در حالی که کارمندان و کارگران قبل از دریافت حقوق، مالیات خود را پرداخت می کنند، هستند برخی مشاغل یا فعالیت ها که در عین درآمدهای بالا، تاکنون معاف از مالیات بوده اند.در همین زمینه، چندی است که بحث معافیت های مالیاتی در فضای مجازی میان کارشناسان داغ است؛ به خصوص درباره هنرمندان و سلبریتی ها که با درآمدهای میلیاردی، از پرداخت مالیات معاف هستند.

شاید تعجب کنید که موسسات کمک آموزشی و کنکور که اقدام به انتشار کتاب های کمک آموزشی و کنکور می کنند و برخی از آن ها درآمدهای میلیاردی نیز دارند، تاکنون از پرداخت مالیات معاف بودند و فعالیت آن ها فرهنگی تلقی می شد! و البته که اگر دانش آموز پشت کنکور داشته باشید می دانید که باید چقدر در دوره متوسطه دوم برای خرید همین کتاب ها که عموما نکته و تست هستند هزینه کنید!

حتی اگر کودک کلاس اول دبستان هم داشته باشید حتما از هزینه خرید کتاب های کمک درسی فرزندانتان در طول سال اطلاع دارید! کتاب هایی که از اساس قرار نبوده بار مالی‌اش بر شما تحمیل شود چرا که قرار بوده کتاب‌های درسی، نیاز شما را برآورده کند.حال در کنار حوزه کتاب های درسی، بازار کتاب های کمک درسی و کنکوری درست شده است، برخی از آن ها هزینه ای که برای تبلیغات می‌کنند، نشان می دهد که بازار خوبی هم درست شده، نگاه به کیفیت این کتاب ها هم حکایت دیگری است.

مصوبه ای برای موسسات کمک آموزشی و کنکور حالا نمایندگان دیروز در نشست علنی مجلس شورای اسلامی هنگام بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده، با پرداخت مالیات و عوارض توسط موسسات منتشر کننده کتاب های کمک آموزشی و کنکور موافقت کردند.

ایبنا هم دیروز در این باره نوشت: نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی که از موافقان این طرح بود، با منفک دانستن انتشارات موسسات آموزشی و کنکور، گفت: چرا باید موسسات کمک آموزشی و کنکور از مالیات معاف باشند؟ چه کسی گفته این مافیای حاکم بر کنکور و این موسسات آموزشی که هر دم یک جور تبلیغات می‌کنند، از پرداخت مالیات معاف باشند؟ صداوسیمای بیچاره هم به خاطر این که بودجه‌اش نارساست، مجبور است در همه شبکه‌ها آن‌ها را تبلیغ ‌کند. اصلا فرهنگ آموزشگاه، تعلیم و تربیت را از بین برده‌ایم. چرا؟ چه کسانی پشت این قضیه‌اند؟

سید محمدجواد ابطحی با انتقاد از سیستم آموزشی در کشور افزود: دستور گرفته‌ایم و به آموزش‌وپرورش گفته‌ایم این‌ها را قدغن کن، نگذار این کتاب‌ها را در مدارس و دبیرستان‌ها تبلیغ کنند. آن دبیر و معلمی که این کتاب‌ها را تبلیغ و دانش‌آموزان را به گرفتن آن‌ها تشویق می‌کند به کمیته انضباطی و هیئت‌های رسیدگی به تخلفات معرفی کنید. وی در ادامه، معاف کردن این موسسات را مغایر با وظایف آموزشی دانست و اظهار کرد: «حال کار به جایی رسیده که ما با دست خودمان آوانس می‌دهیم که آفرین؛ کار خوبی کردید، باز هم از این کارها بکنید! به موسسات آموزشی بها بدهید که این کتاب‌ها را بیشتر چاپ کنند، فرهنگ جامعه را از بین ببرید... من تعجب می‌کنم بر چه مبنایی دوستان ما در کمیسیون این موضوع را استثنا کردند.»

وی خاطرنشان کرد: حرف و درخواست ما این است که موسسات کمک آموزشی و کنکور از مالیات بر ارزش افزوده معاف نباشند. به عقیده من این حرف درستی است. این قدر با این کارها بر گرده طبقات محروم فشار وارد نکنید. من فکر نمی‌کنم که کسی هم با این قضیه مخالفتی داشته باشد. در ادامه اظهارات ابطحی، با اعلام موافقت دولت و کمیسیون آموزش و تحقیقات، این پیشنهاد با حضور ۱۹۷ نفر از نمایندگان مجلس به رای گذاشته شد. بر این اساس نمایندگان با جزء 3 بند (ب) ماده 9 لایحه مالیات بر ارزش افزوده با 143 رأی موافق، 14 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 194 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند. براساس ماده 9 این لایحه؛ عرضه خدمات زیر از پرداخت مالیات و عوارض معاف است: براساس جزء 3 بند (ب) ماده 9 لایحه مذکور؛ خدمات زینک، چاپ و انتشار، روزنامه اعم از کاغذی یا الکترونیکی، چاپ کتاب، نشریه و خدمات نشر و توزیع آن ها و هرگونه تبلیغات در روزنامه ها و نشریات به استثنای موسسات کمک آموزشی و کنکور.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.