ابوظبی در سال های اخیر ناکامی های زیادی را تجربه کرد؛ شکست در یمن، لیبی و همپیمانی با عربستان تنها بخشی از اتفاقاتی بود که آنها با آن روبرو بودند. اما اتفاق دیگری که معادلات در منطقه تحت تاثیر قرار داد سقوط پهپاد آمریکایی بود که باعث شد ریاض و ابوظبی به این موضوع پی ببرند که آمریکا حتی قادر به دفاع از خود نیز نیست چه رسد به اینکه واشنگتن بخواهد برای دفاع از امنیت این دو قدمی بردارد.

از طرفی عدن نیز صحنه درگیری ها بین مزدوران سعودی و اماراتی است و آنها باشکست سنگین نظامی و سیاسی در برابر انصارالله احساس می کنند اگر این این منطقه را از دست بدهند دیگر برگ برنده ای نخواهند داشت؛ ضمن اینکه سعودی ها در حملات هوایی و اماراتی ها در حملات زمینی نیز ناکام بوده اند. از سویی گفته می شود که امارات نیروهاییش را از یمن خارج کرده که به نوعی یک تحلیل اشتباه است. اماراتی ها در واقع تغییر موضع داده اند؛ بدین معنا که در آن نواحی که امکان پیروزی برایشان وجود نداشته عقب نشینی کرده و در جنوب یمن استقرار یافتند.

اخیرا نیز شاهد بودیم که آمریکا ۵۰۰ نیروی ویژه را به عربستان اعزام کرد که در دفعه های بعد به تعداد آنان نیز افزود. مشکل عربستان در استفاده از فناوری نظامی در جنگ با انصارالله موجب شده تا آمریکایی ها دست به چنین اقدامی بزنند تا به نوعی به ریاض دلگرمی داده باشند.

عربستان که چندین سال با امارات زیرساخت های یمن را مورد حمله قرار داده و موجب ویرانی و نابودی این کشور شده و فجایع بی شماری رقم زده مشخص نیست که در آینده چه تصمیمی را خواهد گرفت. وسعت تخریب، صدمات و فجایع به گونه ای است که تا چند نسل ملت مظلوم یمن آن را از یاد نخواهند برد، اما اتخاذ تصمیمی درست و عقلانی که چیزی جز توقف کشتار و تلاش برای برقراری صلح نیست می تواند مقدمه ساز اتفاق های بهتر در آینده باشد. بی شک اگر محمد بن سلمان ولیعهد سعودی به جای صرف هزینه های هنگفت برای کشتار مردم یمن و ویرانی این کشور هزینه ها را برای آبادانی و عمران یمن خرج می کرد قطعا نتیجه بهتری می گرفت.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.