به گزارش روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست در گزارشی با اشاره به ساقط شدن پهپاد جاسوسی آمریکا در حریم هوایی ایران نوشت، علیرغم آنکه ارتش آمریکا در مقایسه با ایران از تجهیزات نظامی بهتری برخوردار است اما ایران همچنان قادر است حتی یک جنگ محدود را هم سخت و دردناک کند.

واشنگتن‌پست سپس به گزارش ماه گذشته سرویس تحقیقات کنگره اشاره کرد و نوشت که ارتش ایران بدون در نظر گرفتن نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیش از ۷۰۰ هزار نظامی دارد.

این گزارش در ادامه به اقدام روز پنجشنبه هفته گذشته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ساقط کردن یک فروند پهپاد جاسوسی آمریکایی در حریم هوایی ایران اشاره کرد و نوشت که طبق گزارش سال ۲۰۱۸ مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی، به ندرت می‌توان موشک های بالستیک و کروز و نیروی هوایی ایران را نادیده گرفت.

یکی از مقامات ارشد دفاعی آمریکا که خواست نامش فاش نشود، تصریح کرد که کشتی‌هایی که ناو هواپیمابر «یو اس اس آبراهام لینکلن» را همراهی می‌کردند، آماده بودند تا در صورت لزوم، اقدام نظامی انجام دهند.

بنا به گفته این مقام دفاعی آمریکا، کشتی‌های فوق شامل «یو اس اس بینبریج» و «یو اس اس لیت گالف» می‌شد که هر دو این ناوها قادر به حمل موشک‌های «تامهاوک» است.

«ارل براون» یک سخنگوی نظامی آمریکا درباره توانمندی نظامی آمریکا اینگونه گفت: «فرماندهی مرکزی آمریکا همچنان دارای توانمندی نظامی قدرتمندی در منطقه است که آمادگی پاسخگویی به هر بحرانی را دارد».

این گزارش سپس به توانمندی موشکی ایران اشاره کرد و نوشت، سامانه «اس-۳۰۰» در میان تسلیحاتی است که ایران در اختیار دارد و قادر است اهدافی را در ارتفاع ۱۵ مایلی (۲۴ کیلومتری) هدف قرار دهد و همچنین دارای ناوگانی با بیش از ۳۰۰ هواپیما است.

این روزنامه آمریکایی با اشاره به این موارد در بخش پایانی گزارش خود نوشت، علیرغم آنکه تجهیزات نظامی ایران به پیشرفتگی تجهیزات نظامی آمریکا نیست اما سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و نیروهای نیابتی این کشور است که زنگ هشدار را برای آمریکا به صدا درآورده‌اند.

اوایل روز پنجشنبه هفته گذشته، یک فروند پهپاد آمریکایی «گلوبال هاوک» پس از ورود به آسمان ایران هدف سامانه پدافندی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت.

بر اساس بیانیه سپاه پاسداران، این پهپاد پس از پرواز از جنوب خلیج فارس، «بر خلاف قوانین هوانوردی، کلیه تجهیزات مربوط به معرفی خود را خاموش کرده و در نهایت پنهان‌کاری، از تنگه هرمز به سمت چابهار ادامه مسیر می‌دهد» و نهایتا درون فضای سرزمینی ایران هدف قرار گرفته و ساقط شده است.

گرچه ترامپ در ابتدا تصمیم گرفت با توسل به اقدام نظامی، پاسخ ایران را بدهد اما به سرعت از این تصمیم صرفنظر کرد و بسیاری از تحلیل‌گران نظامی بر این باورند که اثبات توان‌مندی ایران در سرنگون ساختن چنین پهپادی معادلات نظامی را در منطقه تغییر داده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.