سرهنگ دوم محمدعلی فرهودی اعلام کرد: امروزه شهروندان در بستر فضای مجازی از طریق فروشگاه‌های اینترنتی اقدام به خرید می‌کنند که پرداخت آن را از طریق درگاه‌های پرداخت بانکی انجام می‌شود.

 

وی افزود: شهروندان در صورت ورود به درگاه پرداخت حتماً به ظاهر صفحه پرداخت توجه داشته باشند و در قسمت آدرس اینترنتی سایت، خود آدرس درگاه پرداخت را وارد کنند.

 

سرپرست پلیس فتا استان قزوین یادآور شد: یکی از شیوه‌های کلاه‌برداری که توسط مجرمان سایبری به‌صورت حرفه‌ای مورداستفاده قرار می‌گیرد استفاده از درگاه پرداخت جعلی به نام «فیشینگ» است که از این طریق اقدام به سرقت اطلاعات محرمانه کارت عابر بانک نظیر شماره کارت، رمز دوم اینترنتی، CVV۲ و تاریخ انقضاء می‌کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: شهروندان در صورت مواجهه با سایت‌های مشکوک به فیشینگ ابتدا آدرس اینترنتی سایت مذکور را بررسی کنند که با آدرس اینترنتی اعلامی از مراجع رسمی مغایرت نداشته و درگاه‌های بانکی متصل به این پایگاه‌ها با استفاده از پروتکل https و گواهینامه ssl امن شده باشند در غیر این صورت از سایت مذکور استفاده نکرده و موارد را به پلیس فتا گزارش کنند.

 

فرهودی در توصیه به شهروندان خطاب به شهروندان عنوان کرد: شهروندان از فروشگاه‌های معتبر دارای نماد اعتماد الکترونیکی خریدهای اینترنتی را خود را انجام داده و حتماً برای دریافت نرم‌افزارهای موردنیاز خود آن را از منابع معتبر خریداری و دانلود کرده و از هر منبع نامعلومی دریافت نکنند.

 

سرپرست پلیس فتا استان قزوین از کاربران خواست: در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به نشانی اینترنتی www.cyberpolice.ir گزارش کنند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.