ذوالقدر: کارنامه زنان در مجلس دهم قابل دفاع است
ما زنان فراکسیون زنان مجلس توانستیم لوایح و طرحهایی را که در دورههای پیشین مجلس باقی مانده بود، مثل لایحه حمایت از حقوق کودک و نوجوانان، لایحه اهدای تابعیت که جزو مطالبات حقوق بشری است، لایحه حقوق معلولین که ابلاغ شده است و همینطور طرح تشدید مجازات اسیدپاشی را در این مجلس تعیین تکلیف کنیم. علاوه بر اینها کاهش ساعت کاری زنانی که مسائلی مانند بچه کوچک یا فرزند معلول دارند و همینطور کاهش سن بازنشستگی زنان که شورای نگهبان به دلیل مشکلات صندوق بازنشستگی این موضوع را رد کرد، از جمله موضوعاتی بوده که در فراکسیون زنان مجلس مورد بررسی قرار گرفته است.
همه خواستهها در زمینه بهداشت، آموزش و مسائل بیمه زنان و توجه به زنان سرپرست خانوار در برنامه ششم فراکسیون زنان آورده شده است و همینطور درصد مالیات بر ارزش افزوده که به ورزش زنان و توسعه ورزش زنان و ورزش مدارس تعلق میگیرد. علاوه بر اینکه در بودجه های سنواتی هم حضور داشته ایم و آنجا هم بودجه های لازم را برای زنان می گرفتیم و وام های اشتغالی زنان روستایی و زنان عشایر و هیچ کدام را از قلم ننداختیم.
میتوان گفت که حتی با وجود تعداد کم زنان، کارنامه فراکسیون خوب بوده است. با اینکه کم بودیم اما توانستیم با طرحها و مصوبات خوب در کنار همکارانمان مفید و موثر باشیم.
من عملکرد فراکسیون زنان را عملکردی مثبت میدانم چرا که کارهای خوبی انجام دادیم و توانستیم در صحن مجلس مشارکت فعال و حتی در مجامع بین المللی حضور داشته باشیم و بتوانیم پستهای کلیدی مجلس مانند حضور در هیئت رئیسه و رئیس کمیسیون و نایب کمیسیون را داشته باشیم.
زنان در این مجلس واقعا تلاش کردند، هرچند دوره کم بود و جلسات غیر علنی زیادی به دلایل مختلف ایجاد شد. طبق آماری که خود آقای لاریجانی اعلام کردند، ما حدود ۶۴ جلسه غیرعلنی داشتیم به دلایل مختلف از جمله حمله داعش به مجلس، موضوع موسساتمالی، حوادث سال ۹۶ و ۹۸، مسائل اقتصادی و... جلسات غیرعلنی مختلفی برگزار شد. ضمن اینکه مسائلی اتفاق میافتاد که باید به آنها هم اولویت داده میشد و ممکن نبود که دائما مسائل با محوریت زنان جلو برود و ما باید به مسائل کلی مملکت و مسائل ملی هم به عنوان نماینده اهمیت داده و ورود میکردیم.
ما هنوز وقت داریم و الان فراکسیون زنان طرحی داده که در نوبت است و کمک خوبی برای ایتام است. این طرح میگوید که اگر مادر بتواند حضانت بچه را بگیرد، باید بتواند در کنار آن از مبلغی که ماترک است و به قیم (معمولا عمو یا پدربزرگ) میرسد، استفاده کند و سهیم باشد و با دست خالی حضانت را برعهده نگرفته باشد.
هرچند که ما در کارنامه مجلس دهم طرحهای زیادی داریم ولی باز هم اگر وقت کنیم دو طرح دیگر در کمیسیون قضایی مانده است که امیدوارم ما و یا زنانی که بعد از ما به مجلس می آیند بتوانیم این طرح ها را به نتیجه رسانده و پیگیری کنیم.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.