مصرف الکل صنعتی در یزد جان ۵ نفر را گرفت
رییس روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: تاکنون پنح جوان کمتر از ۳۰ سال در استان به علت مصرف الکل صنعتی فوت کردند که یک نفر از این تعداد مربوط به شبانه روز گذشته است.
نخستین مورد مسمومیت با الکل صنعتی در یزد مربوط به ۲۳ اسفند ماه گذشته است.
ابراهیم سلمانی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: همچنین ۲۰ نفر در این مدت دچار مسمومیت شدند.
وی ادامه داد: مصرف الکل متانول و یا همان الکلی که در محلولهای ضدعفونی استفاده میشود، بسیار سمی است و استفاده ازآن اثر منفی دارد و تاثیر آن بر روی کبد و کلیهها زیاد ست.
سلمانی از جوانان خواست از مصرف الکل صنعتی به شدت پرهیز کنند که این موضوع شوخی بردار نیست و موجب مرگ آنها میشود.
همچنین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد دیروز(یکشنبه) در گفت و گو با ایرنا، آمار مسمومیت های ناشی از مصرف الکل در استان را ۱۶ نفر ذکر کرد که پیامد آن چهار فوتی، ۲ مرگ مغزی و ۲ مورد کوری است
دکتر محمود نوری شادکام با بیان اینکه مسمومیت با الکل تقلبی در استان رو به افرایش است یادآور شد: لازم است نیروهای اطلاعاتی و امنیتی ورود کنند و با توزیع کنندگان این مواد سمی برخورد شود.
همچنین دکتر احمد دهقان رییس سازمان اورژانس یزد پنجشنبه شب هفته گذشته به خبرنگار ایرنا گفته بود: به دنبال انتشار مطلب کذب اثر مصرف الکل در پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ، این ماده همچنان قربانی می گیرد و برخی تصور می کنند، الکل تقلبی باعث ضدعفونی و پیشگیری از بروز عفونت کرونا می شود که این مساله هیچ پایه و اساس علمی ندارد.
وی ادامه داد: مشروبات الکل تقلبی بر روی مغز، چشم، کلیه و کبد، تاثیرات مخربی دارد و تقریبا هیچ عضوی از بدن انسان از عوارض آن در امان نخواهد بود.
دهقان به شهروندان توصیه کرد که تنها مرجع توصیه های بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد است و به مطالبی که در شبکه ها و فضای مجازی در پیشگیری از کرونا یا دیگر بیماری ها منتشر می شود، اعتنا نکنند.
مطالعات نشان می دهد، مصرف الکل ممکن است باعث نابودی سلولهای آنتیبادی (که برای مبارزه با سلولهای ویروسی ضروریاند) شود و در نتیجه اثر مخربی بر سیستم ایمنی فرد دارد.
علاوه بر آن الکل مادهای آبزداست، آب درون سلولها را خارج میکند و باعث مرگ آنها میشود و مصرف آن موجب کمبود مواد غذایی در شخص میشود و بدن را از مواد مغذی تقویتکننده سیستم ایمنی محروم میکند.
همچنین مصرف الکل باعث ضعف ایمنی و افزایش احتمال ابتلا به برخی بیماریها مانند سینهپهلو (ذاتالریه)، سل و سایر بیماریهای عفونی میشود و در مجموع مصرف الکل برای سیستم ایمنی بدن خطرناک است.
الکل حاوی قند بالایی است و مصرف آن یکپارچگی مخاط روده را تغییر میدهد، ضمن این که میکرو ارگانیسمهای روده را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.