حیدر علی عابدی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص مصوبه هیئت دولت برای حذف چهار صفر از پول ملی، اظهار کرد: اگر موضوع حذف صفر از پول ملی همراه با یک برنامه اقتصادی و کنترل تورم باشد می‌تواند کارساز باشد. بسیاری از کارشناسان معتقدند که این صفرهای اضافی در کشور برای محاسبات و کارهای بانکی مشکل‌ساز است.

 

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: منتها برای اینکه این اقدام مؤثر واقع شود باید یک پیوست اقتصادی و اجتماعی داشته باشد که با آن پیوست اقتصادی و اجتماعی بتوان این تورم را کنترل کرد. در شرایط کنونی که در تحریم اقتصادی هستیم نوشتن یک پیوست اقتصادی، بسیار کار مشکلی است.

 

عابدی ادامه داد: اگر در زمانی که با امضای برجام، گشایش اقتصادی حاصل شد، صفرها را از پول ملی حذف کرده بودیم قابل قبول تر بود تا الآن. در این زمان که در تحریم شدید هستیم معتقدم حذف صفر از پول ملی جواب نمی‌دهد چراکه اتفاقاتی می‌افتد که برای اقتصاددانان غیرقابل پیش‌بینی است، به علاوه اینکه نوشتن پیوست اقتصادی هم برایشان میسر نیست، چرا که مؤلفه‌هایی که در خارج از کشور هستند قابل محاسبه نیست.

 

این عضو فراکسیون امید مجلس در همین خصوص گفت: البته اگر بر اساس توصیه مقام معظم رهبری، اقتصاد مقاومتی را شکل داده بودیم و امروز یک اقتصاد تاب آور در مقابل هیجانات و مشکلات داشتیم، شاید باز هم می‌شد کاری کرد، اما دولتمردان موفق عمل نکردند.

 

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: واقعیت این است که به جای ۴ صفر باید ۶ صفر از پول ملی حذف شود، یعنی ۱۰۰ هزار تومان را تبدیل به یک واحد کنند و هر یکهزار تومان یک واحد شود. در تمام کشورهای دنیا پولشان به ۱۰۰ تقسیم می‌شود، یعنی خُرده پولشان یک صدم است، در حالی که خُرده پول ما یک دهم است. بنابراین اگر ۴ صفر هم حذف بشود خیلی جایگاهی ندارد، اما اگر ۱۰۰ هزار تومان یک واحد پولی شود و این ۱۰۰ هزار به ۱۰۰ تقسیم شود و هر یکهزار تومان یک واحد پولی شود شاید برای برنامه‌ریزی‌های آینده بهتر می‌بود.

 

عابدی خاطرنشان کرد: بنده با صورت مسئله حذف صفر موافقم، اما راه حل را قبول ندارم، راه حل این نیست و به موفقیت نمی‌رسد. دولت فعلاً حذف ۴ صفر از پول ملی را تصویب کرده است که البته باید به مجلس بیاید و بعید است با این شرایط رأی لازم را بیاورد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.