رضا جعفری افزود: دلیل عمده همسرآزاری از سوی مردان، اعتیاد آنان است؛ عدم تسلط به مهارت های زناشویی، بیماری های جسمی و روانی و بیکاری به ترتیب دیگر دلایل همسرآزاری به شمار می روند.

وی اضافه کرد: طبقه بندی آزارها بر اساس نوع آن به ترتیب جسمی، عاطفی، روانی، غفلت و بی توجهی و سپس آزار جنسی است.

رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: رتبه اول زنان قربانی خشونت بر اساس تحصیلات برای زنان با تحصیلات ابتدایی است.

جعفری بدون اشاره به آمار تماس های گرفته شده برای همسرآزاری با خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی، اظهار داشت: ۹۷.۷ درصد قربانیان همسرآزاری، زنان و ۲.۳ درصد قربانیان را مردان تشکیل می دهند.

وی خاطرنشان کرد: قربانیان همسرآزاری بر اساس مدت زمان زندگی مشترک، ۳.۵ درصد آنها زیر یک سال، ۱۳ درصد یک تا سه سال، ۱۵.۵ درصد بین سه تا پنج سال و ۶۸ درصد بالای پنج سال از زندگی مشترک آنها می گذشت.

رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: اولین گروه سنی زنان قربانی خشونت، ۳۰ تا ۳۴ سال، بعد از آن ۳۵ تا ۳۹ سال و سپس ۲۵ تا ۲۹ سال داشتند؛ بیشترین فراوانی همسرآزاری در گروه سنی ۲۵ تا ۳۹ سال مشاهده شده است.

جعفری گفت: با افزایش سن زنان، خشونت در مورد آنها کم می شود؛ به طوری که همسرآزاری در مورد زنان بالای ۵۰ سال حدود چهار درصد است؛ همچنین همسرآزاری در زنان زیر ۱۸ سال نیز تقریبا چهار درصد است.

وی در ادامه به آمار مربوط به مرتکبان همسرآزاری اشاره کرد و افزود: بیشترین فراوانی در سن مرتکبان همسرآزاری (مردان) بین ۲۵ تا ۴۹ سال است؛ تحصیلات آزاردهندگان بیشتر در مقطع زیردیپلم بوده است؛ ۱۲ درصد مرتکبان همسرآزاری بیسواد بودند و ۲۵ درصد تحصیلات ابتدایی، ۲۴ درصد تحصیلات راهنمایی، ۱۱ درصد تحصیلات دبیرستان و ۱۸.۵ درصد تحصیلات در مقطع دیپلم داشته اند.

جعفری تصریح کرد: آمار مرتکبان همسرآزاری در مقطع دانشگاهی به حدود هشت درصد می رسد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.