واعظی: دشمنی بولتون با ایران، قابل مقایسه با هیچ کشوری نبود/ او به هیچ کدام از اهدافش نرسید/حضور زنان در ورزشگاهها با فضای فعلی به مصلحت نیست
محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور صبح چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت وزیران در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره برخی تحلیلها مبنی بر اینکه برکناری جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا برای آماده سازی فضا جهت مذاکره با ایران است؟ اظهار کرد: خوشحالیم از این که تحولی در دهه گذشته در دنیا به وجود آمده و دولت جدید آمریکا که فکر می کرد میتواند همه چیز را به عقب برگرداند و با یک سیاست رادیکال و جنگ طلبانه به اهدافش برسد و به همین دلیل نیز آقای بولتون را که سیاست جنگ طلبانه داشت به عنوان مشاور امنیت ملی انتخاب کرده بود، بعد از دورانی نه چندان طولانی مجبور به اخراج او شد که این نشان دهنده آن است که حتی دولت تندروی آمریکا نیز به این نتیجه رسیده که دوران جنگ طلبی و رویکردها تهدید بسر آمده و اگر قرار است با دنیا تعامل کند راهش منطق است.
وی خاطرنشان کرد: آقای جان بولتون از گذشته فردی بسیار تند و جنگ طلب بوده و از زمانی که در شورای امنیت ملی آمریکا آمده به هیچ کدام از اهدافش دست پیدا نکرده است. اقدامات او در ارتباط با ونزوئلا و کوبا و سیاست اخیر او در ارتباط با افغانستان با شکست مواجه شد. به نظر من دشمنی او با ایران قابل مقایسه با هیچ کشور دیگری نبود و او در دورانی که مسئولیتی بر عهده نداشت حقوق بگیر سازمان منافقین بود و حتی بعد از آن که به مسئولیت رسید نیز درباره ایران از آنها مشورت میگرفت. آنچه که او آرزو میکرد تا دولت و حکومت ایران نباشد امروز میبینیم که با مقاومت مردم بزرگ ایران حکومت و اهداف ایران همچنان به قوت خود باقیست و کسانی که آرزوی از بین رفتن ایران را میکردند، امروز رفتند. پیش از بولتون اسلاف او نیز رفته بودند و امروز نیز خود رفته است.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به واکنش بازار جهانی نفت نسبت به برکناری بولتون گفت: به نظر میرسد دنیا نیز از کنار رفتن بولتون استقبال کرده است و قیمت نفت کاهش یافته است که این به آن معناست کسی که جنگ طلب و تندرو بود الان دیگر در شورای امنیت آمریکا نیست.
واعظی با بیان این که برکناری بولتون فقط به مواضع او در قبال ایران نبوده است، خاطرنشان کرد: آن طور که ترامپ اعلام کرده اکثر پیشنهادهای بولتون مورد قبول واقع نمیشد؛ بنابراین فقط بحث ایران مطرح نبوده بلکه بحث اصلی درباره سیاستهای آمریکا است؛ دولت ترامپ وارد عرصه انتخابات شده و نیاز به اصلاح برخی سیاستهای غلط خود دارد تا بتواند علامت مثبتی به مردم آمریکا برای انتخابات سال آینده بدهد؛ به نظر می رسد این اقدامات در آن راستاست.
وی درباره درخواست عربستان از حماس برای قطع رابطه با ایران هم گفت: با توجه به سیاستهای چند سال اخیر عربستان در ارتباط با رژیم صهیونیستی چه ارتباطات ابتدا پنهان و چه ارتباطاتی که امروز علنی شده، طبیعی بود که همزمان با افزایش فشارها بر رژیم صهیونیستی، عربستان از این ژستها بگیرد؛ این موضوع نه مورد تایید حماس و نه دیگر نهضتها و گروههای انقلابی فلسطینی و لبنانی است و تلاشهایی که انجام میشود قطعاً نتیجه عکس خواهد داد.
رئیس دفتر رئیس جمهور همچنین در پاسخ به پرسشی درباره حمله به عزاداران نیجریه اظهار کرد: در همه کشورهای دنیا هر کس با هر دینی که دارد باید روش عبادت و عزاداری خاص آن ها تکریم شده و امنیت شان برقرار شود. فکر میکنم هم اتفاقات نیجریه و هم بعضی از اتفاقاتی که در کشور های دیگر می افتد باید یک اتفاق جهانی به وجود آورد که ما به اندیشه و اعتقادات یکدیگر احترام بگذاریم تا اینکه دیگران هم به اندیشه و اعتقادات ما احترام بگذارند.
واعظی در ادامه در پاسخ به پرسش دیگری درباره سفر مدیرکل موقت آژانس بین المللی انرژی اتمی و اینکه آیا این سفر پیام خاصی داشت، خاطرنشان کرد: این سفر در دو جهت انجام شد؛ جهت نخست در ارتباط با شروع گام سوم ایران در کاهش تعهدات هستهای خود بود که کار بسیار مهمی بود و کمتر در ایران به آن پرداخته شده است. با این تصمیم در گام سوم دقیقاً همه راههایی که قرار بود ۲، سه و یا چهار سال دیگر زمان آن فرا برسد؛ عملا ممنوعیت آنها برداشته شد.
وی افزود: در برخی از این موضوعات منعی نداشتیم، تحقیق میکردیم اما نمیتوانستیم اجرا کنیم که این ممنوعیت هم برداشته میشود. در مجموع سرپرست آژانس در سفر خود میزان اهمیت این موضوع را بررسی و در مصاحبههای خود چه در ایران و چه آژانس اعلام کرد که پیشرفت های ایران از نظر فنی بسیار مهم است. از سوی دیگر پس از درگذشت آقای آمانو چند نفر برای سرپرستی آژانس بین المللی انرژی هسته ای مطرح هستند و کرونل فروتا هم یکی از آنها است و با سفری که به ایران داشت و گزارشی که تهیه کرد، میخواهد راه را برای آینده خود هموار کند.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به پرسشی درباره برخی انتقادات و توهین ها به دولت در سخنرانی مراسمهای عزاداری گفت: خیلی متاسف هستم که مجالس مذهبی، مخصوصاً دهه اول ماه محرم را به محافل تسویه حساب های سیاسی و جناحی تبدیل می کنیم. به نظر بسیاری از بزرگان محرم و صفر یا مجالس عزاداری، همیشه باید مجلس وحدت بین همه مسلمانها باشد تا برای کسانی که از بیرون نگاه میکنند نشاندهنده عظمت و اقتدار شیعه و ایران باشد.
واعظی با بیان اینکه «نتیجه پرداختن به این مسائل از سوی گروهی اندک، تفرقه است»؛ گفت: تفرقه در همه شرایط به ضرر کشور خواهد بود مخصوصاً در این مقطع که دشمن داریم و آمریکا میخواهد از هر فرصتی برای منافع خود استفاده کند و آنهایی که این کار را میکنند ناآگاهانه و ناخودآگاه در خدمت سیاستهای آنها قرار دارند.
به گزارش ایسنا، واعظی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره خودسوزی یکی از دختران طرفدار تیم استقلال که از حامیان ورود بانوان به ورزشگاهها بوده، اظهار کرد: موضع دولت در این خصوص دو تا است؛ یکی اینکه خانمها حقوق و علایقی دارند و وظیفه دولت و حکومت این است که موضوع را دنبال کند تا این حقوق محقق شود اما اینکه کسی برای گرفتن حق خود بخواهد دست به چنین کارهایی بزند مورد تأیید هیچ کسی نیست، ضمن اینکه این موضوع در هفته گذشته در جلسه دولت مورد بحث قرار گرفت و خانم ابتکار معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری مأمور رسیدگی به این موضوع شد. ایشان گروهی را جهت عیادت به بیمارستان اعزام کردند و این گروه با خانواده آن خانم صحبت کردند.
واعظی ادامه داد: بر اساس گزارشی که خانم ابتکار ارائه کردند، خانواده آن خانم گفتهاند که ایشان یکسری مشکلاتی داشتهاند. ما از یک طرف با خانواده آن دختر همدردی میکنیم و از طرف دیگر تأکید میکنیم که به هیچ وجه اقداماتی نظیر خودسوزی را نه تأیید میکنیم و نه حرکتی انجام میدهیم که باعث این اقدام شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: به نوعی ما باید اقدام کنیم که حقوق زنان ایفا شود. امروز آقای رئیس جمهور در جلسه هیأت دولت فرمودند که زمانی که ایام انتخابات فرا میرسد بهترین فرصت برای طرح خواستهها از سوی مردم است. ما در حال پیگیری هستیم که اصل موضوع خودسوزی و کشته شدن این خانم چه بوده است.
واعظی در پاسخ به پرسشی درباره طرح مطالبه حضور زنان در ورزشگاهها خاطرنشان کرد: طرح این مطالبه موضوع جدیدی نیست و ما چند ماه قبل در دولت در این خصوص بحث کردیم و تصمیمگیریهایی انجام دادهایم؛ ما در یک دوراهی قرار گرفتهایم؛ از یک طرف اعتقاد داریم که اگر فضای ورزشگاهها مناسب حضور بانوان باشد از نظر دولت حضور بانوان در ورزشگاهها منعی ندارد اما با فضای فعلی که در ورزشگاهها وجود دارد و فحاشیها و درگیریهایی که وجود دارد؛ حضور بانوان در ورزشگاهها به مصلحت نیست.
وی ادامه داد: وزیر ورزش مأمور شده است تا مقداری با گروههای طرفداری و لیدرهای تیمهای مختلف صحبت کنند تا مقداری فضا را از نظر اخلاقی درست کنند. همچنین محل مناسبی برای تردد بانوان و سرویس بهداشتی آنها و همچنین محل نشستن فراهم کنند.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به این پرسش که آقای روحانی هنوز به قولی که رئیس فیفا در خصوص حضور زنان به ورزشگاه دادهاند همچنان پایبند هستند، تأکید کرد: آقای روحانی قولی در این خصوص ندادند. رئیس فیفا سوالی مطرح کردند و آقای روحانی نیز گفتند که از نظر ما مانعی در این خصوص وجود ندارد و این اقدام در گذشته انجام شده و در آینده نیز انجام میشود.
رئیس دفتر رئیس جمهور همچنین در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص حضور مقتدا صدر در کنار مقام معظم رهبری در مراسم سوگواری اباعبدالله در حسینه امام خمینی و پیامهای این حضور گفت: تصویری که از این حضور منتشر شد دارای پیامی بود که آنهایی که تبلیغ میکردند آقای مقتدا صدر از ایران جدا شده و به دامان عربستان سعودی رفته است، در عمل نشان داد که همه شیعیان با هم و متحد هستند و رهبری مقام معظم رهبری چیزی نیست که با مسائل سیاسی جابهجا شود و این موضوع آن چیزی است که باید غیر از ایران سایرین نیز به آن بپردازند. همان طور که دیروز آقای سیدحسن نصرالله به خوبی از جایگاه مقام معظم رهبری یاد کردند و اشاره کردند که تحت هر شرایطی این همبستگی و یگانگی را با رهبری ایران در سطح جهان حفظ میکنند.
واعظی در تشریح جلسه دولت گفت: در جلسه امروز گزارشی از عظمت عزاداری ها در این دهه به ویژه روزهای تاسوعا و عاشورا داده شدو همچنین آیین نامه به کارگیری دهداری ها مورد بررسی قرار گرفت و مطالباتی که رئیسجمهوری درهمایش دهداریها قول داده بودند در دولت مطرح و امروز تصویب شد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر