درخواست کشورهای اروپایی برای نشست فوری شورای امنیت درباره کره شمالی
به گزارش رویترز، به دنبال آزمایش های موشکی کره شمالی، کشورهای اروپایی خواستار برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل در روز پنج شنبه شدند.
ستاد مشترک ارتش کره جنوبی اعلام کرد که پیونگ یانگ به تازگی موشک بالستیک کوتاه برد آزمایش کرده است و پرتابه های شلیک شده مشابه نوعی بوده که هفته گذشته آزمایش شد.
خبرگزاری یونهاپ به نقل از ستاد مشترک ارتش کره جنوبی گزارش داد که پرتابه های شلیک شده توسط کره شمالی دو فروند موشک بالستیک کوتاه برد بوده که از ساحل شرقی این کشور شلیک شده است.
به گفته ارتش کره جنوبی، موشک اول در ساعت ۵:۰۶ و دومی ساعت ۵:۲۷ دقیقه بامداد چهارشنبه (به وقت محلی) از منطقه کاملا در نزدیک بندر «وونسان» در ساحل شرقی کره شمالی شلیک شده و هر دو در ارتفاع ۳۰ کیلومتری مسافتی حدود ۲۵۰ کیلومتر را طی کرده است.
کره شمالی ۶ روز پیش نیز دو موشک بالستیک کوتاه برد را آزمایش کرد اما «جئونگ کیئونگ دو» وزیر دفاع کره جنوبی اعلام کرد که نوع موشک های آزمایش شده در بامداد امروز مشابه موشک های هفته پیش است.
کره شمالی که از چند ماه پیش از آغاز مذاکرات خلع سلاح هسته ای با آمریکا آزمایش های هسته ای و موشکی خود را متوقف کرده بود، پس از این توقف چند ماهه برای چندمین بار در ماه اخیر دست به آزمایش موشکی زده است.
مذاکرات آمریکا و کره شمالی پس از دومین نشست سران دو کشور در هانوی پایتخت ویتنام به دلیل عدم تفاهم درباره مفاهیمی همچون خلع سلاح هسته ای و سطح درخواست های دو طرف به بن بست کشیده شد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی برای اولین بار سال گذشته در پایتخت سنگاپور دیدار کرده و توافقی کلی و دو صفحه ای را امضا کردند.
نشست دوم آن ها در میان ضیافت ناهار نیمه کاره رها شد و هر دو طرف یک دیگر را مقصر آن می بینند.
کره شمالی گفته است که ترامپ خواستار تحویل همه تاسیسات هسته ای این کشور شده و مذاکرات را به بن بست کشانده است. این در حالی است که آمریکا مدعی است پیونگ یانگ رفع همه تحریم ها را به عنوان پیش شرط خلع سلاح هسته ای مطرح کرده است.
پیونگ یانگ ادعای آمریکا را رد کرده و اعلام کرد که کیم در دیدار دوم با ترامپ خواستار رفع برخی از تحریم ها شده بود.
ترامپ و کیم پس از کش و قوس فراوان اوایل تیرماه در منطقه غیرنظامی در مرز دو کره با یکدیگر دیدار کردند.
ترامپ که به کره جنوبی رفته بود، با حضور در این منطقه با کیم دست داد و سپس به دعوت او به عنوان اولین رئیس جمهوری
در تاریخ آمریکا از مرز کره شمالی عبور کرده و پا در خاک این کشور نهاد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر