اتهامات تکراری پمپئو علیه ایران در نشست شورای امنیت/حوثیها تحت حمایت ایران به عربستان حمله کردند /ایران به تازگی یک موشک بالستیک آزمایش کرده
مایک پمپئو عصر سه شنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که با موضوع صلح و امنیت بین المللی با تاکید بر چالش های امنیتی خاورمیانه برگزار شد، افزود: ما برای پیوندهای اسرائیل با همسایگان عرب آن، نشست ورشو را ترتیب دادیم.
وی با استقبال از حمایت انگلیس و بحرین برای پیوستن به ائتلافی که تاکنون عضوی نداشته است، ادامه داد: اخیرا برای حراست از کشتیرانی در خلیج فارس اقدام کردیم که تلاش های چندجانبه ما و بازتاب ارزش های جوامع آزاد است که این شورا باید از آن حمایت کند.
وی با بیان اینکه بیایید به چالش های موجود در منطقه نگاه کنیم، به درگیری های لیبی و سوریه اشاره کرد و ادامه داد: شکاف در داخل شورای همکاری خلیج فارس هنوز التیام نیافته است، بسیاری از کشورها حقوق انسانی مردم خود را گرامی نمی دارند.
وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد: تروریست های رادیکال اسلامی و حامیان مالی آن به دنبال نقطه ضعف تازه برای سوء استفاده می گردند.
پمپئو در ادامه این اظهارات، اتهامات تکراری خود را متوجه جمهوری اسلامی ایران کرد و گفت: جمهوری اسلامی و گروه های نیابتی آن به اشاعه ناآرامی در عراق، سوریه و یمن ادامه می دهند.
وی اقدامات ایران برای کاهش تعهدات برجامی خود را که به دنبال خروج یکجانبه و خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، توسط آمریکا و اعمال تحریم های شدید علیه مردم ایران انجام شد، دیپلماسی اخاذی نام نهاد.
وی فهرستی از آنچه که تصور می کرد خلاف تعهدات ایران در برجام است، ارائه داد که عبارت بودند از : "ایران از محدودیت ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده فراتر رفت، حوثی های تحت حمایت ایران به فرودگاه ابها در عربستان حمله کردند، سطح غنی سازی اورانیوم را افزایش داد و ایران به ادامه برنامه هسته ای در سرپیچی از تعهدات بین المللی تهدید می کند".
وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: نیروی دریایی سپاه تلاش ناکامی داشت در تصرف نفتکش انگلیسی که از تنگه هرمز می گذشت، یک نفتکش با پرچم پاناما متعلق به امارات متحده و یک نفتکش بریتانیایی را توقیف کرد که توقف نفتکش بریتانیا ادامه دارد.
پمپئو همچنین مدعی شد که ایران به تازگی یک موشک بالستیک آزمایش کرده است.
وی که در نشست پیشین این شورا درباره قطعنامه ۲۲۳۱ هم کوشیده بود تا اعضای شورای امنیت را به بازنگری نسبت به پایان یافتن برخی محدودیت های این قطعنامه در سال آینده ترغیب کند، این بار هم مدعی شد: ما به دقت به بندهای برجام که در اکتبر ۲۰۲۰ پایان می یابد، نگاه می کنیم. تحریم تسلیحاتی و همین طور محدودیت های سفر قاسم سلیمانی پایان می یابد.
وزیر خارجه آمریکا با اشاره به درج شمارش معکوس در تارنمای این وزارت خانه برای زمان پایان یافتن این محدودیت ها، گفت: زمان در حال از دست رفتن است، جامعه بین المللی وقت زیادی ندارد. همکاری بیشتری در خاورمیانه لازم است و به ذهنیت تازه ای برای حل چالش های قدیمی نیاز داریم.
پمپئو افزود: نشست ورشو برای آینده صلح است و هیچ کشوری موضوع این نشست و کارگروه های آن نخواهد بود، به همه نظرات احترام می گذاریم و حرف همه کشورها شنیده می شود.
وی ادامه داد: به روند ورشو ادامه می دهیم و انتظار داریم در سال ۲۰۲۰ بار دیگر این کشورها در ورشو جمع شوند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر