به گزارش این رسانه، هرچند تاکنون هیچ یک از طرفین به طور رسمی در این زمینه اظهار نظر نکرده اند.

«نظر محمد مطمئن » آگاه سیاسی در این زمینه می گوید: فکر می کنم توافق نهایی صورت گرفته شده باشد و جزییات این طرح را به اطلاع دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا رسانده اند.

توافق صلح میان آمریکا و طالبان شامل چگونگی خروج نظامیان خارجی، استفاده نشدن خاک افغانستان بر ضد آمریکا، گفت وگو میان نیروهای افغان و آتش بس است.

شماری از کشورها ضامن اجرایی شدن این توافق‌نامه هستند و به گفته منابع تا اکنون نروژ، قطر، ازبکستان و چین پیشنهاد کرده‌اند که توافق‌نامه آمریکا و طالبان در کشورشان به امضا برسد.

عباس ستانکزی رییس هیأت گفت وگو کننده صلح طالبان می گوید: ما هرگز اجازه نخواهیم داد که خاک افغانستان بر ضد دیگر کشورها مورد استفاده قرار بگیرد.

ناجیه انوری سخنگوی دولت در امور صلح گفت: انتظار داریم که با پایان این گفت وگوها بستر مناسب برای مذاکرات مستقیم میان حکومت و طالبان فراهم شود.

در همین حال، گفته می شود که سخنان اخیر دونالد ترامپ مبنی بر عجله نداشتن بر خروج نیروهای آمریکا از افغانستان روی گفت وگوهای دوحه تأثیر داشته است.

ترامپ روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران در حاشیۀ نشست سران گروه ۷ که در فرانسه برگزار شده‌ بود، گفت که هیچ جدول زمانی برای خروج نیروهای این کشور از افغانستان تدوین نشده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.