نشست مدیران گروه مدیریت خطر و بلایای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در سالن امام جواد (ع) ستاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور مدیران و کارشناسان این اداره برگزار شد.

در این نشست دکتر محمداسماعیل مطلق - مشاورمعاون بهداشت وزارت بهداشت  در مدیریت کاهش خطر بلایا ضمن اعلام اینکه ایران رتبه ۸ از ۱۰ نمره را در جهان از نظر مخاطرات طبیعی کسب کرده است، گفت: شایع‌ترین مخاطره کشور سیل است که طی سالیان اخیر ۶۱ درصد کل مخاطرات را تشکیل داده است.

مطلق افزود: ایران از نظر جمعیت تحت تاثیر مخاطرات طبیعی نیز جزء ۱۰ کشور اول دنیاست. به همین دلیل لازم است برنامه‌هایی جهت جلب مشارکت جامعه برای مقابله با مخاطرات طراحی و اجرا شود.

وی ادامه داد: رویکرد نوین جهان تغییر روش از پاسخ به تقویت پیشگیری و آمادگی است و به تنهایی با پاسخ نمی‌توان انتظار توسعه پایدار در کشور داشت.

مطلق گفت: چارچوب بین‌المللی کاهش خطر بلایا برای سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۳۰ با هدف پیشگیری از خطرهای جدید و کاهش خطر فعلی بلایا از طریق اجرای ادغام یافته و جامع اقدامات اقتصادی، ساختاری، حقوقی، اجتماعی، سلامتی، فرهنگی، محیطی، فناوری، سیاسی و سازمانی که منجر به پیشگیری و کاهش مواجهه با مخاطرات، آسیب پذیری‌ها و افزایش آمادگی برای پاسخ و بازیابی و نهایتا تقویت تاب آوری، پیشنهاد شده است.

بنابر اعلام وبدا، وی ادامه داد: این سند دارای چهار اولویت درک خطر، تقویت حاکمیت خطر بلایا برای مدیریت خطر بلایا، سرمایه‌گذاری در کاهش خطر بلایا برای درک اولویت تاب‌آوری بلایا، ارتقای آمادگی بلایا برای پاسخ و ساخت بهتر از قبل موثر در بازیابی، بازتوانی و بازسازی است.

گفتنی است در ادامه این جلسه در خصوص سامانه برنامه‌ریزی عملیاتی و اهمیت آن، هماهنگی‌های لازم برای گزارش دهی بهتر، وب سایت در دست طراحی دفتر مدیریت خطر بلایا، توضیحاتی ارائه و بحث و تبادل نظر شد. سپس مدیر گروه خطر بلایای استان گلستان درس آموخته‌های سیل اخیر را بیان کرد و مبحث آموزشی زلزله و نکات کلیدی توسط مدیر گروه مدیریت خطر بلایای سمنان ارائه شد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.