پس لرزههای پیشنهاد عباس عبدی برای استعفای روحانی
یدالله طاهرنژاد عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران درباره بحث استعفای رئیسجمهور در روزهای اخیر از سوی برخی چهرههای نزدیک به جریان اصلاحات از جمله عباس عبدی مطرح شده است، گفت: در شرایطی که کشور زیر فشار شدید اقتصادی و به نوعی در یک جنگ اقتصادی تمامعیار قرار دارد، آنچه که میتواند به ما برای برونرفت از این شرایط کمک کند، انسجام و وحدت داخلی است.
وی افزود: کسانی که در شرایط فعلی کشور چه به دلیل محدودیت رئیسجمهور و از سر دلسوزی به آقای روحانی توصیه استعفا میکنند و چه به دلیل ناکارآمدی دولت این توصیه را مطرح میکنند، در هر حال توجهی به مصلحت کشور کردهاند، بنابراین لازم است که این افراد در توصیه خود تجدید نظر کنند.
این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران تصریح کرد: امروز بیش از هر چیز نیازمند آن هستیم که ارکان نظام مقتدرانه در میدان حضور داشته و از حمایت مردم برخوردار باشند، اینکه برخیها با اظهارنظرهای خود، جایگاه مسئولان عالیرتبه نظام را مورد تزلزل قرار میدهند، قطعاً بر فشارهای بیرونی و ناپایداری نظام دامن خواهد زد.
طاهرنژاد تأکید کرد: با وجود اینکه انتقادات جدی به آقای روحانی و عملکرد دولت دارم، اما مسئله استعفای رئیسجمهور را به صلاح کشور نمیدانم و معتقدم که همه گروهها و جریانهای سیاسی باید علاوه بر روحیه نقادی، از هیچ کمکی به دولت برای عبور از وضعیت فعلی دریغ نکنند.
انتقاد محبیان از ایده استعفای روحانی
امیر محبیان کارشناس مسائل سیاسی نیز درباره مطرح شدن بحث استعفای رئیسجمهور توسط برخی، گفت: بعضی افراد اصولگرا از موضع مخالفت و انتقاد از دولت این موضوع را با این منطق که «جلوی ضرر را از هر کجا بگیرید نفع است»، مطرح میکنند؛ لذا پیشنهاد میدهند که رئیسجمهور از همین جا استعفا بدهد و بعضی افراد هم هستند که حتی در حوزه اصلاحات این پیشنهاد را مطرح کردند.آنها جدا از ایرادات کارکردی قصد دارند سرنوشت اصلاح طلبان را از سرنوشت دولت روحانی جدا کنند.
کارشناس مسائل سیاسی خاطر نشان کرد: باید واقعیت و منافع مردم را دید؛ واقعیت این است که رئیسجمهور و مجموعه دولت اقداماتی را انجام دادند که میتوان از بخشی از آنها دفاع کرد و بخشی را نیز نمیتوان دفاع کرد.
محبیان گفت: استعفا در این شرایط جدای از اینکه میتواند مشکلاتی برای کشور به وجود بیاورد، یک سنت نادرستی نیز ایجاد میکند؛ این سنت نادرست که وقتی کسی مدیریتی را بر عهده دارد و نمیتواند در مدیریت خود آنچنان که باید موفق باشد و یا انتقاداتی نسبت به مدیریت او وجود دارد، استعفا بدهد و برود. این کار مشکلی را حل نمیکند مسول اجرایی با هر رویکرد سیاسی باید نهایتاً در برابر اقداماتش پاسخگو باشد و الّا استعفا کردن و به کنار رفتن، بدون پاسخگویی می شود گریزگاه.
وی همچنین تصریح کرد: دولت آقای روحانی باید به پرسشهایی که وجود دارد پاسخ داده و از نکاتی که قابل دفاع است، دفاع کند.همچنین باید در موضوعاتی که ضعف هست، ضعفها را نیز بپذیرد و در نقاطی که ناتوانی وجود داشته، دلایل را توضیح دهد که چرا نتوانسته از ظرفیتهای موجود استفاده کند. لذا به گمان من پیشنهاد پاسخگویی به ضعفها بهتر از پیشنهاد استعفا در این شرایط است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.