ترودو و ترامپ درباره هنگ کنگ تصمیم گرفتند
دفتر نخستوزیری کانادا روز گذشته (جمعه) در بیانیهای اعلام کرد که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا و «جاستین ترودو» نخستوزیر کانادا در خصوص اعتراضات «هنگکنگ» و همچنین دو تن از اتباع کانادا که در بازداشت دولت چین قرار دارند، گفتوگو کردند.
بنا به گزارش خبرگزاری رویترز، در بیانیه دفتر نخستوزیری کانادا در خصوص گفتوگوی ترامپ و ترودو آمده است: «دو رهبر....در خصوص روابط با چین گفتوگو کردند که (این گفتوگو) شامل بازداشت خودسرانه دو شهروند کانادایی و تحولات در جریان در هنگکنگ میشده است».
در حالی مقامات دو کشور کانادا و آمریکا به مسئله هنگکنگ پرداختهاند که چین در خصوص مداخله در امور داخلی «هنگکنگ» هشدار داده است و حتی برخی شواهد نشان میدهد که واشنگتن در اعتراضات خشونتبار این شهر دست دارد.
بعد از آنکه پلیس کانادا در ماه دسامبر سال گذشته میلادی، به درخواست آمریکا، «منگ وانگ ژو» مدیر مالی شرکت فناوری «هوآوی» چین را در «ونکوور» دستگیر کرد، چین نیز یک تبعه کانادایی را به همراه همسرش به جرم اقدام علیه امنیت ملی چین بازداشت کرد و هماکنون مراحل قانونی در خصوص این دو تبعه کانادایی در حال انجام است.
جدال کانادا با چین در آستانه انتخابات ملی ماه اکتبر کانادا به یک مشکل دردسرآفرین برای ترودو تبدیل شده است و بعید است که این قضیه قبل از برگزاری این انتخابات رفع شود.
اعتراضات خشونتبار در هنگکنگ از حدود ۱۰ هفته پیش در اعتراض به لایحه استرداد مجرمین این شهر به چین آغاز شد و علیرغم آنکه این لایحه به حالت تعلیق درآمد، معترضان هنگکنگی فراتر رفتند و خواستار آزادی و حقوق بیشتر شدند و این اعتراضات را به خشونت کشاندند.
اواخر هفته گذشته، معترضان هنگ کنگی با اعمال خشونتبار خود، منجر به تعطیلی فرودگاه بینالمللی این شهر شدند و به نیروهای امنیتی حملهور شدند و حتی خبرنگار روزنامه چینی «گلوبال تایمز» را به گروگان گرفتند، دستان او را بستند و وی را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
به دنبال افزایش این خشونتها، چین به معترضان هشدار داد که ممکن است از خشونت برای متفرق کردن آنها استفاده کند و اقدامات خشونتبار معترضان را «تروریستی» خواند.
واشنگتن که به عنوان مداخلهگر در امور داخلی کشورهای جهان شناخته شده است، نقش فعالی در مداخله در امور هنگ کنگ داشته است به طوریکه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا روز سهشنبه هفته گذشته در پیامی در توئیتر مدعی شد که دولت چین در حال اعزام نیروی نظامی به مرز با هنگکنگ است.
از طرف دیگر، کنگره آمریکا به پکن هشدار داده است که در صورت استفاده از خشونت علیه معترضان هنگ کنگ، با واکنش فوری روبرو خواهد بود.
پیش از این نیز، یک مقام ارشد آمریکایی هم روز سهشنبه گفته بود که آزادی بیان و آزادی تجمع در هنگکنگ باید مورد حمایت قرار بگیرد.
پکن معتقد است که واشنگتن در دامن زدن به آشوبهای هنگ کنگ نقش داشته است و اخیراً نیز تصاویری از یک دیپلمات آمریکایی در حین دیدار با رهبران معترضان هنگکنگ منتشر شده است.
با اینحال، واشنگتن مدعی است که نقشی در اعتراضات هنگ کنگ ندارد و دیدار با افراد مختلف را یک امری کاملاً طبیعی و عادی جلوه داده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر