وزارت بهداشت: بستری بیماران مبتلا به کرونا نصف شده است
علیرضا رییسی در نشست معاون اول رییس جمهور و معاونین و مدیران ارشد وزارت بهداشت، گفت: در طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا، دو مرحله غربالگری را آغاز کردیم. در مرحله اول حدود ۷۱ میلیون نفر غربالگری شدند که به عنوان نمونه حدود چهار میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از آنها افراد پرخطر و پنج میلیون و ۸۰۰ هزار نفر افراد بالای ۶۰ سال بودند.
وی افزود: در مرحله دوم بسیج ملی مبارزه با کرونا، تا کنون ۲۳ میلیون نفر دوباره غربالگری شدهاند. در مرحله دوم، کار بزرگی که در حال انجام آن هستیم، راهاندازی آزمایشگاههای سرپایی در کشور است و افراد مشکوک در بین این ۲۳ میلیون نفر به سمت این آزمایشگاهها هدایت میشوند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در مرحله اول غربالگری، حدود یک میلیون نفر مشورت گرفتهاند و خیلی از آنها به پزشک ارجاع داده شدند و ۱۲۰۰ مرکز ۱۶ ساعته برای کووید ۱۹ در کشور ایجاد کردیم و حدود ۷۸۰ هزار مورد ویزیت واقع شدند که ۵۷۰ هزار نفر دارای مشکلات جدی نبودند، برای حدود ۲۲ هزار نفر مراقبت در منزل در حال انجام است و از ۷۱ میلیون نفری که غربالگری شدند، ۹ هزار نفر نیاز به خدمات بیمارستانی و بستری داشتند.
رییسی خاطرنشان کرد: با اجرای طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا، میزان بستری روزانه در بیمارستانها که حدد یک هزار مورد بود، حداقل به نصف کاهش یافته و روزانه حدود ۵۰۰ نفر بیمار کووید ۱۹ با شرایط عمومی مناسب، پیدا میکنیم و بیماریابی به شدت تقویت شده است و این افراد در منزل، ایزوله میشوند و افرادی که با آنها در ارتباط بوده اند را شناسایی و آزمایش میکنیم.
وی یادآور شد: ۱۵ درصد از افرادی که به آزمایشگاههای سرپایی مراجعه کرده اند، مبتلای قطعی به این بیماری بوده اند و ۲۱ درصد از افرادی که با آنها در ارتباط بوده اند نیز پاسخ آزمایش شان، مثبت بوده است. به عنوان نمونه در یکی از بازارهای هرمزگان، چهار بیمار کووید ۱۹ را شناسایی کردیم و وقتی افرادی که با آنها در تماس بوده اند را شناسایی کردیم، تعداد آزمایشهای مثبت به ۶۰ مورد افزایش یافت و وقتی از خانوادههای آنها آزمایش گرفتیم، تعداد موارد مثبت در این بازار به ۹۰ نفر رسید که آنها در قرنطینه هستند و آن بازار نیز تعطیل شده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: تا کنون ۳۸۹ مرکز نمونهگیری سرپایی کووید ۱۹ در کشور ایجاد شده که تا هفته آینده به ۴۲۰ مرکز افزایش مییابد. مهمترین استراتژی کشور ما، فعال کردن غربالگری و شناسایی افراد مشکوک و مبتلا قبل از ورود به بیمارستانها و قرنطینه خانگی است.
رییسی اظهار داشت: در طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا، تمام مادران باردار را از نظر ابتلا به این بیماری، رصد کردهایم و ارزیابی و غربالگری شدهاند و در حال حاضر میدانیم که کدام مادر باردار در کدام استان کشور، دارای علائم بیماری است. پرونده الکترونیک سلامت به ما کمک کرد که بتوانیم کل کشور را رصد کنیم.
وی یادآور شد: برای اولین بار در کشور، دو میلیون و ۵۰۰ هزار واحد صفی و صنعتی، ثبت و برای ۱۲ هزار شغل، پروتکل بهداشتی نوشته شد و برای هر شغل ثبت شده، بلافاصله از طریق سامانه، پروتکل اختصاصی و عمومی آن شغل برای فرد ثبت نام کننده، ارسال شده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اضافه کرد: در طرح بازگشایی اصناف و صنایع حدود یک میلیون نظارت انجام شده و در کشور بر اساس بررسیهای انجام شده، حدود ۸۲ درصد از این واحدها، پروتکلهای بهداشتی را به خوبی رعایت میکنند که نشان از همکاری بسیار مناسب مردم، اصناف و صنایع است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.