جزئیاتی جدید از رایزنی عارف با روسای قوا و شورای نگهبان درخصوص ردصلاحیتها
علی صوفی، دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات و عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان، با اشاره به آخرین وضعیت اصلاحطلبان برای حضور در انتخابات دوم اسفند ماه مجلس گفت: متاسفانه رد صلاحیت نامزدهای اصلاحطلب در حدی است که امکان ارائه لیست کم شده و منتظر مشخص شدن نتیجه اعتراض کاندیداهای رد صلاحیت شده هستیم، لذا تا آن زمان نمیتوان با قاطعیت درباره لیست دادن یا ندادن اصلاحطلبان به ویژه در تهران اظهارنظر کرد.
رایزنی عارف با رؤسای قوا و اعضای شورای نگهبان مصداقی نیست
صوفی همچنین درباره رایزنی محمدرضا عارف به عنوان رئیس شورای سیاست گذاری با برخی مسئولان کشور از جمله رؤسای سه قوه و فقهای شورای نگهبان برای تجدیدنظر در صلاحیت نامزدهای اصلاحطلب گفت: رایزنیهایی به طور عام در حال انجام است ولی اینکه بگوییم این رایزنیها به شکل مصداقی است و به طور مثال صلاحیت این تعداد از نامزدهای اصلاحطلب به واسطه رایزنیهای آقای عارف به تایید شورای نگهبان رسیده است، خیر این طور نیست.
عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان ادامه داد: البته این رایزنیها محدود به روزهای اخیر نمیشود و مدتها است که آقای عارف به شکل مداوم در حال رایزنی با اعضای شورای نگهبان و دیگر مسئولان ذیربط است تا بتواند به این واسطه زمینه اصلاح فرآیند بررسی صلاحیتها به نحوی فراهم کرده باشد تا اشکالاتی که در گذشته در این رابطه وجود داشته مرتفع شود. به هر حال هم در این دوره و هم در دورههای گذشته شاهد بودیم که تعدادی از نامزدها با استناد به دلایل کلی رد صلاحیت شدهاند.
دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات درباره گمانهزنیهایی که از دیدار انتخاباتی روحانی با رئیس دولت اصلاحات و برخی دیگر از چهرههای سیاسی از جمله علیاکبر ناطق نوری و سیدحسن خمینی در فضای رسانهای کشور دست به دست میشود گفت: بنده به هیچ عنوان در جریان این دیدار نبوده و همانند دیگران این خبر را در فضای مجازی دیدم. این دیدار جزو ساختار و برنامههای تنظیم شده شورای سیاستگذاری و شورای هماهنگی جبهه اصلاحات نبوده است. بنابراین اگر هم این دیدار انجام شده باشد، مافوق راهبردها و جلسات شورای سیاست گذاری بوده است.
شورای سیاستگذاری از کاندیداها غیراصلاح طلب حمایت نخواهد کرد
صوفی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه اصلاحطلبان در مجلس دهم همکاری نزدیکی با طیف نزدیک به دولت به ویژه حزب اعتدال و توسعه داشتند، آیا در انتخابات آتی نیز احتمال ائتلاف اصلاحطلبان با جریان اصطلاحاً اعتدالگرا وجود دارید؟ تصریح کرد: راهبرد مورد وفاق اعضای شورای سیاستگذاری که تمامی احزاب اصلاحطلب نیز عضو آن هستند این است که در حوزههای که اصلاحطلبان دارای نامزد هستند بالطبع لیست انتخاباتی نیز ارائه شود ولی در حوزههایی که اصلاحطلبان کاندیدایی نداشته باشند، لیستی نیز از سوی شورای سیاستگذاری ارائه نمیشود و اصلاحطلبان از هیچ کاندیدایی که شاخصهای مدنظر شورای سیاستگذاری را نداشته باشد حمایت نخواهد کرد.
مرجع تصمیمگیر درباره بستن لیست شورای سیاستگذاری است نه حزب کارگزاران
وی در واکنش به انتقاد برخی اعضای حزب کارگزاران که نسبت به اظهار نظر برخی چهرههای اصلاحطلب مبنی بر عدم امکان بستن لیست در تهران سخن گفتهاند، اظهار داشت: اینکه در شرایط فعلی اصلاحطلبان توان بستن لیست در تهران را دارند، نظر یک حزب است نه نظر کل جریان اصلاحات ولی آنچه که مسلم است این است که تنها نهاد تصمیمگیر در رابطه با بستن لیست اصلاح طلبان به ویژه در تهران شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان خواهد بود.
دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات تاکید کرد: ملاک اصلی ما برای بستن لیست انتخاباتی، حضور اصلاحطلبان شناخته شده در لیست است. چهرههایی که یا در قالب احزاب اصلاحطلب فعالیت سیاسی میکنند یا اینکه علیرغم عدم حضور در احزاب اصلاحطلب اما کارنامه اصلاحطلبانه مشخصی داشته باشند. بنابراین در بستن لیست صرفاً به خوداظهاری افراد مبنی بر اصلاحطلب بودن توجه نمیشود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.