روحانی: تابآوری مردم ایران در شرایط کرونا بینظیر بود /توانایی صادر کردن کیت و ماسک n۹۵ را داریم/ امیدواریم به زودی مدارس باز شوند
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در مراسم بزرگداشت مقام معلم با بیان اینکه ریشه سعادتمندی هر کشوری به آموزش برمی گردد، گفت: فضای کرونایی فعلی که به وجود آمده است که الان از طریق صداوسیما و فضای مجازی کار آموزش دنبال میشود نیز تجربه جدیدی است.
وی افزود: شخصیت هایی مثل شهیدان باهنر و رجایی برای آموزش در سالهای اولیه انقلاب زحمات زیادی کشیدند و ۱۳ آبان روزی است که برای دانش آموزان انقلابی ما نام گذاری شده است و شهید فهمیده یکی از دانش آموزان نمونه ما در آن دوران است.
اهم اظهارات وی را در ادامه به نقل از ایسنا و مهر بخوانید؛
* در دوران استثنایی کرونا قرار داریم، در شرایطی قرار گرفتیم که در تاریخ انسانی ماندگار شد و از این پس خواهند گفت که در کرونا چه بر سر انسان آمد و پساکرونا چه شد.
*{ با اشاره به اینکه مردم ما در این دوران فشار تحریم را هم تجربه کردند}: در دوران فشار کرونا شرایط اخلاقی مردم ما و تاب آوری آنان بی نظیر بود و این را هم در تاریخ میتوان نوشت.
* مردم ما با فرهنگ بلندشان به خوبی صدای ما را شنیدند و رعایت کردند در حالی که در برخی کشورها دولت ها وادار به استفاده از سلاح و نیروی نظامی شدند.
* ما سه هفته در دوران اوج شیوع کرونا بودیم، راه طولانی برای گذشتن از اوج پیش رو داریم اما به سمت آن حرکت کردهایم و داریم در این مسیر راه می رویم اما تا زمانی که به یک واکسن نرسیم نمیتوان با قطعیت سخن گفت.
* از مراعات مردم و توجه به پروتکلهای بهداشتی و نیز با قدردانی از کادر پزشکی کشور تشکر میکنم؛ اولین گروهی که این بار سنگین را به دوش گرفتند، پزشکان و پرستاران ما بودند و بعد هم کسانی بودند که شرایط زندگی را برای مردم تا حدی آسان کردند. یعنی بعد از چند روزی مشکلات، مواد غذایی و دارویی و ضدعفونیکننده در بازار موجود بود و هست و همه کارمندان، صنعتگران، رانندهها و خلبانان و کادر پروازی که در روزهای دشوار کیتهای تشخیص را وارد کردند و باید گفت همه ملت به صحنه آمدند و در اقتصاد مردم کار بزرگی را به انجام رساندند.
* ساختن کیت تشخیص و کیت پادتن را انجام دادیم، امروز به شرایطی رسیدیم که کیت پادتن را می توانیم صادر کنیم و حتی ماسک n۹۵ را هم گفتند که میتوانیم صادر کنیم. در کنارش از ابتدا توان صادر مواد ضدعفونیکننده را داشتیم.
* اگر ارتباط فضای مجازی و آموزش معلم و شاگرد نبود بسیار به خانوادهها و کودکان سخت میگذشت، دو ماه و نیم است که هم بچهها نمی توانند تفریح مورد نیاز و سفر داشته باشند وحتی نمی توانند مدرسه باشند، این در حالی است که خود فضای مدرسه نشاط فراوانی برای بچهها دارد و یادگیری و رفاقت را میتوانند در کنار یک محیط برای زندگی داشته باشند.
* اما معلمان ما حتی قبل از شکل گیری «شاد» هم با شاگردان خود ارتباط داشتند و از طریق فضای مجازی و رسانه ملی هم در حال حاضر کار خوب و بزرگی در این زمینه انجام شد و باید هم از معلمان به دلیل بار بزرگی که همیشه و به ویژه الان بر دوش دارند و نیز رسانه ملی تشکر کنیم.
*{ با اشاره به اینکه امیدواریم در مناطق سفید به زودی بتوانیم مدارس را باز کنیم}: سامانه شاد که الان وجود دارد امیدوارم که کارش مورد توجه قرار گیرد و به مسئولان فضای مجازی و مرکز فتا دستور دادیم که هم امنیت این شبکه تامین و هم نواقص آن برطرف شود. ضمن اینکه باید معلمان هم بگویند که کار این شبکه چطور بوده است
* اصلا وقتی که مدارس هم باز شود باز ما به داشتن این سامانه نیازمند هستیم و ممکن است از آن برای پیام هایی که آموزش و پرورش می خواهد ارائه دهد استفاده شود. پس به غیر از حفظ این سامانه و اصلاح و تکمیل آن ممکن است روزی به این نتیجه برسیم که بخشی از تحصیل را میتوان به این شکل ادامه داد و این در تغییر شکل کار آموزش ما تاثیر میگذارد.
* ممکن است به این نتیجه برسیم که سه روز در هفته یا یک روز در هفته بیشتر لازم نیست که دانش آموزان به مدرسه بروند. البته برای قضاوت در این زمینه زود است اما باید به این موضوع توجه داشته باشیم.
* بر جایگاه اخلاق در امر آموزش تاکید میکنم، اولین وظیفه بر دوش معلمان بار ترتیب و اخلاق دانش آموزان است. همچنین زبان فارسی نیز بسیار مهم است که آن را خوب یاد بگیریم که وسیله ارتباط ما با فرهنگ، گذشته و تاریخ و کتب ماست و نحوه سخن گفتن و نوشتن را نیز تحت تأثیر میگذارد. خیلی از افراد به دلیل اینکه نمیتوانند به خوبی بنویسند و از حق خود دفاع کنند نمیتوانند به حق خود برسند. البته منظورم لزوماً در دادگاه نیست این حرف به طور کلی مطرح است.
* به نظر میرسد یک زبان خارجی و یادگیری آن بسیار لازم است و شاید در دوره دبستان آغاز آموزش آن بهتر است که حالا الان در راهنمایی انجام میشود که باید در زمینه بهتر بودن زمان آغاز آموزش آن متخصصان صحبت کنند.
* باید اینطور باشد که وقتی کسی دوران آموزش را در مدارس تمام میکند بتواند به یک یا دو زبان دیگر به راحتی و در حد رفع نیازها صحبت کند. همچنین داشتن یک تخصص در پایان این دوره و فراگیری زبان مجازی هم بسیار لازم است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.