با پایان دور اول تعطیلات نوروزی،بار دیگر این سوال مهم مطرح شده است که ایا روال عادی فعالیت ادارات و بانک ها از سر گرفته می شود یا به دلیل شیوع کرونا ممکن است تغییراتی در روند فعالیت و البته ساعت کاری این مراکز صورت گیرد؟

 تلاش برای کاهش رفت و امدهای غیر ضروری سبب شده است برخی احتمال تغییر ساعت کاری و یا روال فعالیت بانک ها و ادارات را جدی تر از گذشته تلقی نمایند. 

 در عین حال برخی خبرگزاری ها نیز از اتخاذ تصمیم در خصوص وضعیت فعالیت ، تا پایان امروز خبر داده اند،ایسنا در این مورد نوشته است: امروز (دوشنبه) جلسه ستاد ملی کرونا برگزار خواهد شد و که در آن ممکن است تغییراتی در روال ساعت کاری یا حضور کارکنان اتفاق بیفتد که اطلاع رسانی خواهد شد.

در هفته های پایانی سال ، با هدف پیشگیری از شیوع کرونا تصمیماتی در خصوص ساعت کاری ادارت اتخاذ شد و بنا بر این تصمیم ساعت کاری ادارات به ۸ تا ۱۳ تغییر کرد و با بخشنامه‌ای که سازمان اداری و استخدامی در این رابطه داشت، دستگاه‌ها می‌توانستند بنا بر مشاغل در اختیار نسبت به دورکاری آن‌ها اقدام کنند.

همچنین در مورد بانک‌ها نیز ساعت کاری تغییر کرد و برای ایام نوروز بانک‌ها دست به تغییرات دیگری زدند و شعب را کشیک کردند که با حداقل حضور کارکنان آن‌ها همراه بود. پیش بینی های صورت گرفته در این دوره زمانی دلالت بر آن داشت که بانک‌های خصوصی از ۲۵ اسفند تا ۱۶ فروردین به صورت کشیک فعالیت کنند و ساعت کاری  از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۳ در ایام غیر تعطیل و از ۹ تا ۱۲:۳۰ در بقیه ایام خواهد بود. در بانک‌های دولتی که به صورت کشیک فعال هستند، ساعت کاری آن‌ها برای پذیرش مشتری بین ۷.۳۰ تا ۱۳.۳۰ تعیین شد.

کدام صنوف تعطیل هستند؟

پیش از این نایب رئیس اتاق اصناف ایران اعلام کرد به گفته وی به غیر از چهار صنف سوپرمارکت، نانوایی، قصابی و میوه فروشی که کالاهای ضروری مردم را تامین می‌کنند بقیه باید تعطیل باشند.

محمود هاشمی،نایب رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه اصنافی که در روزهای آینده تعطیل نباشند متخلف قلمداد می‌شوند، در اولین روز فروردین تاکید کرد: به نظر می‌رسد شهروندان تاکنون مایحتاج خود را برای دو هفته آینده تامین کردند و اگر بتوانیم سه صنف دیگر به جز نانوایی را هم تعطیل کنیم در کنترل شیوع ویروس کرونا موثرتر خواهد بود.

وضعیت فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین میوه و تره‌بار 

موضوع تعطیلی مراکز تجاری استان تهران به فرمانداران ابلاغ شده است و اصناف تکلیف دارند نسبت به این کار اقدام کنند و با موارد تخلف نیز برخورد قانونی داشته باشند.بر اساس تصمیمات اتخاذ شده به جز فروشگاه‌های بزرگ تامین‌کننده مایحتاج ضروری شهروندان همانند شهروند، رفاه و داروخانه‌ها، سایر اماکن تجاری باید تعطیل باشند.همچنین میادین میوه و تره بار نیز تنها در اولین روز فروردین تعطیل بوده و در سایر روزها فعال هستند. 

مدیرعامل سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران پیش از این با اعلام اینکه میادین میوه و تره بار بلافاصله بعد از تعطیلی یک‌روزه اول فروردین، از ساعت 8 صبح روز شنبه دوم فروردین آغاز به کار می‌کنند، تاکید کرده است: روزهای شنبه دوم تا دوشنبه چهارم فروردین، صرفاً 22 میدان میوه و تره بار تهران از ساعت 8 و نیم صبح تا یک و نیم بعد از ظهر فعالیت می‌کنند.

به گفته وی روز سه شنبه پنجم تا سه شنبه دوازدهم فروردین، کلیه 245 میدان و بازار میوه و تره بار تهران از ساعت 8 صبح تا یک و نیم بعد از ظهر باز هستند،روز چهارشنبه سیزدهم فروردین نیز کلیه میادین و بازارهای میوه و تره بار تعطیل هستند.

راد با بیان اینکه از روز پنج شنبه چهاردهم تا یک شنبه سی و یکم فروردین، کلیه میادین و بازارهای میوه و تره بار، صبح‌ها از ساعت 8 تا یک و عصرها از ساعت 3 تا 7 باز هستند، تصریح کرد: زمان فعالیت روزهای جمعه و ایام تعطیل رسمی این مراکز در نیمه دوم فروردین نیز از ساعت 8 صبح تا یک بعد از ظهر است.

در شرایط کنونی اما سخنگوی وزارت بهداشت درباره تعطیلی ادارات به دنبال پایان یافتن تعطیلات نوروز گفت: تا این لحظه مصوبه ستاد مبنی بر تداوم تعطیلی ادارات به ما ابلاغ نشده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.