خطرشیوع کرونا در ایران/علائم کروناویروس را بشناسید
باشگاه خبرنگاران جوان :
ویروس کرونا بعد از اینکه در چین و برخی کشورهای دیگر هزاران نفر را مبتلا کرد، روز گذشته وارد ایران شد و ۲ نفر را به کام مرگ کشاند.
ویروس کرونا در چند هفته اخیر به تیتر اخبار رسانههای بینالمللی تبدیل شده و افراد زیادی را نهتنها در چین بلکه در دیگر کشورها و ایران درگیر کرده، به طوری که تاکنون جان هزاران نفر را در مقر اصلیاش یعنی ووهان چین گرفته است. مقامات چین از مردم کشور خود درخواست کردهاند به شهر ووهان که محل انتشار این ویروس مسری و خطرناک است، سفر نکنند. امروز ابتلای دو نفر به ویروس کرونا در ایران تایید و دقایقی قبل اعلام شد که هر دوی آنها به دلیل کهولت سن و نقص سیستم ایمنی در قم جان باختند.
چین بیشترین آمار ناشی از کرونا را دارد
براساس این گزارش، به جز کشور چین که بیشترین آمار مرگومیر ناشی از کرونا را گزارش کرده، این بیماری در کشورهایی نظیر تایلند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، استرالیا و آمریکا هم مشاهده شده است. به طور کلی کارشناسان سازمان جهانی بهداشت از ماه دسامبر وجود ویروس کرونا در چین را گزارش کرده و به تدریج همه گیر شده و تلفات آن در کشور چین به ۲۰۰۴ نفر رسیده است .
فرودگاه و ایستگاههای قطار شهر ووهان چین به روی مسافران خروجی بسته است و شبکههای مترو، اتوبوسرانی، وسایل حمل و نقل بین شهری راه دور از ساعت ۱۰ صبح ۲۳ ژانویه یعنی روز گذشته به وقت محلی بسته خواهد بود و به آنها توصیه شده است که از ورود به محلهای پرجمعیت بپرهیزند و تجمعهای عمومی خود را به حداقل برسانند.
اقدامات پیشگیرانه سلاح مبارزه با ویروس کرونا
تدروس قبریسوس، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی با بیان اینکه اقدامات خیلی جدی میتواند از ورود و خروج بیماری کرونا به هر کشور جلوگیری کند، اظهار داشت: نهتنها اقداماتی نظیر شستن دستها و زدن ماسک میتواند از ورود و شیوع کرونا پیشگیری کند، جلوگیری از ورود و خروج افراد نیز میتواند انتشار این ویروس را به حداقل برساند.
کروناویروس جزء خانواده بزرگ ویروسهای قابل سرایت است که از ویروس سرماخوردگی تا عامل بیماری سارس را شامل میشود؛ سارس در سال ۲۰۰۲ در کشور چین باعث مبتلا شدن بیش از ۸ هزار نفر و ۷۷۴ قربانی در جهان شد. تحقیقات نشان میدهد که کدهای ژنتیکی این کروناویروس نزدیکی زیادی به ویروس سارس دارد.
علائم ویروس کرونا جدید چیست؟
در عادیترین حالت این ویروس، باعث موارد سرماخوردگی میشود، اما در برخی موارد باعث بروز سندروم حاد تنفسی یا همان "سارس" میشود. همچنین در علائم ابتلای این ویروس میتوان به تب، سرفه، نفس نفس زدن و تنگی نفس اشاره کرد.
راههای پیشگیری از ابتلا به بیماری
دستها را با آب و صابون یا ژل ضدعفونی کننده حاوی الکل تمیز کنید، هنگام سرفه یا عطسه جلوی دهان و بینی خود را با دستمال یا آرنج بگیرید، از تماس نزدیک با کسانی که علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا دارند پرهیز کنید، پروتئینی نظیر گوشت و تخم مرغ را قبل از خوردن کاملاً بپزید، از تماس بدون محافظت با حیوانات وحشی یا دامهای زنده خودداری کنید.
ویروس چقدر خطرناک است؟
براساس این گزارش و به گفته مسئولان و مقامات کشور چین ویروس کرونا در دوره قبل از بروز نشانههای بیماری میتواند از فردی به فرد دیگر به صورت مسری منتقل شود.
این ویروس تا ۲۷ ژانویه ۲۰۲۰ توانست ۳۰۰۰ نفر را مبتلا کند که ۸۱ نفر از آنها جان خود را از دست دادهاند. همچنین به نظر میرسد دوره درمان عفونت ناشی از این ویروس طولانی باشد و به این دلیل پیشبینی میشود بیماران بیشتری جان خود را از دست بدهند.
نسل تازه ویروس کرونا و سرایت آن بین انسانها چقدراست
این بیماری از انسان به انسان منتقل میشود، اما این سوال بین افراد پیش میآید که چه میزان این ویروس قدرت سرایت دارد؟ ویروس سارس از انسانها به یکدیگر انتقال داده میشود، اما ویروس مرس به سختی از انسان به انسان منتقل میشود و تنها راه انتقال این ویروس عفونت ریه با سرفه و عطسه است.
آیا این ویروس جهش پیدا میکند؟
اطلاعات بسیار اندک در زمینه این اپیدمی مشهود است، اما متخصصان بر این باورند که شمار بیماران مبتلا به این ویروس روزانه بالاتر از موارد ثبت شده است. همچنین ویروسها تمام مدت در حال تغییر و جهش هستند اما این در حالیست که تغییر صورت میدهند و ناشناخته هستند. به طور کلی این ویروس برای انتقال آسانتر، پیش بینی میشود تکامل پیدا کند و موجب بیماری جبران ناپذیری شود.
این ویروس چطور متوقف میشود؟
البته لازم به ذکر است واکسنی برای رفع یا از بین بردن این ویروس در حال حاضر وجود ندارد؛ بنابراین تنها راه جلوگیری از سرایت آن تشخیص زودهنگام و درمان بیمار به مدت ۱۲ تا ۱۴ روز در قرنطینه است، همچنین باید از مراوده دوستان، آشنایان و افرادی که با بیمار در ارتباط بودهاند نیز پرهیز کرد.
هیچ قربانی در بین کودکان زیر ۹ سال دیده نشده است و میزان مرگ و میر در بین افراد سنین ۱۰ تا ۳۹ سال، ۰.۲ درصد گزارش شده است.
میزان ابتلای افراد به کرونا از سنین ۶۰ تا ۶۹ سال، به ۳.۶ درصد افزایش یافته، درحالی که در بین گروه سنی ۷۰ تا ۷۹ سال، ۸ درصد و افراد ۸۰ سال به بالا، ۱۴.۸ درصد گزارش شده است.
افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، فشار خون بالا و بیماریهای مزمن تنفسی، بالاترین آمار مرگ ناشی کرونا را داشتهاند. از طرف دیگر میزان مرگومیر در بین مردان با نرخ ۲.۸ درصدو زنان با نرخ ۱.۷ درصد بوده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.