشته، حمایت می‌کند.

نیروهای دولت وفاق ملی لیبی با کمک ترکیه چندین شهرک و یک پایگاه هوایی استراتژیک را به کنترل درآورده و تعدادی از سامانه‌های پدافند هوایی روسیه متعلق به نیروهای حفتر را منهدم کردند.

این امر فشاری را به عملیات نیروهای حفتر که ۱۳ ماه است برای کنترل طرابلس ادامه دارد و نیز حامیان آن یعنی روسیه، مصر و امارات وارد کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.