رهبر ۲۲ ساله معترضان هنگ کنگ: جدایی طلب نیستیم
فرانس ۲۴ روز چهارشنبه گزارش داد: وونگ در سفر به برلین در حالی که به دنبال جلب حمایت های بین المللی از جنبش طرفدار دموکراسی در هنگ کنگ است، از جهان خواست تا برای ایستادن در کنار معترضان هنگ کنگی اقدامات مشخصی انجام دهند.
او گفت: هنگ کنگ، برلین جدید است. (با اشاره به گذشته پایتخت آلمان که میان شرق کمونیستی و غرب دموکراتیک تقسیم شده بود)
این جوان بیست و دوساله اظهار کرد: این نیروگاه مالی آسیا امروز خط مقدم مبارزه با قانون پکن است؛ سه دهه پیش، هیچ کس انتظار نداشت که اتحاد جماهیر شوروی سقوط کند؛ هیچ کس پیش بینی نمی کرد که دیوار برلین سقوط کند؛ ما امیدواریم که جهانیان آگاه شوند که مردم هنگ کنگ سزاوار دموکراسی هستند.
وی به خبرنگاران گفت: "بعضی ها من را به عنوان جدایی طلب می شناسند. اما بگذارید این موضوع را روشن کنم؛ هنگ کنگ خواهان اصلاح سیستم انتخابات است. ما فقط امیدواریم خودمان دولت را انتخاب کنیم. ما فقط امیدواریم رئیس اجرایی هنگ کنگ را انتخاب کنیم."
چین، بارها هشدار داده است که هیچ اقدامی در راستای استقلال برای هنگ کنگ را تحمل نخواهد کرد و تهدید کرده که هر گروه "جدایی طلب" را بسختی سرکوب خواهد کرد.
وونگ به تعهدات توافق نامه واگذاری هنگ کنگ اشاره و اضافه کرد: پیش از سال ۱۹۹۷، پکن قول داد که به مردم هنگ کنگ حق انتخاب آزاد و ... دهد.
وی همچنین تصریح کرد که آلمان باید تحویل تجهیزات به پلیس ضد شورش در هنگ کنگ را متوقف کند.
یک سخنگوی وزارت خارجه چین دیدار هایکو ماس با جاشوا وونگ را «بی احترامی» نسبت به حق حاکمیت این کشور ارزیابی کرد و اقدام رسانه های آلمانی برای سوء استفاده از تظاهرات ضدچینی در هنگ کنگ را «اشتباه» خواند.او همچنین آلمان را از مداخله در امور داخلی چین برحذر داشت.
وونگ که از دوازده سالگی در کنش های سیاسی فعال بوده، پس از بازداشت در اعتراضات موسوم به «تظاهرات چتر» برای برگزاری انتخابات آزاد در هنگ کنگ، به چهره ای مشهور در رسانه ها تبدیل شد.
اوایل هفته جاری صدراعظم آلمان پس از گفت وگو با مقامات چینی در پکن و در جمع بندی دوازدهمین سفر خود به این کشور آسیایی، بر لزوم حل اختلافات «بدون توسل به خشونت» تأکید کرد و گفت؛ هر راه حل دیگری می تواند به «فاجعه» ختم شود.
وی با بیان این که در دیدارهای خود کوشیده است مواجهه با اعتراضات «مسالمت آمیز» باقی بماند، یادآور شد که مسائل حقوق بشری زیادی برای گفت وگو با چینی ها وجود دارد.
به گفته مرکل، چینی ها سیستم و دیدگاه سیاسی کاملاً متفاوتی دارند؛ با این حال، اینکه آنها در گفت وگو به مطالب مطروحه گوش فرا داده اند، بسیار مهم است و این که بتوان با آنها در گفت وگو ماند، مهم تر است.
در همین پیوند، «جاشوا وونگ» با ابراز ناامیدی از این رویکرد آلمان به نشریه «بیلد آم زونتاگ» گفت: از خانم مرکل بخاطر این که مسأله هنگ کنگ را در دیدارهایش در پکن مطرح کرد، متشکریم اما آنچه که او گفت، بسیار کمتر از میزان توقع هنگ کنگی ها بود.
وی تأکید کرد؛ منافع تجاری آلمان نباید باعث شود که ارزشهای بین المللی مانند انتخابات آزاد به حاشیه رانده شوند.
صدراعظم آلمان در شرایطی به سفر خود به چین با همراهی یک هیأت بزرگ تجاری و امضای چندین قرارداد پایان داد که درباره بسیاری از مسایل با مقام های پکن از جمله تحولات هنگ کنگ، اوضاع اقلیمی، مسایل اقتصادی و جنگ تجاری چین و آمریکا گفت وگو کرد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر