براساس گزارش مرکز انرژی کلانیش، در تیرماه سال جاری ۱۴ کشور عضو اوپک ۲۹.۴۲ میلیون بشکه در روز نفت خام تولید کرده که این رقم نسبت به ماه ژوئن (اردیبهشت ماه) ۲۸۰ هزار بشکه کاهش دارد و کمترین میزان از سال ۲۰۱۱ تا کنون محسوب می‌شود.

در نشست دسامبر سال گذشته (آذر) کشور‌های عضو اوپک و غیراوپک برای ثبات قیمت در بازار برای کاهش روزانه ۱.۲ میلیون بشکه به توافق رسیدند.

بررسی‌های نشان می‌دهد که عربستان به طرح کاهش تولید نفت کاملا پایبند است و حتی بیش از میزان تعهداتش تولید نفت را کاهش داده است.

به رغم کاهش تولید کشور‌های اوپک، قیمت جهانی نفت خام نیز از افزایش ۷۵ دلاری در هر بشکه در ماه آوریل به ۶۵ دلار در هر بشکه در ماه ژوئن کاهش یافته است.

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که نگرانی‌ها در مورد روند کند رشد اقتصادی در جهان باعث کاهش قیمت جهانی نفت شده است.

سازمان کشور‌های صادرکننده نفت متشکل از کشور‌های الجزایر، ایران، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اکوادور، آنگولا، ونزوئلا و کنگو است. مقر بین‌المللی اوپک از بدو تاسیس در سال ۱۳۳۹ در ژنو بود و در سال ۱۳۴۴ به شهر وین در کشور اتریش انتقال یافت.

۱۲ سپتامبر ۱۹۶۰ (۲۱ شهریور ۱۳۳۹) کشور‌های صادرکنندهٔ نفت با هدف محافظت از منافع خود اقدام به تأسیس سازمان واحدی موافقت کردند که به اختصار «اوپک» نامیده شد. این توافق در پایان مذاکرات نمایندگان این کشور‌ها در بغداد حاصل شد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.