آقای سید روح الله لطیفی در ارتباط با رسانه ملی گفت: بطور کلی از این میزان برای یک میلیون و ۲۴۸ هزار تن پروانه گمرکی برای ترخیص دریافت شده است اما صاحبان کالا به علت های مختلف هنوز نسبت به ترخیص بخشی از محموله‌های خود اقدام نکرده اند.

وی افزود: تاکنون یک میلیون و ۵۳ هزار تن به صورت کامل ترخیص و همین طور ۵۱ هزار تن برنج کوتاژ شده و سیر فرآیند صدور پروانه ترخیص در حال طی شدن است.

سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: هر ساله در فصل برداشت برنج داخلی یعنی در بازه زمانی مرداد تا آبان واردات برنج خارجی ممنوع است.

وی افزود: امسال با توجه به شرایط خاص کشور و پیش بینی‌های که باید ستاد تنظیم بازار می‌کرد مقداری برنج وارد شد که از همان زمان برای اینکه برنج‌های وارداتی را در شرایط خاصی قرار دهند ۵۰هزار تن را همان وقت ترخیص به شرطی که در انبارهای شرکت بازرگانی دولتی در یک فضای مناسبی قرارگیرد تا آسیب نبیند.

لطیفی اضافه کرد: آسیبی با توجه به تمهیدات صورت گرفته متوجه برنج‌های وارداتی موجود در انبارها نخواهد بود، چون سلامتی و در عین حال تامین نیازهای اساسی مردم از اولویت‌های مهم و اساسی دولت و همه دستگاه هاست.

وی ادامه داد: امسال میزان کشت و تولید برنج با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی قابل توجه بوده و همینطور واردات نیز بیشتر از سال‌های قبل انجام شده است.

سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: واردات برنج پس از دوره ممنوعیت بصورت عادی در حال انجام است.

وی همچنین در خصوص تعیین و تکلیف ۲۴۵ هزار تن برنج دپو شده در گمرکات افزود: این محموله‌ها در انتظار تخیصص ارز از سوی بانک مرکزی بودند که خوشبختانه بانک مرکزی از پنجشنبه هفته قبل تخصیص ارز به این برنج‌ها را آغاز کرده واین محموله‌ها هم به سرعت در حال خروج از گمرکات هستند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.