تاثیر اعتراضات عراق بر بازار نفت
این اعتراضها که در ابتدا در واکنش به مشکلاتی مانند بیکاری و فساد آغاز شد و در ادامه مورد سوءاستفاده برخی جریانهای خارجی برای فشار به دولت عراق قرار گرفت، میتوانست تبعات جدی برای بازارهای جهانی نفت به همراه داشته باشد. این ریسک جدید در حالی ایجاد شده بود که ماه گذشته حملات هوایی به تاسیسات نفتی عربستان سعودی، نگرانیهای بازار نسبت به مختل شدن عرضه را برانگیخته بود. قیمتهای نفت پس از حمله عربستان سعودی افزایش پیدا کرد اما از آن زمان با پیشرفت شرکت نفتی دولتی آرامکو در احیای تولید، دوباره پایین آمد.
جنوب عراق مرکز فعالیتهای عمده صنعت نفت این کشور است. صادرات نفت عراق شریان حیات این کشور بوده و برای زنجیره تامین جهانی حائز اهمیت است؛ بنابراین هر گونه اختلال در عرضه این کشور در بازارهای جهانی منعکس خواهد شد. طبق محاسبات وب سایت تانکر ترکر، بندر بصره در سپتامبر ۳.۵ میلیون بشکه در روز نفت صادر کرد. عراق که دومین صادرکننده بزرگ عضو اوپک است، هر روز ۲۱۳ میلیون دلار از صادرات نفت درآمد دارد و بدون درآمد نفتی، این کشور قادر به ادامه فعالیت نیست.
نفت سنگین عراق در بازار فعلی بسیار ارزشمند و منبع مهم نفت برای چین، هند، هلند و کره جنوبی است. در آمریکا نفت سنگین عراق کمک کرده است عدم واردات نفت از ونزوئلا که تحت تحریمهای واشنگتن قرار دارد، جبران شود. عراق همچنین صادرکننده مهم فرآوردههای نفتی است که بسیاری از آنها در پالایشگاههای بصره تولید میشود. نقش عراق در بازار فرآوردههای نفتی اکنون که توانایی عربستان سعودی برای تولید این محصولات محدود شده است، اهمیت ویژهای دارد. در حقیقت عربستان سعودی اکنون فرآوردههای نفتی عراق را برای جبران افت تولید که ناشی از خسارات متحمل شده بوده است، وارد میکند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، در بازار نفت که به تازگی مازاد ظرفیت تولید عربستان سعودی را از دست داده است، مختل شدن تولید نفت عراق برای هر مدتی که باشد، قیمتها را تحت فشار قرار خواهد داد. عراق، عربستان سعودی نیست و مازاد ظرفیت تولید ندارد تا در صورت هر گونه اختلال یا خرابکاری در سیستم خود، آن را جبران کند. معاملهگران و ناظران بازار وضعیت عراق و تحولات این کشور را زیر نظر دارند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر