هشدار سردار دهقان به آمریکا:حرفهای ترامپ شوخی یک جاهل قدارهکش است
دکتر حسین دهقان، مشاور فرمانده معظم کل قوا در حوزه صنایع دفاعی و پشتیبانی نیروهای مسلح در گفت و گویی تفصیلی به سوالات خبرنگار شبکه سی بی سی آمریکا پاسخ داد.
متن کامل این مصاحبه به شرح زیر است.
*آقای دکتر دهقان از اینکه وقت خود را در اختیار ما گذاشتید، سپاسگزاریم؛ شما مدت زمان زیادی در سپاه تشریف داشتید و الان هم مشاور مقام معظم رهبری هستید و ما متوجه شدیم که این اولین باری است که با یک رسانه آمریکایی مصاحبه میکنید، چطور شد که به ما اجازه دادید خدمتتان برسیم؟
از شما و همکارانتان تشکر میکنم؛ من فکر میکنم سلطه و گستره نفوذی که رسانههای غربی در کشورهای غربی و بخصوص در خود آمریکا ایجاد کردهاند موجب شده تا حرف حق و پیام درست سایر ملتها به گوش مردم غرب و آمریکا نرسد؛ در چنین فضایی یک محیط توهمی و دشمنانگارانه در اذهان مردم آمریکا نسبت به سایر ملل شکل میگیرد؛
این حق مردم آمریکا است که پیام سایر ملتها و نمایندگان آنها را بشنوند و با حقایق و واقعیتها آشنا شوند و بیش از این اجازه ندهند که اذهان و افکارشان از واقعیتها منحرف شود.
*مجددا تشکر میکنیم از اینکه اجازه حضور به ما دادید؛ من میخواستم نظر شما را در مورد تانکر ایران که در جبلالطارق توقیف شده بود، جویا شوم؛ ظاهرا این تانکر حامل چند میلیون بشکه نفت برای سوریهی تحت تحریم بود؛ هر چند که دادگاه جبلالطارق این تانکر را آزاد کرده، ولی آمریکاییها سعی کردند آن را ضبط کنند.
اولا ما این اقدام را یک راهزنی دریایی از طرف انگلیسیها تلقی میکنیم؛ ثانیا از نظر ما انگلستان امروز به عنوان یک پادوی محلی و منطقهای برای آمریکا مشغول ایفای نقش در منطقه غرب آسیاست. همچنین در جریان این ماجرا ثابت شد که دیگر ادعای غروب نکردن خورشید در بریتانیای کبیر اعتباری ندارد و آنها امروز بیشتر بریتانیای صغیر هستند که برای تامین منافع آمریکاییها اقدام میکنند.در ماجرای مزبور، کشتی ما ربود شد، در نتیجه ملت ما حق خودش را دنبال کرد و دادگاه جبلالطارق هم به نفع ما رای داد و کشتی ما آزاد شد؛ از طرفی دیگر آمریکاییها به شکل جدی به آن دادگاه فشار وارد کردند تا مانع آزادی کشتی ما شوند. همچنین باید به این نکته نیز اشاره کنم که در سوال شما تصریح شد مقصد کشتی ربوده شده ما سوریه بوده که حتما اینطور نیست اما از آنجاییکه آمریکاییها به دنبال مدرک سازی و پیشبرد رویکرد خصمانه علیه ملت ما هستند، این ادعا را مطرح کردند.
*شما از عبارت راهزنی دریایی استفاده کردید؛ ما در تصاویر دیدیم که کماندوهای سپاه از هلیکوپتر به صورت رافل و یا حرکت نظامی به نفتکش انگلیسی وارد شدند و او را به نوعی در واقع ضبط کردند آیا این خودش باز به شکلی راهزنی نیست؟
شما یک فرد حرفهای هستید و قاعدتا به سادگی میتوانید فیلم یا مجموعهای که در پیوست یک خبر تبلیغی پخش میشود را تحلیل کنید و نسبتش را با واقعیت رخ داده بسنجید؛ در مورد توقیف کشتی انگلیسی در خلیج فارس به هیچ عنوان چنین اتفاقی نیفتاد. ممکن است که یک تصویری از یک وضعیتی در گذشته در اختیار سیستمهای تبلیغی آمریکا بوده و اینجا استفاده کردند؛ برعکس ما چند روز قبل از آن که کشتی اخیر انگلیسی را متوقف کنیم، به یک کشتی از آنها در این منطقه هشدار دادیم و خواستیم خود را معرفی کند؛ آنها ابتدا پاسخ ندادند لذا ما به آنها به رغم اینکه در کنار ناوشان بود نزدیک شدیم و پس از آنکه پاسخ دادند و خودشان را معرفی کردند و ما به هویت آنها پی بردیم اجازه دادیم مسیرشان را ادامه بدهند.
اما این مورد آخری که متوقف شد پس از آن بود که این کشتی پرچم شناسایی خود را کاملا در معرض دید قرار نداده بود و به تمامی اطلاعاتی که از او خواسته شد پاسخی نداد و نهایتا سیستم اعلام وضعیت خود را به حالت خاموش درآورد لذا ما به آن نزدیک شدیم و نیروهای ما برای اینکه هویت آن کشتی را شناسایی کنند اقدام به متوقف کردن آن نمودند. این اقدام نه در پاسخ به توقیف کشتی ما در جبلالطارق و نه نوعی تهاجم بود بلکه وقتی خود آمریکاییها اعلام میکنند میخواهند در منطقه و آبهای مجاور ما ائتلاف نظامی تشکیل دهند در واقع میخواهند منطقه ما را ناامن کنند پس طبیعتا ما این حق را داریم به هر شناور غیر قابل شناسایی مشکوک شویم و به سادگی از کنار شناورهای ناشناس که هر گونه احتمال اقدام مخرب آنها در آبهای مجاوز ما وجود دارد،نگذریم.من فکر میکنم هر ذهن دفاعی و امنیتی این بحث را کاملا منطقی میداند که در یک وضعیت پر تنش نبایستی هیچ نوع عدم شناسایی را پذیرفت چون خود این امر میتواند منشا یک نوع تنش جدید یا ارتقا تنش یا احتمالا ایجاد یک نوع درگیری باشد.
*شما در جریان هستید که ترامپ در صدد این است که ائتلاف دریایی برای اسکورت کشتیهای تجاری ایجاد کند و انگلیس و اسرائیل اعلام آمادگی کردند که به این نیرو بپیوندند به نظر شما سپاه چه عکس العملی به حضور اسرائیل در این ائتلاف خواهد داشت؟
اولا خود همین حضور آمریکاییها و دعوت از دیگران برای پیوستن به ائتلاف مورد اشاره نوعی ایجاد تشنج و ارتقا سطح تنش در منطقه است؛ در طول تاریخ و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تنها کشوری که امنیت خلیج فارس و تردد شناورهای کشورهای مختلف از تنگه هرمز و خلیج فارس را تامین کرده جمهوری اسلامی ایران بوده و ما هیچ وقت عامل و زمینه ساز تشنج نبودهایم؛ ثانیا کشورهای زیادی برای پیوستن به ائتلاف مورد اشاره به آمریکاییها پاسخ مثبت ندادند؛ اینکه اسرائیل میآید در این وضعیت، پاسخ مثبت میدهد و اعلام میکند که به این ائتلاف میپیوندد خودش سوال است که آیا چنین اتفاقی خواهد افتاد یا نه؟ شاید بتوانیم اینطور بگوییم که این ائتلاف در کنار سایر ائتلافهایی که در منطقه در گذشته شکل گرفت و همه آنها به شکست انجامید یقینا قبل از اینکه شکل بگیرد خود به خود شکست خورده متولد شده است.
از نظر ما تشکیل هر نوع ائتلافی در منطقه خارج از مشارکت کشورهای منطقه، تنش زا است لذا هر کسی که به این ائتلاف بپیوندد از نظر ما اقدامی خصمانه بر علیه جمهوری اسلامی انجام داده و به طور طبیعی ما حق خودمان میدانیم که با این ائتلاف مقابله کنیم و یقینا اجازه نخواهیم داد که ائتلافی در منطقه ما بر علیه ما به اصطلاح ایجاد وضعیت کند ما حتما این وضعیت را تحمل نخواهیم کرد و این هم تنها سپاه پاسداران نیست که بخواهد مقابله کند؛ جمهوری اسلامی ایران عزم و اراده قاطعی دارد همه سیاسیون ما، همه اعضا، همه گروهها از رهبری تا مردم عادی کوچه و بازار یکپارچه و متحد و با عزم راسخی مقابل این توطئه آمریکاییها خواهند ایستاد و ما اجازه نخواهیم داد آمریکاییها و اسرائیلیها منطقه را به تشنج بکشند. باید به این نکته نیز اشاره کنم که به هر حال لابی صهیونیست در آمریکا و کاخ سفید حاکم است؛ آنها در حال تشویق آمریکا به تشکیل ائتلاف در منطقه ما هستند.
