یک درخواست در حاشیه جدال بین آیات یزدی و آملی لاریجانی/مذاکرات شورای نگهبان را منتشر کنید
در بخش هایی از این گزارش آمده است؛
آیتالله جنتی در بخشی از واکنش خود با این ماجرا که با عنوان «پاسخ مهم دبیر شورای نگهبان به درخواست جوانان برای حل مساله اخیر دو نفر از علمای حوزه» روی خط خبرگزاریها رفت، مشخصا به نامهای که پیشتر از سوی بسیج طلاب حوزه علمیه دریافت کرده بود، اعلام کرد: «اتفاقات روزهای اخیر نشان داد توصیههای امام بزرگوار ما (سلاماللهعلیه) و رهبر عزیز انقلاب (مدظله العالی) در وحدت کلمه مسوولان و حفظ یکپارچگی امت، در روزهای سخت انقلاب، چقدر مهم و راهگشاست و ذرهای غفلت از این مساله تا چه حد میتواند دلهای فرزندان این انقلاب را رنجیده خاطر گرداند.» دبیر شورای نگهبان اما در ادامه افزود: «هرچند شورای نگهبان همواره صحنه گفتوگوهای جدی فقهی و حقوقی است و بحثهای علمی و طلبگی و اختلافنظرهای طبیعی در جلسات همیشه وجود داشته است، اما اهتمام همه اعضا بر این بوده که مسائل درون شورا به بیرون منتقل نشده و دیگران را نگران نکنند.»
به سوی شفافیت
موضوعی که از قضا خود به سوژه یکی از بحثهای فرعی اما مهم این غائله تبدیل شد و برخی نوشته و گفتند که چرا شورای نگهبان به سمت شفافیت نمیرود؛ همان روزی که نامه آملیلاریجانی منتشر شد، خبرگزاری فارس در گزارش اصلی خود که البته ساعاتی پیش از انتشار آن نامه روی خروجی این خبرگزاری قرار گرفت، از این نوشت که چرا مشروح مذاکرات نمایندگان مجلس در کمیسیونهایی تخصصی پارلمان منتشر نمیشود. چند ساعت بعد وقتی نامه آملیلاریجانی منتشر و بحث داغ کاربران فضای مجازی شد، بسیاری با این استدلال که به هر حال شورای نگهبان نیز بخشی از دستگاه تقنینی کشور است و همراه با مجلس در قانونگذاری برای ملت ایفای نقش میکند، از این نوشتند که چرا مشروح مذاکرات شورای نگهبان نیز همچون شرح بحثهای فنی و سیاسی نمایندگان منتشر نمیشود.
مذاکرات شورای نگهبان منتشر شود
شهابالدین بیمقدار، نماینده مردم تبریز در کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس در این رابطه به «اعتماد» گفته است: «هیچ منع قانونی برای انتشار مشروح مذاکرات شورای نگهبان وجود ندارد و به نظرم اتفاقا لازم است که این شورا نیز با رویکردی شفاف که علاج همه دردهای جامعه است، لااقل مذاکراتی که محرمانه نیست را منتشر کند.»
این نماینده اصلاحطلب مجلس که سابقه حضور در مجالس اول و دوم را نیز در کارنامه دارد، درباره اصل موضوع جدال لفظی آملیلاریجانی و محمد یزدی نیز گفته است: «نمیدانم در این مملکت چه خبر است. به هر حال این عزیزان، یکی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام است و دیگری از چهرههای متنفذ حوزه علمیه. اگر اینها مصالح کشور را رعایت نکنند، از چه کسی باید انتظار داشت. به نظرم این ماجرا منجر به بیاعتمادی جامعه شده و لازم است برخوردی موثر با آن انجام شود.»
بیمقدار با تاکید بر پیگیری این موضوع از طریق پارلمان میگوید: «باید به سمتی برویم که خبرنگاران آزاد به همه اطلاعات دسترسی داشته باشند و مسائل را به اطلاع شهروندان برسانند.» عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس با بیان اینکه «در هیچ بخشی از قوانین، منعی برای انتشار مشروح مذاکرات شورای نگهبان نیست»، میگوید: «البته شورای نگهبان اختیاردار است و خود قانون را تفسیر میکند. اما به هر حال بحثی در قانون نیست که نباید این مذاکرات منتشر شود. شورای نگهبان به هر حال بخشی از قوای تقنینی کشور است. در بحث تایید صلاحیتها نیز باید این شفافیت وجود داشته باشد تا مردم به خوبی بدانند که چه اتفاقی میافتد. حتی رد یا تایید مصوبات مجلس نیز باید به مردم توضیح داده شود، چراکه بنده به عنوان عضو کمیسیون شوراها هنوز نمیدانم چرا به عنوان مثال، استانی شدن انتخابات مجلس، مغایر شرع تشخیص داده شده است.»
هر چه هست البته در این شرایط، بحث اصلی شفافیت شورای نگهبان نیست اما اگر این مباحث نه چندان هم مسیر با منافع ملی، لااقل چنین دستاوردهای مثبتی درپی نداشته باشد و اگر از یک اتفاق بد، درس نگیریم و این عبرت تازه را برای همکار کردن مسیر پیشرو بهکار نبندیم، اگر آنچه تلخ است، از سر شفقت و برای پادزهر تلخیها بهره نگیریم، دیگر چه امیدی باقی میماند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر