به گزارش هفته نامه "اشپیگل"، "آنگرت کرامپ- کارن بائر"، وزیر دفاع آلمان از ترکیه درخواست کرده است که حمله برنامه ریزی شده خود علیه کردها در شمال سوریه را متوقف کند.

وی که در جریان سفر خود به شمال مالی و دیدار با نیروهای آلمانی مستقر در این کشور سخن می گفت تصریح کرد که من از این شریک خود در ناتو (ترکیه) انتظار دارم که همه اقدامات لازم را انجام دهد تا منطقه پایدار شود و اقدامی که به بی ثباتی بیشتر منجر می شود را کنار بگذارد.

وی همزمان اعلام کرد که کشورش همچنان از کردها در شمال عراق حمایت می کند. وزیر دفاع آلمان اعلام کرد که تحولات اخیر نشان می دهد که تمدید عملیات ارتش آلمان برای حمایت از کردها و تصویب آن در پارلمان کشورمان اهمیت دارد.

رئیس جمهور ترکیه روز یکشنبه مجددا از حمله قریب الوقوع کشورش به شمال سوریه خبر داد. دونالد ترامپ ، رئیس جمهور آمریکا هم از تصمیماتش برای عقب نشینی نیروهای آمریکایی از کشور سوریه خبر داده و دست ترکیه را برای انجام مداخلات نظامی در این کشور باز گذاشته است.

فراکسیون حزب سبز پارلمان آلمان هم در واکنش به این اقدام ترکیه خواستار توقف همه صادرات تسلیحات به ترکیه شده است.

"آگنیستسکا بروگر"، معاون رئیس فراکسیون حزب سبز آلمان در این باره به هفته نامه اشپیگل گفته است که همچنین همکاری های نظامی با ترکیه باید بلافاصله متوقف شود.

وی این را یک اشتباه بزرگ نامید که دولت آلمان سال گذشته نسبت به حمله نقض کننده قوانین بین المللی ترکیه به عفرین سوریه خیلی ملایم و با خونسردی واکنش نشان داد و گفت: ما به این ترتیب به رئیس جمهور ترکیه این پیام را ارسال کردیم که وی نباید در صورت گسترش تجاوزارت نظامی خود از هیچ گونه عواقب جدی آن بیمی داشته باشد.

دولت آلمان همچنین بعد از حمله نیروهای ترکیه به سوریه همچنان مجوز صادرات تتسلیحات بالایی را به ترکیه تصویب می کند.

بروگر در بخش دیگری از گفتگو با هفته نامه اشپیگل اعلام کرد که دولت آلمان حالا باید برای ارسال یک پیام صریح و بی پرده اتحادیه اروپا به اردوغان و برای مقابله با تشدید بیشتر اوضاع سوریه تلاش کند.

 "اولریک دمر"، معاون سخنگوی دولت آلمان هم بعد از آشکار شدن تصمیمات ترکیه برای حمله به شمال سوریه این مسئله را موضوعی جدی دانسته و تاکید کرد که چنین اقدامی می تواند به تنش زایی بیشتر در سوریه منجر شود. وی در عین حال منافع امنیتی ترکیه را در منطقه قابل درک دانست.

در همین راستا "دیتمار بارتش"، رئیس فراکسیون سبزها در پارلمان آلمان هم از دولت این کشور خواسته است که فشارها بر آنکارا را افزایش دهد.

بارتش که در گفتگو با یک رسانه آلمانی سخن می گفت تاکید کرده است که در صورت حمله ترکیه به شمال سوریه این کشور باید از ناتو اخراج شود. وی اعلام کرد که ترکیه یک نقض آشکار قوانین بین الملی را اعلام کرده که باورنکردنی است و با اساسنامه ناتو ناسازگار است.

این سیاستمدار بلند پایه حزب چپ آلمان تاکید کرد که آلمان باید حالا با دیگر شرکای خود در ناتو بر ترکیه فشار حداکثری ایجاد کرده و از جمله عضویت این کشور در ناتو را زیر سوال قرار دهد.

وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در دیداری که هفته آینده برگزار خواهد شد به این موضوع خواهند پرداخت.

ترکیه تصمیم دارد با دخالت نظامی در شمال سوریه یک منطقه حفاظت شده در این منطقه تاسیس کرده و پناهندگان سوری را از ترکیه به این کشور بازگرداند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.