*آیا ایران آماده جنگ است؟ ظاهرا یکی از فرماندهان نظامی ایرانی از آماده شدن ایران برای جنگ سخن گفته است.
ما قبلا هم گفتیم که در هیچ شرایطی ما آغاز کننده هیچ جنگی در منطقه نخواهیم بود اما این را هم به همگان گفتیم که مهم نیست که چه کسی شلیک کند و کسی که اولین بمب را پرتاب کند یقینا دامنه نزاع و درگیری کل منطقه را در یک وضعیت غیر قابل قبولی فرو خواهد برد.
*شما گفتید که ایران هیچ گاه ماشه را نکشیده و شروع کننده جنگ نبوده، ولی ما چند وقت پیش مشاهده کردیم که ایران با موشک یکی از پهپادهای آمریکا را که حدود ۱۳۰ میلیون دلار ارزش داشت سرنگون کرد و ترامپ گفته که در واقع فقط چند دقیقه با جنگ و پاسخ به این مسئله فاصله داشته، ولی به خاطر اینکه این میتوانسته به کشته شدن افرادی منجر بشود از این مسئله منصرف شده. نظر شما چیست؟
من از شما سوال میکنم اگر یک دزدی مسلحانه به منزل شما حمله کرد و خواست تمام دارایی شما را با خودش ببرد؛ در ضمن شما را هم مورد سوقصد قرار بدهد آیا مینشینید و تشویقش میکنید؟ هواپیمای آمریکایی به مرز هوایی ایران تجاوز کرد و از مرز ما عبور کرد؛ حداقل سه بار به او اخطار داده شد و این هواپیما با مراکز فرماندهی خودش هم مرتب در تماس بود و پیامهای این مرکز را دریافت میکرد؛ ولی کماکان به اقدامات خودش ادامه داد و به طور طبیعی مورد هدف قرار گرفت؛ هر متجاوزی به مرزهای ما همین وضعیت برایش پیش خواهد آمد و این هم یک امر طبیعی است، چون آنها وضعیت فوقالعاده را بر علیه ما ایجاد کردند لذا ما نمیتوانیم تصور کنیم که هواپیمای آنها مثلا آمده یک احوالپرسی از ما کند و برود؛ آن چیزی که در این رابطه قطعی است آن است که پهپاد آمریکاییها با هدف خصمانه به مرز ما تجاوز کرده و پس از بی توجهی به اخطارهای صادره از جانب ما، مورد هدف قرار گرفته است.
این که ترامپ اعلام کرده که من ده دقیقه تا جنگ فاصله داشتم و به این سبب که افرادی کشته نشوند حمله را متوقف کردم بیشتر به یک شوخی و یک مزاح از جانب یک جاهل قدارهکش شبیه است؛ از نظر سردمداران آمریکا، بشریت در مقابل منافع آمریکا هیچ ارزشی ندارد؛ آمریکاییها در لیبی و عراق و افغانستان و یمن جنایت میکنند و آدم میکشند؛ آمریکاییها تا به امروز در دنیا هر کاری خواستند علیه هر ملتی انجام دادند؛ اما یک ملت در مقابل آنها ایستاده آن هم ملت ماست؛ اگر آقای ترامپ تصور میکرد میتواند اقدامی انجام دهد که پیامد آن را کنترل کند بیتردید اقدام میکرد؛ امروز ترامپ قادر نیست در فضای اداری و مدیریت کشور امریکا ایجاد رفاه کند؛ فقط بخشهای تندرو اداره سیاسی آمریکا که بولتون و پمپئو را شامل میشود به دنبال این هستند که یک وضعیت جنگی بر علیه ما در منطقه ایجاد کنند؛ کسانی که در آمریکا صاحب عقل و تجربه هستند به هیچ عنوان از جنگ با ایران استقبال نمیکنند.
*ما در کشور زیبا شما مدتی بودهایم چند وقت پیش در نماز جمعه جنوب تهران و حرم حضرت عبدالعظیم حضور داشتیم؛ حتی آنجا چندان ضد آمریکایی نبود و ما در آنجا چندان هم شعار ضد آمریکایی نشنیدیم؛ فکر میکنید علت چه بوده است؟
بعید میدانم که هم چنین اتفاقی افتاده باشد؛ ملت ما نسبت به وضعیت جاری بسیار هوشمند و آگاه است این گونه نیست که مثلا فرض کنید تهدیدی کردند و عقب نشینی در جامعه ما صورت گرفته؛ نه احتمالا مطالبی که خطیب جمعه مطرح کرده فضای این را نداشت که ملت بخواهند شعار بدهند؛ چون به اصطلاح وقتی دشمنیها و خصومتها آمریکا با ملت ما مطرح میشود و یک موارد خاصی که آمریکا بر علیه ما اقدام کرده توسط خطیب مطرح میشود به طور طبیعی ملت هم همراهی میکنند و شعار مرگ بر آمریکا میدهند حتما خطبه ایشان حاوی چنین مطالبی نبوده؛ اگر به نماز جمعه تهران میآمدید، این وضعیت را مشاهده میکردید.
