به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، شخصیت های سیاسی و قبیلهای یمن امروز در شهر الغیضه در استان المهره واقع در شرق یمن، دور هم گرد آمدند.

این شخصیت های یمنی با حضور در یک کنفرانس مطبوعاتی ضمن قرائت «بیانیه تاریخی المهره، تشکیل «شورای نجات ملی جنوب» را اعلام کردند. 

طبق بیانیه صادر شده از این شورا، توقف جنگ، شکستن محاصره، نجات کشور از چنددستگی، تجزیه و زوال در زمینه ها و سطوح مختلف از طریق دعوت همه طرف های سیاسی و اجتماعی موثر به گفت و گو و مشارکت، مهمترین خواسته های این شورا است.

این بیانیه تاکید کرد: شورای تشکیل شده موضع یکسانی نسبت به همه طرف ها دارد و مخالف حضور نظامی خارجی در یمن (ائتلاف تحت فرماندهی سعودی) است. همچنین با دخالت در امور داخلی یمن یا تصرف هر قطعه از خاک از آن (توسط بیگانه) مخالف است.

این شورا در ادامه تصریح کرد: «مردم صاحب قدرت و منبع آن» هستند. تحمیل هیچ طرح سیاسی و  حاکمیتی از سوی هیچ طرفی بر مردم جایز نیست و این طرح ها باید از راه های قانونی و  به صورت دموکراتیک انتخاب شوند.

این بیانیه بر حفظ منابع و ثروت های مادی و انسانی یمن و حفظ حق مردم در جبران خرابی های ناشی از جنگ و بازگرداندن اموال غارت شده به آنها، تاکید کرد.

این شورا، احمد محمد قحطان (عضو مجلس شورای یمن و رئیس پلیس سابق استان المهره) را به عنوان رئیس شورای جدید و شیخ علی سالم الحریزی (از بارزترین فرماندهان قبلیه ای استان المهره و مخالف با حضور سعودی ها در یمن) را به عنوان مرجع عالی ناظر بر این شورا تعیین کرد.

« شورای نجات ملی جنوب» همچنین تاکید کرد که نمایندگان از همه استان های جنوبی به طور مساوی در این شورا حضور خواهد یافت البته با توجه به شرایط استان سقطری، موقعیت ویژه ای برای این استان در نظر گرفته می شود. ریاست این شورا نیز به صورت چرخشی به نوبت از استان های جنوبی انتخاب می شود.

علی سالم الحریزی مرجع عالی ناظر شورای نجات ملی جنوب در گفت و گو با آناتولی گفت: هدف از تشکیل این شورا در این برهه حساس، حل مشکلات جنوب و مردم آنن و انجام گفت وگو برای دست یابی به نتایج مشترک است.

وی افزود: این شورا از ورود همه احزاب و جریان های جنوبی و هر کس به هر نحوی که مرتبط با یمن است، استقبال می کند.

الحریزی درباره موضع این شورا در خصوص عربستان و امارات نیز گفت: عربستان و امارات را دو کشور اشغالگرِ خاک یمن می دانیم و از همه نیروهای خارجی می خواهیم که خاک ما را ترک و امور یمنی ها را به خودشان واگذار کنند.

وی گفت: این شورا آماده استقبال و گفت و گو با دولت (مستعفی) یمن، شورای انتقالی جنوب، جنبش حوثی (انصار الله)، عربستان و هر گروه یا کشوری که است با جنگ یمن درگیر است؛ چه دشمن باشد و چه دوست. هدف ما دست یابی به تفاهم برای توقف جنگ و رسیدن به گفت و گو و راه حل مسالمت آمیز است.

عربستان و امارات از فروردین سال ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور غربی  و عربی و با کمک آمریکا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، حملات گسترده‌ای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی آغاز کردند.

اما این حملات جز نابودی زیرساخت های یمن و کشته یا زخمی کردن هزاران یمنی نتیجه ای نداشته است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.