Iq4I89Eti6gvvSCokaCZrJOQDSwwuOp1y3hWCGdl

پیش از هرچیزی لازم است بدانید که این دره بر اثر فرسایش خاک در مدت چندین هزار سال تشکیل شده است. شیروان دره سی دارای خاک ماسه‌ای می‌باشد که به این خاطر مستعد رانش است و هرساله به دلیل بارندگی مقداری از خاک آن شسته می شود و باعث عمیق تر شدن دره می‌گردد.

 

9O2WhBYS7ClAdin57Ear2j4Yk6tA5xJw2REDRF0N

شیروان دره سی در ابتدا یک مسیر باریک دارد که عرض آن بین ۲۰ الی ۳۰ متر و دیواره های دو طرف دره با شیب ۹۰ درجه و با ارتفاع حدود ۱۰۰ الی ۱۵۰ متر می‌باشد. وقتی که به سمت لاهرود حرکت کنید، عرض دره به تدریج عریض‌تر و ارتفاع دیوارها کاهش پیدا می‌کند. فقط دو راه نسبتا مناسب جهت ورود به دره وجود دارد: یکی از نزدیکی آبگرم شابیل و دیگری از سه راهی روستای داش کسن است.

qXGlO1TeJTvxwadr6pROGkvDcJ0UInMqtMnHbh4r

قسمتی از صخره‌های این دره به نام نادر باخان (ندیر باخان) معروف است. علت نامگذاری این دره به این دلیل است که قبل از تاجگذاری، نادرشاه در دشت مغان سری به این دره وحشتناک زده است، لذا به این نام نامیده شده است. بالاتر از این دره، دشتی صاف وجود دارد که به هوشنگ میدانی یا میدان اشک (اشک میدانی) معروف است و به روایتی مکان جنگ اشکانیان و رومیان بوده است. دو دریاچه در نزدیکی نادرباخان وجود دارد به نام‌های آت گولی و جیران گولی. دریاچه آت گولی محلی برای پرورش انواع ماهیان سردآبی می‌باشد. 

Lx123L3TZvtJ775chz46dLimRSchkCWSjKnF3TCu

امیدواریم اگر قصد سفر به این دره را دارید، حتما نکات ایمنی را رعایت کرده و البته به محیط دره هم احترام گذاشته و آن‌جا را پاکیزه نگه دارید. در ادامه، شما را به تماشای تصاویری از این دره‌ی زیبا اما خطرناک جلب می‌کنیم. آیا این دره را پیش از این، می‌شناختید؟

SrpyDlChWuDI4ta4W9jTkjGGTkotU8AYCQpmtC3L

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.