به گزارش نشریه آلمانی تحریم های اقتصادی آمریکا که پس از خروج این کشور از برجام شدت گرفته موجب شده کشورها و شرکت های بزرگ خارجی از سرمایه گذاری در ایران خودداری کنند. اما از سوی دیگر ورود اقلام ضروری مانند داروهای حیاتی به ایران را با مشکل مواجه کرده به طوری که صدها بیمار مبتلا به سرطان قادر به ادامه مداوای بیماری خود نیستند.

نشریه هندلزبلات با اشاره به این موضوعات افزود: کشورهای اروپایی به این اقدامات آمریکا هیچ واکنشی نشان نداده و فقط به تماشا ایستاده اند تا «دونالد ترامپ» خنده ای از سر پیروزی سر دهد.

بر این اساس در چنین شرایطی درخواست از ایران برای ماندن در برجام فقط یک حرف توخالی است و هیچ دردی را دوا نمی کند.

این نشریه آلمانی تاکید می کند تنها راه نجات برجام در حال حاضر این است که اروپایی ها سریعا دست به کار شده و اینستکس را اجرایی کنند.

همچنین فرانسه باید وعده اعتبار ۱۵ میلیارد دلاری برای خرید نفت ایران را عملی کند تا دولت ایران با دیدن این سیگنال های مثبت به ماندن در برجام ترغیب شود.

به ادعای هندلزبلات، توافق هسته ای ایران تا کنون تنها مدرک مستدل بر این ادعا بوده که می توان با مذاکره، از دستیابی یک کشور به سلاح هسته ای جلوگیری کرد، از این رو اروپایی ها باید برای آن ارزش قائل بوده و برای نجاتش در برابر تهدیدهای ترامپ از خود شجاعت نشان دهند.

 

 

این نشریه آلمانی، همچنین در خصوص ناامن شدن تنگه هرمز در صورت خروج ایران از برجام هشدار داد و نوشت: اروپا باید از به حرف های تو خالی پایان داده و بدون معطلی دست به اقدام عملی بزند تا از بدتر شدن اوضاع در خلیج فارس جلوگیری کند.

روز گذشته (شنبه) ایران از برداشتن سومین گام کاهش تعهدات برجامی خود خبر داد.

«بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران جزییات چهار اقدام ایران در کاهش تعهداتش از توافق هسته‌ای موسوم به برجام را در کنفرانسی خبری اعلام کرد و از آغاز گازدهی به آی‌آر۶ که براساس برجام، ایران می‌توانست تنها ۱۱ سال پس از برجام گازدهی به آن را انجام دهد، خبر داد.

کمالوندی اعلام کرد که: "ایران گازدهی ماشین‌های آی‌آر۶ را به صورت زنجیره ۲۰ تایی از دیروز شروع کرده است و زنجیره ۳۰ تایی را در برنامه بعدی انجام می‌دهد".

به گفته سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در گام سوم کاهش تعهداتش چهار اقدام را در دستور کار خود قرار داده است که با بررسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آنان بر این موضوع صحه خواهند گذاشت.

وی اقدامات گام سوم ایران را در ارتباط با "بند ۳۹ و ماشین‌های سانتریفوژ" دانست گفت: "سانتریفوژها همانطور که تحقیق و توسعه می‌کنند به انباشت ذخایر ما کمک می‌کنند. این اقدام از دیروز انجام و امروز به آژانس اعلام شد و تولیدات تحقیقاتی ما به ذخایر ما افزوده می‌شوند."

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.