اگر FATF تصویب نشود هدیه بزرگی به ترامپ دادهایم
خبرآنلاین نوشت: کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) در آخرین نشست خود در آمریکا تعلیق "اقدامات تقابلی" علیه ایران را برای یک دوره دیگر تمدید کرد. این کارگروه اما در ادامه تصمیمگیری خود درباره پرونده ایران خواستار تشدید نظارت کشورهای جهان بر موسسات مالی ایران شد؛ موضوعی که گفته میشود در نخستین گام میزان بازرسیها نسبت به معاملات و عملیات بانکی مربوط به ایران را افزایش خواهد داد.
اگرچه عدهای این تمدید مهلت برای ایران را فرصتی جدید قلمداد کرده و بر اساس همین نگاه بر این نظرند که ایران نباید در بررسی و تصویب لوایح پالرمو و CFT تعجیل کند اما لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیسجمهور، هر بار تمدید مهلت ایران را آسیبزا خوانده و معتقد است: «اعلام اعمال اقدامات تقابلی بیشتر در آینده در ذیل تصمیم به تمدید تعلیق توسط FATF نگران کننده است و متاسفانه به صورت قدم به قدم در حال بازگشت به نقطه ابتدایی هستیم یعنی بازگشت اقدامات تقابلی و بی اثر شدن تعلیق که نباید اجازه بدهیم این طور بشود.»
گفته میشود با هر بار تمدید مهلت ایران، اقدامات تقابلی بیشتری علیه ایران انجام میشود. اقداماتی که در هر بار بخشی از ظرفیت مبادلاتی ایران را محدود و کنترلپذیرتر میکند. به گفته معاون حقوقی رئیس جمهور از ۹ مورد تعلیق اقدامات تقابلی، یک مورد در پایان خردادماه بازگشته و دو مورد دیگر شامل افزایش گزارشدهیها و حتی گزارشدهی نظاممند و مستمر و بازرسی و حسابرسی بیرونی در صورت عدم تصویب لوایح باقیمانده پس از پایان دوره چهارماهه بازخواهد گشت بنابراین فقط اسم این مدت زمان چهارماهه را تعلیق میگذاریم در حالی که سه اقدام علیه ایران یا برگشته یا در حال برگشت است.
لوایح مرتبط با FATF هرچه زودتر تصویب شود به نفع ایران است
در همین زمینه محمد صدر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره تمدید تعلیق مجدد اقدامات تقابلی گروه مالی اقدام مشترک (FATF) به خبرآنلاین گفت: افایتیاف به دنبال آن است که لوایح پالرمو و CFT مسیر قانونی خود را طی کند اما این که این کارگروه بخواهد برای مجمع تعیین تکلیف کند قادر به آن نخواهد بود.
وی درباره برنامه مجمع برای تعیین تکلیف لوایح پالرمو و CFT، افزود: در مجمع کمیسیونی برای رسیدگی به این لوایح تشکیل شد اگرچه مدتی با تاخیر همراه بود اما پس از بررسیهای انجام شده سوالاتی برای آقای رئیسجمهور ارسال کردند تا بخشهای مختلف دولت به سوالات پاسخ دهد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره آسیبهای ناشی از تاخیر در تصویب و ضرورت تسریع در رسیدگی به لوایح مرتبط با FATF تاکید کرد: اگر چه با توجه به فرصت جدیدی که FATF داده فرصت وجود دارد اما به طور قطع لوایح مذکور هر چه زودتر تصویب شود به نفع جمهوری اسلامی است زیرا تمامی مبادلات خارجی ما را تحت تاثیر قرار میدهد.
اگر پالرمو و CFT تصویب نشوند شعب خارجی بانکها دچار مشکل جدی خواهند شد
صدر ادامه داد: درباره آسیبهای عدم تصویب لوایح باید بگویم که اگر تصویب نشوند شعبات خارجی بانکهای ایران به عنوان نخستین بخش بلافاصله با مشکل جدی مواجه شده و در بخش سرمایه گذاری هم همین گونه آسیبها متوجه کشور خواهد شد.
وی تسریع در تصویب لوایح مرتبط با FATF را به نفع جمهوری اسلامی خواند و گفت: طبیعی است هر میزان تصویب پالرمو و CFT به تاخیر بیفتد اقدامات تقابلی FATF بیشتر خواهد شد، در این شرایط با توجه به فرصت سه تا چهار ماهه امیدواریم لوایح هر چه زودتر تصویب شوند.
اگر لوایح مرتبط با FATF تصویب نشوند هدیه بزرگی به ترامپ دادهایم
صدر با بیان این که تاخیر در تصویب لوایح مذکور منجر به تشدید نظارتها شده و به ضرر ایران خواهد بود، افزود: همان طور که عرض کردم اگر لوایح را تصویب نکنیم هدیه بزرگی به ترامپ دادهایم زیرا او در حال گسترش تحریمها علیه ایران است بنابراین تاخیر در تصویب لوایح مرتبط با FATF باعث میشود محدودیتهای یکجانبه آمریکا، کمکم جنبه بینالمللی پیدا کند؛ به طوری که حتی کشورهای دوست ایران هم همکاری اقتصادی و تجاری خود را با ایران قطع کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره زمان بررسی لوایح پالرمو و CFT در مجمع گفت: چون موضوع سوالات مجمع از دولت به چند وزارتخانه و مرکز اعم از وزرات امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی، وزارت امور خارجه و معاون حقوقی رئیس جمهور مرتبط است منتظریم تا به سوالات پاسخ داده شود تا در دستور کار قرار گیرد.»
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر