دیگر هرکسی از اهالی مجلس دهم برای ایراد نطق پشت میکروفن قرار می‌گیرد برای آخرین‌بار است که در مجلس دهم در پشت این سکو می‌ایستد. امروز هم نوبت آخرین نطق علی مطهری بود البته الیاس حضرتی نوبت نطق خود را در اختیار مطهری گذاشت. 

علی مطهری هم که یاد پدر را آغازگر، آخرین نطقش قرار داد، گفت: خیلی روشن و بدیهی بود که عملکرد شورای نگهبان در انتخابات اخیر دچار نقصان‌های زیادی بود؛ اعتراض نمایندگان به رفتار شورای نگهبان جنبه شخصی ندارد و این اعتراض به دلیل رد صلاحیت خودشان نبوده است، بلکه آنها نگران آینده انقلاب، نظام و جمهوری اسلامی هستند و معتقدند این اتفاق می‌تواند منجر به اختناق، خفقان و کاهش سرمایه اجتماعی شود. 

وی با اشاره به اصلاح قانون انتخابات در مجلس دهم افزود: در این کار اصولگرا و اصلاح‌طلب و رد صلاحیت شده و رد صلاحیت نشده تلاش زیادی کردند تا این موضوع به سرانجام برسد. 

به شما چه ربطی دارد نماینده چه چیزی می‌گوید

مطهری تصریح کرد: رد صلاحیت در این دوره از انتخابات به دلیل اظهارنظر نمایندگان چیز جدیدی بود، در حالی که چنین چیزی در قانون اساسی وجود ندارد قبلا هم چنین رفتارهایی از سوی شورای نگهبان مشاهده می‌شد اما این بار خیلی علنی بود و صراحتا می‌گفتند شما این را گفته‌اید درحالی که باید این را می‌گفتید؛ من نمیفهمم به شما چه ربطی دارد که نماینده چه می‌گویداصلا ماهیت مجلس این است که کسی حرفی را که به آن اعتقاد دارد را مطرح کند و دیگری خلافش را بگوید و جوابش را بدهد؛ اینکه بگویند شما چه بگویید و چه نگویید اصلا معنا ندارد.

مطهری گفت: مجلس یازدهم مجلس مطیعی نخواهد بود و قطعا افراد حر و آزاده به رفتار خیلی از شماها اعتراض خواهند کرد. 

نماینده مردم تهران با اشاره به انتقاداتی که به مجلس دهم می‌شود گفت: مجلس دهم ضعیف‌تر از مجلس نهم و هشتم نبوده و در برخی مواقع از آنها قوی‌تر هم بوده است. این موضوع را من که در سه مجلس بوده‌ام می‌گویم ولی نقش عوامل خارج از مجلس را در این قضیه نباید نادیده گرفت. 

مقایسه مینو خالقی و منتخب مردم تفرش

مطهری با اشاره به موضوع رد صلاحیت مینو خالقی در جریان انتخابات مجلس دهم که بعد از انتخابات در مورد این منتخب مردم اصفهان صورت گرفت گفت: ما در مجلس دهم استفساریه قانون انتخابات مجلس در مورد رد صلاحیت منتخبان را داشتیم و مصوب کردیم که شورای نگهبان حق ندارد بعد از رد صلاحیت منتخبین مردم ورود کند و بر نظر خود اصرار کردیم و این موضوع به مجمع تشخیص مصلحت رفت ولی آنها این موضوع را رسیدگی نکرده و اخیرا بعد از آنکه این موضوع را پیگیری کردند، اعلام کردند چون یک سال از این موضوع گذشته است نظر شورای نگهبان تأمین می‌شود. این چه معنی میدهد؟! مگر می‌شود آئین نامه خلاف عدالت باشد

او درباره اظهار نظر شورای نگهبان درباره منتخب مردم تفرش گفت: تعیین تکلیف منتخب مردم تفرش باید در مجلس مشخص شود  آن هم در زمان اعتبارنامه‌هاست و فقط مجلس می‌تواند ورود کند نه اینکه شورای نگهبان رأسا ورود کند.

او با انتقاد از مجمع تشخیص درباره اعلام نظر در خصوص انطباق مصوبات مجلس با سیاست‌های کلی نظام گفت:‌ این موضوع تهدیدی برای مجلس محسوب می‌شود و نباید نهادی غیر از شورای نگهبان مصوبات مجلس را بررسی کند، چرا که این موضوع خلاف قانون اساسی است، لذا تشخیص انطباق مصوبات با خود مجلس است. 

او با انتقاد از هیأت رئیسه مجلس درباره استیضاح‌ها و مصلحت‌سنجی‌ها گفت: وزیر کشور مقصر اصلی در حوادث آبان‌ماه بود که منجر به کشته شدن تعدادی از هم‌وطنان‌مان شد، اما من و تعدادی از نمایندگان مجلس درخواست استیضاح وزیر کشور را داشتیم و این موضوع را هم تا آخر پیگیری کردیم، حتی این موضوع از حدنصاب هم نیفتاد. 

انتقاد از داماد خانواده 

او گفت: من از لاریجانی انتقاد می‌کنم هر چند که داماد ما است، ولی لاریجانی اجازه نداد استیضاح وزیر کشور دنبال شود و درنهایت هم به ما گفتند که هم‌اکنون شرایط مناسب نیست و بعد از انتخابات این استیضاح را دنبال کنید؛ الان هم می‌گویند موضوع کروناست؛ هنوز هم دیر نیست و می‌توان هفته دیگر این استیضاح در دستورکار بیاید. 

او توصیه‌ای نیز به نمایندگان مجلس یازدهم کرد و افزود: شماها باید به مسئله آزادی بیان و حقوق ملت اهمیت بدهید، در حالی که شما نماینده هستید نه نماینده نظام، لذا نباید به بهانه حفظ نظام، حقوق ملت نادیده انگاشته شود. 

او  در پایان گفت: آمریکا و اسرائیل و عربستان از برجام بی‌جان هم می‌ترسند و در حال تلاش هستند تا بتوانند بر لغو تحریم تسلیحاتی ایران تأثیر بگذارند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.