شریعتمداری:صندوق بازنشستگی مسئول توسعه کشور نیست
محمد شریعتمداری طی سخنانی در همایش کانونهای بازنشستگی سراسر کشور در تهران، گفت: کانونهای بازنشستگی، عصاره فضائل قوا و دستگاههای مختلف کشور هستند. وقتی بازنشستگان در همایشی جمع هستند نشانه آن است که عصاره فضائل دستگاههای اجرایی و جز متفکرین و متخصصین دولتهای مختلف ما هستند.
وی خطاب به نمایندگان کانونهای بازنشستگی افزود: حضور و نقش آفرینی کانونهای بازنشستگی نشان از این است که نسبت به سرنوشت بازنشستگان و همچنین صندوق بازنشستگی حساسیت ویژهای دارند و شما علاقه مند هستید که این سازمان روند رو به رشد خود را طی کند و نقش آفرینی ویژهای در سطح کشور داشته باشد.
وی با بیان اینکه هدف ما اول تکریم از بازنشستگان و دوم شنیدن صدا و خواستههای آنهاست، گفت: تقدیر از بازنشستگان همواره اتفاق افتاده اما ما نباید از آن دریغ کنیم هرگاه سخن از کارکنان دولت میکنیم حتماً باید سریعاً در کنار آن از بازنشستگان نیز صحبت کنیم.
وزیر رفاه ادامه داد: بازنشستگان باید در همه فضاها از جمله فضای مجازی، خبرگزاریها و هر جای دیگر صحبت و ابراز عقیده و نظر کنند. بازنشستگان اگر نتوانند عزتمندانه زندگی کنند، شاغلان نیز در نهایت به آینده خود ناامید خواهند شد. ما باید مسیر بهبود شرایط زندگی بازنشستگان را از ابتدا تا انتها فراهم کنیم.
شریعتمداری تصریح کرد: در جلسهای با نوبخت از شرایط بازنشستگان صحبت کردیم که او گفت بودجه بازنشستگان در سال جاری بر اساس مصوبه مجلس ۵ هزار میلیارد تومان بود که این عدد با تصویب سران قوا افزایش پیدا کرد.
وی ادامه داد: یکی از راهکارهای حل مشکلات، کاهش هزینههای صندوق بازنشستگی است. خوشبختانه صالحی، مدیرعامل جدید صندوق در همین مدت در این مسیر حرکت کرده و از محل صرفه جویی هزینههای جاری صندوق بازنشستگی اعتبار برای یک هزار فقره وام ۲۰ میلیون تومانی ازدواج فرزندان بازنشسته فراهم کرد.
وزیر رفاه با اشاره به تدابیری چون جلوگیری از اجرای پروژههایی که هیچ توجیه اقتصادی ندارد، اظهار کرد: صندوقهای بازنشستگی به سرمایه گذاریهایی که سودآور نباشد نمیکنند و باید سبدی را ارائه کنند که به مخاطبانشان سود برسانند.
شریعتمداری افزود: درخواستم از بازنشستگان این است که نسبت به واگذاری بنگاههای زیانده حساسیت نداشته باشند چرا که ادامه کار این شرکتها از سرمایه بازنشستگان هزینه میشود. برای تحقق این اهداف یکی از ابزارهایی که به آن اتکا کردیم شفافیت است. این وزارتخانه سطح گستردهای از فعالیتها را در بر میگیرد که فعالیت در این حوزهها بدون شفافیت ممکن نیست.
وی با تاکید بر اینکه از ایجاد هلدینگ در هلدینگ باید جلوگیری شود، عنوان کرد: قطعاً تا زنده هستم این مسیر و شفافیت ادامه پیدا خواهد کرد. نظارت دستگاههای نظارتی به تنهایی کافی نیست و باید از نظارت مردمی در همه حوزهها استفاده کرد تا به شفافیت رسید. شاید عدهای از این روند خوششان نیاید به عنوان مثال بگویند بند یک ذیل ماده ۱۷ رعایت نشده است، قطعاً ما جواب خواهیم داد و این وظیفه ماست. اما این مسیر قطعاً ادامه خواهد یافت.
شریعتمداری با اشاره به راه اندازی فراکسیون بازنشستگان در مجلس گفت: این فراکسیون ابزار خوبی است اما خود بازنشستگان باید فعال مایشاء باشند و خودشان نقش محوری ایفا کنند.
وزیر رفاه با بیان اینکه یکی از هفت چالش مهمی که تقدیم مقام معظم رهبری شده است مشکل صندوقهای بازنشستگی است، گفت: اصلاحات پارامتریک لازم است اما باید عالمانه انجام شود. باید به سمت پایداری صندوق حرکت کنیم.
وی ادامه داد: روشهای پایداری باید در صندوق بازنشستگی کشوری به صورت شفاف و مشخص بررسی و تطبیق شود و نتایج به صورت شفاف در اختیار عموم مردم قرار گیرد. پایداری صندوق در یک دوره کوتاه و یک شبه اجرایی نخواهد شد و باید برنامههای مربوط به آن در یک دوره مشخص به اجرا گذاشته شود.
شریعتمداری همچنین با بیان اینکه دستور رئیس جمهور مبنی بر اینکه نظارت بر دستگاههای اجرایی باید با "نظارت مردمی" و برای شفاف سازی امور باشد را سر لوحه تمام کارهای خود قرار دادهایم، گفت: در مسیر شفافیتی که رئیس جمهور خواسته است موفق عمل کردهایم.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر