شینا انصاری اظهار داشت: عصر امروز  به دنبال تماس های مردمی با سامانه های شهرداری، برای انتشار بوی نامطبوع در مناطق ۶ و ۷ تیم های کارشناسی در محله های اعلامی حضور پیدا کردند.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران افزود: تیم ها با دستگاه‌های پایش گازها وضعیت علت و منشا بوی نامطبوع را بررسی می کنند که احتمالا این بو از گوگرد است.

وی ادامه داد: علت منشا قطعی بوی نامطبوع بعد از بررسی های دقیق کارشناسان اعلام می شود.

پایتخت بار دیگر و در کمتر از یک سال برای چهارمین بار بوی نامطبوعی را استشمام کرد؛ بویی که به نظر چندان ارتباطی به منبع مورد نظر مسئولان در سال گذشته ندارد.

استاندار تهران با تاکید بر این نکته که در روزهای متصاعد شدن بوی نامطبوع در تهران، جهت وزش باد از سمت جنوب بوده است، گفت: نتایج علمی و کارشناسی این معضل که در روزهای ۱۱، ۱۷ و ۲۳ آذر امسال اعلام شده حاکیست که سه نوع گاز آمونیاک، سولفید هیدروژن و دی اکسید گوگرد در سطح پایتخت متصاعد شده است.

بوی هر سه ماده شیمیایی یادشده، نامطبوع و مشابه است اما هر یک به دلیل خواص شیمیایی خود، تبعاتی متفاوت برای انسان ها به دنبال دارد.

محسنی بندپی در همان روز ۲۶ آذر یک گزارش اولیه از منشا بوی نامطبوع پایتخت ارایه کرد و در آن گفت که ۲۷ عامل، منشا بوی نامطبوع تهران هستند که یک کارگروه ملی در حال بررسی این مساله است و تا ۱۰ روز آینده گزارش خود را ارائه خواهد داد.

در این دوره از انتشار بوی نامطبوع، مرکز تحقیقات آلودگی هوا وابسته به پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران نتایج پیمایشی را در مورد بررسی تماس ها و کشف منابع احتمالی مراکز انتشار بو در سطح پایتخت منتشر کرد که نشان می داد به احتمال زیاد منبع این بو،  گازهای حاوی گوگود منتشر شده از مراکز مختلف در جنوب و جنوب شرق پایتخت است.

بر اساس این گزارش علمی، افزایش ناگهانی غلظت دی اکسید گوگرد در زمان بروز پدیده بو در ایستگاه های واقع در جنوب و جنوب شرق تهران در ساعت ۱۲ الی ۱۶ روز ۲۳ آذر رخ داده و نخستین جهش ناگهانی در غلظت دی اکسید گوگرد در ایستگاه شهر ری مشاهده شده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.