*ترامپ فشار حداکثری و تحریمهای سختی را به مردم ایران وارد کرده و ما آثار این موضوع را حتی در بیمارستانهای بخش کودکان ایران هم مشاهده کردیم؛ از طرفی این وضعیت موجب شده تا برخی جوانان که ما با آنها صحبت میکردیم خواهان ترک وطن باشند، پیغام شما به این جوانان چیست؟
من فکر میکنم بخشی از پاسخ خود را در سوال مطرح کردید. ترامپ خیلی دنبال این نیست که بخواهد دولت و حاکمیت ایران را تحت فشار قرار دهد بلکه به دنبال این است که شرایط را برای زیست مردم ایران سخت کند و فکر میکند اگر این وضعیت را ادامه دهد و هر چه فشار را زیادتر کند بین مردم و حکومت ایجاد شکاف میشود؛ مردم به خیابان میریزند؛ اعتراضات خیابانی شکل میگیرد، آشوب فراگیری به وجود خواهد آمد و از این منظر آنها زمینه مداخله برای خودشان فراهم میآورند؛ این بحث مال امروز نیست آمریکاییها انتظارشان بر این بود سه سال قبل در کشور ما یک آشوب فراگیری شکل بگیرد که اعلام کردند که چنین اتفاقی خواهد افتاد؛ انتظارشان بر این بود در سال گذشته و در اوایل امسال و بخصوص دهه فجر انقلاب ما چهل سالگی خود را نبیند؛ این نیتی است که آمریکایی داشتند و دارند؛ آنها دنبال براندازی نظام ما هستند و اساسا چیزی به عنوان مردم ایران برایشان موضوعیت ندارد؛ آنها برای سرنگونی نظام ابایی هم ندارند همه مردم را مثل هیروشیما و ناکازاکی با بمب هستهای بزنند. «برگر» وزیر دفاع پیشین آمریکا در زمان تجاوز صدام به ایران گفت ما دلمان میخواهد یک ایرانی هم زنده نباشد؛ اینکه شما میبینید دارو به سبب تحریمهای آمریکا به یک کودک نمیرسد و او زجر میکشد گواهی بر این است که آمریکاییها میخواهند بر زیست عمومی مردم ما تاثیر سوء بگذارند تا مردم از نظام فاصله بگیرند.
البته این اقدامات آمریکاییها نتیجه معکوس دارد؛ امروز اتحاد و یکپارچگی مردم و انسجام مسئولین سیاسی ما در اوج است؛ حالا ممکن است یک جوانی هم بگوید قصد ترک وطن را دارد که این هم میتواند ناشی از تبلیغات اغواگرایانه آمریکاییها باشد؛ البته کسی هم مانع آنها نمیشود. اما این جوانان مساوی با همه جوانان کشور ما نیستند؛ شما خیل جوانانی را ببینید که برای خدمت رسانی و سازندگی به مناطق محروم می روند و یا در مراسم اربعین شرکت میکنند؛ به هر ترتیب هر فرد در جامعه ما می واند هر طور فکر کند و برای آینده زندگی خود تصمیم بگیرد؛ در هیچ جای دنیا آزادی بیان، آزادی فعالیت سیاسی و آزادی اجتماعی مثل کشور ما برقرار نیست؛ در حالی که به دروغ تبلیغ میشود که آزادیها در جامعه ما محدود است.
