پاکستان هند را متهم کرده به اینکه بر خلاف مفاد یک معاهده موجود میان آنها، اقدام به رهاسازی آب از یکی از سدهایش به داخل رودخانه‌ای که با گذر از مرز وارد خاک پاکستان می‌شود کرده و مناطقی از این کشور را در معرض سیل قرار داده است.

 

اخیراً روابط میان هند و پاکستان به دنبال تصمیم هند برای لغو خودمختاری منطقه مورد مناقشه کشمیر شدیداً تیره شده است.

اسلام آباد اعلام کرده، رهاسازی غیر منتظره آب از سوی هند به رودخانه‌ای به نام رودخانه "سوتلج" که با عبور از مرز وارد پاکستان می‌شود، بخشی از تلاش دهلی‌نو برای زیر پا گذاشتن یک معاهده پر سابقه موجود بین دو کشور است. مزمل حسین، رئیس سازمان توسعه برق و آب پاکستان به رویترز گفت: آنها تلاش می‌کنند هم به لحاظ دیپلماتیک ما را منزوی سازند، هم به لحاظ اقتصادی ما را خفه کنند. آنها تلاش می‌کنند منابع آبی ما را خفه کنند و به این ترتیب مساله آب باعث تاثیر خودکار بر اقتصاد کشور و همینطور کشاورزی و موضوع آبیاری محصولات می‌شود.

این مقام پاکستانی گفت: هند در تلاش است تا با استفاده از موضعش در قرار داشتن در بالادست نسل پنجم جنگ را علیه کشور ما به جریان بیندازد.

در عین حال گزارش شده مقام‌های وضعیت اضطراری در پاکستان روز دوشنبه خودشان را آماده مواجهه با سیل در مناطقی از ایالت پنجاب در نتیجه بالا آمدن غیر منتظره سطح آب کرده‌اند. با این حال گزارش نشده که آیا این سیل اتفاق افتاده است یا خیر. خرم شاه‌زید، مدیرکل اداره مدیریت بلایا در ایالت پنجاب گفت: هند موضوع رهاسازی آب را به پاکستان اطلاع نداد.

مقام‌های هندی تا کنون درباره این صحبت‌های پاکستانی‌ها اظهار نظر نکرده‌اند.

یک مقام آگاه هندی که نامش را فاش نکرد گفت: این موضوع رهاسازی آب یک اقدام معمول در زمان فصل باران‌های موسمی است و حجم آب رهاسازی شده آنقدری نبوده که بر طبق معاهده بین دو کشور الزام اطلاع‌رسانی آن وجود داشته باشد.

با این حال این مقام اضافه کرد: تضعیف روابط بین دو کشور بر موضوع تبادل اطلاعات میان آنها نیز تاثیر گذاشته است.

او گفت: ما قبلا از روی حسن نیت اطلاعات‌مان را با آنها به اشتراک می‌گذاشتیم اما آن روزها دیگر تمام شده است.

حسین اظهار داشت: نارندرا مودی نخست وزیر هند به وضوح تهدید کرده که او ممکن است جلوی رفتن آب به سمت پاکستان را بگیرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.