روحانی: میترسم کم کم بقالیها هم دوقطبی شوند/ در شرایط فشار و تحریم راه را گم نکردیم
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در آیین پایانی سی و سومین جشنواره بین المللی خوارزمی که صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد با بیان اینکه برای ما افتخار است که در جامعه بشری امروز، عالمان، فرهیختگان و اندیشمندان مسیر علم و دانش را به پیش میبرند، اظهار داشت: همه ارزش انسان به این است که در نقطه ای که قرار گرفته است، حرکت میکند و شرایط نو را به نسل بعد واگذار میکند.
وی افزود: آنچه گذشتگان برای ما انجام دادند، حاصل صدها یا هزاران سال در طول تاریخ بشر بوده است. آنچه امروز بعنوان علوم پایه و علوم مختلف در بخش های مختلف شاهد آن هستیم، حاصل تلاش و کوشش قرنها و سالیان متمادی از سوی دانشمندان است.
اهم اظهارات رئیس دولت دوازدهم را به نقل از خبرگزاری ها بذارید؛
* هم برای ما افتخار است که دانشمندان امروز جامعه ایران در تلاش هستند و هم برای عزیزانی که امروز برنده این جایزه شدند، افتخار برای آنهاست که توانستند در عرصه علم و دانش گامی را فراتر بگذارند.
* اگر اخلاق و معنویت را داخل علم و دانش بگذاریم، همه چیز از علم و دانش سرچشمه میگیرد، این علم و دانش است که رفاه میآفریند و سبک زندگی ما را عوض میکند. اگر هنر و فناوری را هم در علم تعریف کنیم، در واقع بزرگترین امتیاز انسان آن است که می فهمد، عالم می شود و می تواند عالمی را تربیت کند.
*تعلم و تعلیم اساس پیشرفت بشر و حرکت انسان به سوی کمال است، اگر بخواهیم این جو را به وجود بیاوریم که جوانان مشتاق علم و تحقیق و پژوهش شوند، باید فضا را مناسب کنیم یعنی آن اکوسیستم لازم را به وجود آوریم.
*آن وقت که پیغمبر اسلام(ص) مبعوث شد، علم و خواندن و نوشتن اساسا امتیاز محسوب نمیشد، اگر افتخاری بود اول به قبیله، نژاد و خون بود و بعد هم به شمشیرزنی و فتوحات جنگی بود در آن زمان و علم و دانش و مرکز تعلیمی وجود نداشت و به عکس بعضیها علم و دانش را جزو خدمات رده پایین میدانستند.
* در جامعه پیامبر در مسجد یاد دادن و یاد گرفتن برتر از نماز شد، ما فکر میکنیم در مسجد بالاترین کار نماز است، البته مسجد را برای نماز و سجده درست میکنند اما روایات ما می گوید، علم و دانش و فراگرفتن و تعلیم افراد گاهی از سالها عبادت بالاتر است. در همان مسجدی که نماز میخواندند یکی از ارزشهای بزرگ این بود که در همان مسجد، یاد هم میدادند.
* اینکه اسلام برای علم مرز نشناخت بسیار مهم است، پیغمبر میفرمایند علم را در هر کجای دنیا بود آن را بیاموزید، حتی در چین. پیغمبر فضا را عوض کرد و به همین دلیل علم و دانش در مسیر پیشرفت قرار گرفت.
*امروز یکی از افتخارات ما آمار علم و دانش است، اگر مقایسه کنیم با ۴۱ سال پیش، آمار ما از نظر تعداد دانشجو و دانش آموز و امکانات آموزشی به طور مداوم در حال افزایش و سرعت یافتن است. ایران در مسیر رشد و علم و دانش حرکت قابل قبولی را پیدا کرده است و همه آمار این موضوع را تایید میکند. اخیرا آماری را در اوایل بهمن از سوی وزیر علوم ارائه شد که نشان میدهد شاخص جهانی کشور در نوآوری از آغاز دولت یازدهم از ۱۲۰ به رتبه ۶۵ در پایان سال ۹۷ رسیده است و این روند تداوم دارد به گونه ای که در سال ۹۸ به رتبه ۶۱ رسیدیم. این آمار افتخار آفرینی است.
*در شرایط فشار و تحریم راه را گم نکردیم و مسیر را درست پیمودیم و این بهبود رتبه میتواند یکی از معیارهای عملکرد دولت تدبیر و امید باشد، اینکه توانستیم در این ۶ سال ۵۹ رتبه در نوآوری ارتقاء پیدا کنیم، معنایش این است که مسیر انقلاب و دانش پژوهان مسیر درستی بوده است.
*تعداد پارکهای فناوری از ۳۶ در سال ۹۳ به ۴۳ در سال ۹۸ رسیده است که این هم قابل قبول است. تعداد واحدهای فناوری مستقر در مراکز فوق از ۳ هزار در سال ۹۲ به ۷۸۶۴ در سال ۹۷ رسیدیم و بیش از ۱۶۲۵ واحد فناوری به کسب رتبه دانش بنیان نائل شدند.
*علم و هنر را نمیشود دوقطبی کرد. میترسم کم کم ساندویچ فروشیها و بقالیها هم دوقطبی شوند.
اخبار تکمیلی متعاقبا منتشر می شود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.