*چرا با توجه به اظهار تمایل ترامپ باری مذاکره رودرو با مقامات ایران، شما مایل به این کار نیستید؟
اولا ما به حسن نیت ترامپ به شدت مظنون هستیم؛ وقتی ما یک مذاکرات طولانی مدت با طرفهایی امریکایی انجام دادیم و با کشورهای اروپایی به یک اجماعی رسیدیم و توافق برجام با تایید شورای امنیت سازمان ملل حاصل شد، ترامپ، آمریکا را از آن خارج کرد و اکنون به دنبال اخذ امتیازات بیشتر از ماست؛ از سویی دیگر شان اخلاقی رئیس جمهور ما فراتر از این است که با یک انسان این چنانی مثل ترامپ بخواهد مذاکره کند، چون برای او هویت مستقلی قائل نیستیم؛ یک گانگستری است که تصور میکند با بلوف و گندهگویی میتواند هر کاری در دنیا بکند؛ به همین دلیل قابل اطمینان نیست؛ اگر ما بدانیم طرف امریکایی نمیخواهد امتیازگیری کند بخواهد بنشیند واقعیتها را بپذیرد و بخواهد بیاید ببیند که واقع مسئله چیست و آن را حل کند ما همواره آمادهایم مذاکره کنیم.
مذاکره فی نفسه خوب یا بد نیست، ولی این که طرف مذاکره کننده کیست این بسیار برای ما مهم است ما با احترام میگوییم ترامپ را قابل مذاکره نمیدانیم؛ چون ما ایشان را فردی نمیدانیم که بخواهد قولی بدهد و به قولش بایستد و عمل کند؛ یک تاجری است که فقط دلش میخواهد بچاپد و دَلگی کند و جیب مردم را تخلیه کند و همه را از این زاویه نگاه میکند؛ هدف ترامپ از مذاکره امتیاز گرفتن است؛ ما اهل امتیاز دادن نیستیم؛ باید در یک فرصت برابر آن هم با احترام، البته نه با ترامپ، مذاکره صورت گیرد؛ ما با ترامپ تحت هیچ شرایطی ملاقات نخواهیم کرد، چون ما او را بدقول و غیرقابل اطمینان و مذبذب میدانیم. باز هم تاکید میکنم ما ترامپ را غیر قابل اطمینان میدانیم و معتقدیم او بیشتر دنبال یک بهرهبرداری داخلی برای کمپین تبلیغاتی انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا است تا اینکه دنبال حل مسئله با ایران باشد.
آمریکا باید اثبات کند که دیگر خصومتی با ملت ما ندارد؛ اموال و داراییهای ما توسط آمریکا ضبط شده است؛ آمریکا همه جا در دنیا بر علیه ما کار میکند؛ تمام ابزارهای حقوقی و سیاسی را علیه ما به کار میگیرد؛ دانشمندان ما را ترور کردند و بیشتر شهروندان ایرانی در آمریکا و در مناطق مختلف به دلیل احکام دادگاههای آمریکایی در بند و گرفتار هستند. آمریکاییها هنوز هم رسما اعلام میکنند میخواهند در ایران اقدام به براندازی نظام ما کنند؛ خب میشود با یک دشمن مسلح و کم عقل مذاکره کرد؟ قطعا خیر.
*با توجه به اینکه انگلستان نفتکش ایران را آزاد کرده آیا شما نفتکش آنها را آزاد خواهید کرد؟
آنها بدون دلیل نفتکش ما را گرفته بودند و رها کردند؛ ما هم اگر چرایی عملکرد کشتی متخلف انگلیسی برایمان روشن شود، قطعا اقدام مقتضی را انجام میدهیم.
*پیام شما به ملت آمریکا چه است؟
یک جمله خیلی ساده می خواهم بگویم و آن اینکه دستگاه سیاسی حاکمه آمریکا در طول تاریخ هیچ گاه حافظ منافع ملت آمریکا نبوده است؛ هیئت حاکمه آمریکا از مردم این کشور مالیات میگیرد و ارتش خود را تجهیز میکند و بر علیه منافع سایر ملتها به کار میگیرد که خود به خود دشمنی و عداوت سایر ملتها بر علیه آمریکا را هر روز اضافهتر میکند؛ بایستی این حق را برای ملت آمریکا قائل شد که اجازه ندهند سیاستمداران اینچنین با آنها رفتار کنند.
*تفاوت پیغام شما و فرماندهان نظامی و سپاهی به مردم آمریکا با پیغام آقای ظریف در چه است؟
پیام دوگانهای وجود ندارد؛ آقای ظریف به عنوان سخنگوی نظام ما در عرصه سیاست خارجی در رابطه با وقایع فعلی و جاری مواضعی را مطرح میکند و تفاوتی بین دستگاه دیپلماسی با دستگاه دفاعی امنیتی کشور ما در اتخاذ این مواضع وجود ندارد؛ البته ممکن است بیانها متفاوت باشد؛ به طور کلی باید بگویم آقای ظریف این مواضع را بیان میکند و ما عمل میکنیم.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر